maanantai 27. helmikuuta 2017

Vierasvara parvekkeelta + kokemuksia kookossaippuastaKahvipöytä kaipasi eilen tuolitäydennystä, kun olohuone täyttyi vieraista. Onneksi parvekkeella on pari Kodin ykkösen loppuunmyynnistä ostettua rottinkituolia, jotka on näppärä nostaa aina tarvittaessa sisälle.


Tuolit olivat syksyllä 60 prosentin alennuksessa. Emmin ostamista ja meinasin jättää vielä mietintämyssyn alle, kun kerran tuoleja näytti olevan kaupassa tosi runsaasti. Onneksi en kuitenkaan jäänyt miettimään: seuraavalla kerralla kaikki olivat menneet! Istuimet ovat minusta hirveän kauniit ja ne ovat osoittautuneet hyväksi ostokseksi. Sopivat pihalle mutta kestävät katsetta sisälläkin!
Ja sitten tukkakokemuksia! Kokeilin ensimmäistä kertaa tammikuussa lipeästä valmistettuja omia saippuoita. Yritin ottaa kuvan hiuksista pesun jälkeen todistaakseni, kuinka hienosti saippua toimi, mutta valitettavasti tämä harmillisen hämmentävä otos on paras niistä tuhannesta ottamastani räpsystä. Onko uskottavaa, jos vain toteaa, että luonnossa hiukset näyttävät paremmalta enkä muutenkaan oikeasti muistuta sitä The Ring -elokuvan kaivosta nousevaa kuollutta tyttöä. Oikeasti.
 
Olin oikeasti aika positiivisen yllättynyt saippuoiden tehosta ja tuntumasta: hiuksille tarkoitettu kookossaippua vaahtosi hyvin, pesi moitteettomasti ja ennen kaikkea ei saanut helposti takkuuntuvaa tukkaani ikuiselle umpisolmulle niin kuin pelkäsin. Minulla on siis tapana käyttää hoitoainetta ja hiuksiin jätettävää hoitosuihketta joka kerta (sekä hiusöljyä latvoihin joskus), koska tukka menee todella helposti takkuun. En olisi uskonut, että sen pystyy pesemään pelkästään saippualla. Kaupan shampoolla sama ei todellakaan onnistu, ja sitä olen kyllä kokeillut.


Vartalosaippuakaan ei syövyttänyt ihoa pois niin kuin pelkäsin: Muksusaippua oli tosi hellävarainen ja jätti ihon mukavan pehmeäksi. Kun on tottunut käyttämään tuoksullisia saippuoita, vähän pelotti, että lemuaisi omatekemien saippuoiden jälkeen vappumunkilta, mutta eipä ainakaan siltä tunnu. Tai sitten haisen vappumunkilta, mutta ainakin olen omassa kuplassani onnellinen.


Ihan hyvä että ensikokemus oli positiivinen: saippuoita on nimittäin kaapissa varmaan ikiajan tarpeiksi saakka! Laskeskelin, että yhden palasaippuan hinnaksi tuli suunnilleen 70 senttiä näillä kaupasta saatavilla rasvoilla: jos täytyy ostaa erikoisrasvoja tai vaikka risiiniöljyä, hinta nousee entisestään. Eikö se ole aika ihmeellistä, että itse tekemällä kaikki on niin kauhean kallista! Jo kai nyt 70 sentillä saa kaupasta palasaippuaa, eikä sen käyttöönottoa tarvitse odottaa kuukauden päiviä. Pyh ja pah! Minun saippuani päihittää kaupan saippuat sata nolla!


6 kommenttia:

 1. Nuo tuolit on kiva nostaa paikasta toiseen, kun ovat niin kevyitä.
  Kivoja kokemuksia saippuoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä näpsäkät tuolit! Kohta pääsevät kuistille aurinkoa ottamaan :)

   Poista
 2. Tykkään noiden rottinkituolien tuomasta ilmeestä olkkarissanne, ne jotenkin muokkaavat sen sohvapöydän korkeudenkin ihan normaaliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Tuo sohvapöytä on kameleontti! Sen ympärillä ja päällä olevat asiat vaikuttaa siihen minkä korkuiselta se näyttää.

   Poista
 3. Hei!
  Saippuasi kuulostavat edullisilta. Laadukkaat kasviöljysaippuat maksavat n. pari euroa tai enemmänkin. Meitä on kaksi herkkäihoista ja suosimme saippuoita, jotka ovat (lähes) täyttä oliiviöljyä. Olen lukenut aiemmat saippuapostauksesi, mutta en nyt muista olivatko saippuasi sekoituksia eri raaka-aineista.
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kolmea saippuaa joista kahta on nyt käytetty. Nämä olivat sekoitussaippuoita: tuo Muksusaippua on tehty oliiviöljystä, kookosrasvasta, munkinpaistorasvasta ja rypsiöljystä. Tuossa vaahtoavassa saippuassa oli muistaakseni vain kookosrasvaa, mutta en nyt löydä sen reseptiä!

   En ole itse tottunut käyttämään tuoksuttomia pesuaineita. Jotenkin on tottunut siihen, että puhdas tuoksuu joltakin lisätyltä aineelta.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!