keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Iltakahvilla


Minikodin yhtäaikainen harmitus ja ihastus on tilan vähyys; joka paikasta näkee kaikkialle. Harmitus se on silloin, kun kaikki on ihan rempallaan, mutta ihastus silloin, kun näkymä tilasta toiseen on erityisen kaunis. 


Näkymä ruokailunurkkaukselta makuusopin puolelle on minusta mahdottoman herttainen. Taika-kupit ovat vielä aika uudet; sain niitä kokonaisen setin joululahjaksi ja tammikuussa synttärilahjaksi. Mukeihin tottuneena kahvilautasista ja höpsön pienistä kupposista tulee jotenkin erityisen juhlava olo. Pitää oikein keskittyä kahvihetkeen.

Pönttöuuni on taas illan ratoksi sytytetty palamaan. Taidan polttaa puita turhan tiuhaan tahtiin, kun jo valmiiksi vähäiset puuvarastot alkavat pahaa vauhtia ehtyä. Ilman tulta ei missään nimessä voi olla, joten ei kai se auta kuin ruveta puunmetsästyspuuhiin!


8 kommenttia:

 1. Onhan teillä häkä- ja palovaroittimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palovaroittimet on (itse asiassa tänään juuri pyörittelin omia varoittimia käsissä ja mietin, että voisi lisätä joka tilaan - tosin niiden kattokiinnikekappaleet on jossain teillä tietämättömillä). Häkävaroitinkin pitäisi kyllä uunin vuoksi ostaa, mutta olen kyllä tosi varovainen pönttiksen kanssa. Laitan pellit kiinni vasta kun pesä on iiiiihan musta, en uskalla luottaa siihen ettei kekäleet rupea kytemään! Eli jos myöhään illalla poltetaan eikä pesä ehdi mustua ennen nukkumaan menemistä, jätän mielummin pellit yöksi auki kuin suljen ne vielä kun on jotain eloa (ja usein yöllä automaattisesti herään ne sitten sulkemaan).

   Poista
 2. Aito tuli on parasta. Mökillä on pönttöuuni ja takka, ne lievittävät sitä ettei kerrostaloasunnossa ole. :)

  Pieneenkin asuntoon saa tilantuntua. Vaihdettiin juuri huonekalujen paikkaa ja asunto tuntuu paljon isommalla. :D

  Teillä on todella kaunis koti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito tuli on tosi ihana! Pidetään aika usein pönttöuunin luukkuja auki, että tulen näkee. Olisi kiinnostavaa tietää, lämmittääkö se sitten huonommin tai epätehokkaammin kuin jos luukut olisivat kiinni.

   Huonekalujen paikkoja vaihtamalla tekee kyllä ihmeitä! Meillä taitaa nyt olla sellainen koti, ettei täällä (ainakaan järkevästi) pysty vaihtamaan kalusteiden paikkoja. Sohvan ainoa järkevä paikka on pönttöuunin edessä, eikä ruokapöydällekään löydy toista tilaa.

   Mutta kesällähän meillä on sitten taas ihan uudella tavalla tilaa, kun päästään levittäytymään pihamaalle! :)

   Poista
 3. Sinun makuusoppesi on niin ihastuttava, että sitä kelpaakin ihastella kahvi/teekupposen äärellä. Vallan viehättävät "maisemat" tuosta kulmasta :) Erityisesti tuo sängynpääty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuosta makuusopesta tuli yllättävän kiva! Oli tietysti ajatuskin laittaa yhteen kaikkea sievää ja ihanaa, mutta en arvannut, miten mukava kokonaisuudesta tulee :)

   Onneksi ei laitettu tuota sängynpäätyä pois edellisessä asunnossa! Se sai muutaman kuukauden olla parvekkeella ja pääsi nyt taas hyvään käyttöön.

   Poista
 4. Hei,
  Asuimme aiemmin pienemmässä kodissa. Tuskaista siitä teki se, että koti olisi kyllä ollut riittävä kahdelle hengelle, mutta ei tällaiselle tavarahamsterille ja tavaroille. Mukavaa silloin oli että kaikki oli tosi kompaktisti ja kätevän lähellä. Sitten muutimme nykyiseen kotiimme, joka on n. 1,5 kertainen neliöiltään edelliseen verrattuna. Kaikki on vähän avarampaa ja suurin ero on kunnon keittiö verrattuna edellisen keittokomeroon. Olin aluksi vähän hukassa ison tilan kanssa ! Olohuone pysyi pitkään lähinnä varastohuoneena ja muuttolaatikkopinot jämähtivät sinne. Elimme aluksi lähinnä keittiössä ja makkarissa (suuri osasyy oli se että tietokone (eli myös tvn katselu) oli aluksi makuuhuoneessa.) Aiemmin kun näki keittokomerosta suoraan olkkarin sohvalle, tuntui tämä uusi koti kauhean isolta ja sokkeloiselta, alussa huhuilin ja etsin puolisoani tästä "isosta" kodista ;D
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oikein sillä tavalla tarvittaisi lisää tilaa, että olisipa enemmän neliöitä makuuhuoneessa tai olohuoneessa. Tilanpuute tulee aina silloin esille, kun vaikka ompelee tai tulee vieraita yökylään: sellainen ylimääräinen huone kaikelle ekstralle olisi aika luksusta! Keittiö on kyllä umpipieni ja maailman epäkäytännöllisin, mutta siitä ei ole monta askelta ruokailunurkkaukselle, jota voi käyttää työskentelytasona kun pilkkoo ja leipoo ja sen sellaista. Olen nähnyt paremmin toimivia keittiöitä kuin tuo omani, mutta kyllä sillä pienelläkin pärjää :)

   Meillä on tässä uudessa kodissa kylmällä kuistilla sähköt, ja ajattelin kokeilla käyttää kylmää kuistia nikkarointiin ja sahailuun! Tosin pölyä saa kyllä sitten hinkutella sormipaneeleista (eli katosta ja seinistä), mutta pakkohan nyt ihmisen on jossakin päästä sahailemaan! Vanerisaha on ollut puolisen vuotta lainassa, ja olen pikku hiljaa alkanut sitä kaipailla, kun olisi taas mahdollisuus päästä näpertelemään :)

   Turhat tavarat voisi kyllä huoletta laittaa pois, mutta kyllä minusta sellaista "välttämätöntäkin" tavaraa on ihmisellä tosi paljon. Sukset, luistimet, silitysrauta, silityslauta, keittiövaaka.... Sitä tavaraa on ihan loputtomasti, eikä kuitenkaan mitään erityistä liikaa (no askartelujutut on aina vähän...). Ei tarvita mitään kymmentä kattilaa ja sataa pyyhettä siihen, että tavaraa on paljon.

   Jos ei pitäisi tyytyä kompromisseihin, ottaisin sellaisen sopivan kokoisen kodin. Ei liian isoa mutta ei liian pientäkään!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!