tiistai 14. helmikuuta 2017

Nollabudjetin muutos: 3 vaihtoehtoa sohvapöydäksiVaraston tukkeena olleesta lankusta sahattu pöytätaso sai viimein rullat alleen. Aikaisemmin pidin levyn alla ritiläkoria, ja ehdin jo ajat sitten kyllästyä pöydäntekeleeseen. Vaivauduin ruuvaamaan toisesta käytöstä poistetut rullat alle vain siksi, että ajattelin, että saisin pöydän sillä tapaa ehkä eurolla myytyä.


Rullat tekivätkin ihmeitä, ja lankkurivi alkoi sittenkin näyttää sohvapöydältä. Olin jo keksinyt kaksi muuta vaihtoehtoista nollaeuron sohvapöytävaihtoehtoa, enkä enää olekaan niin varma, mitä valita.


Mikä näistä on sinun mielestäsi paras?


1. Lankkupöytä
Pöytä oli ihan pakko stailata kukkakimpulla ja parilla koristeella, koska se olisi takuulla muuten saanut pyöreät nolla ääntä!
Lankkupöydän plussat ja miinukset:

+ aika jännä ja erilainen, vähän vekkuli
+ ilmava; ei tuki jo valmiiksi tukkoista olohuonetta
+ rullat alla; helppo siirrellä
+ puunväri sopii kivasti kokonaisuuteen
- tosi matala


2. Rahi

Raheja on meillä kaksi (toinen on juuri nyt lainassa), ja ne pitävät normaalisti majaa lapsen huoneen nurkassa. Rahi on taittopatja, joka toimii vieraspatjana ja on siksi välttämätön omistaa.


Jos sen näkisi tarpeelliseksi, rahit voisi päällystää uudella kankaalla. Valmiina kaapista löytyy sohvakangasta, jota riittäisi yhteen rahiin. 
Rahin plussat ja miinukset:

+ rahien täytyy joka tapauksessa olla jossakin; olohuoneessa ne olisivat näppärästi käyttöön otettavissa
+ toimii varatuolina ja jalkojen lepuuttajana
- tuollaisenaan (ilman esimerkiksi tarjoitinta) ei voi käyttää kahvipöytänä tai kukkatasona
- aika muhku ulkomuoto; rahi saa sohvan sirouden katoamaan ja saa kokonaisuuden vaikuttamaan 2007 vuoden hittituotteelta, kulmikkaalta divaanisohvalta


3. Vanerilaatikko (+ lasikansi)

Vanha rullallinen vanerilaatikko on myös lapsen huoneesta. Tätä nykyä siinä säilytetään Aku Ankkoja. Veljellä olisi kaatopaikkakuormaa odotteleva karkaistu lasilevy jemmassa, joka voisi olla tähän askarteluun ihan passeli. Muistaakseni se on neliö ja luultavasti laatikkoon nähden liian suuri, mutta varmaan ihan hyvä.Vanerilaatikon plussat ja miinukset:
+ laatikko itsessään on tosi kaunis
+ helppo liikutella
+ sopivan korkuinen
+ lasin jälkeen kannella voisi pitää mitä vain ja laatikon sisälle saisi kaikenlaista nättiä esille
- tumma ja tukkiva; synkistääkö olkkaria tarpeettomasti?


No niin raati; mitäs laitetaan?

38 kommenttia:

 1. Ehdottomasti nro 1. Matalana ei blokkaa näkyvyyttä, mutta on silti katseenvangitsija stailattuna. Huolisin tuon omaankin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä plussista: meidän olkkari on jotenkin niin vaikea ja synkkä, että pitää varoa tuomasta lisää synkkiä ja tukkivia asioita. Sohvakuvasta oikealle tulee siis vielä massiivinen jalkapallopelipöytä ja vanha antiikkikaappi.

   Lankkupöydän rullat olivat jo jonkin aikaa odotelleet kiinnittämistään ja niin kyllästytti koko lankkupöytä, että vaivoin viitsin rullat ruuvailla alle. Mutta lopulta se näyttääkin sitten ihan kivalta, kun laittaa vähän kukkaa ja kynttilää :)

   Poista
 2. Mistä lankkupöydän pyörät ostettu, mitä maksoi, onko niissä jarru? Mikä lankkupöydän alla pyörän vieressä näkyy puukappale, mikä sen tarkoitus on? Hieno pöytä.:)Mistä laatikkopöydän pyörät, kummat apremmat, onko toisissakin jarrut? Kiitos, t. Mari, paivansini3@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut monia rullallisia asioita, ja minusta paras vaihtoehto on laittaa kaksi lukollista ja kaksi vapaasti pyörivää rullaa alle: niin kalusteen saa lukittua paikoilleen, mutta sitä on myös helppo liikuttaa. Lukittavat rullat ovat kapeassa päässä niin, että laatikkoa voi pukata pitkittäissuunnassa (kylki edellä liikuttamiseen tarvittaisiin enemmän tilaa).

   Nämä lankkupöydän rullat on otettu teollisuuskäytössä olleesta toooosi raskaasta kaapista. Rullat vaihdettiin, kun ne olivat jo kuluneet, mutta ei se tässä pienessä pöydässä haittaa mitään. En tiedä, mistä ne on alkujaan ostettu. Kärkkäiseltä katselin rullia, ja kaikkein isommille (kaksi lukittavaa + kaksi vapaata) olisi tullut hintaa n. 45 euroa: nämä rullat olivat tosiaan hirveän isot, ehkä 20 senttiä halkaisijaltaan. Mieleen on jäänyt hinta 6.90 e / kpl, joka taisi olla sellainen ehkä 8 cm mittaisen rullan hinta. Lankkupöydän kokoisten rullien hinta olisi Kärkkäisellä ollut varmaan 8.90 euroa kappaleelta? Jotakin sitä luokkaa ne ovat.

   Rullat kannattaa tietysti valita kausteen koon mukaan: vanerilaatikolle nuo pienemmät ovat oikein hyvät, lankkupöydälle sopivat nuo pikkuisen isommat. Eteisessä meillä on vielä vanha kiväärilaatikko ("kenkäloota"), jonka alla on kaikkein pienimmät mahdolliset, lukottomat rullat. Nuo rullat ovat sellaiset, etteivät ne käänny, eli kenkälootaa voi liikuttaa vain ees taas, ei sivuttain. Jos pitäisi voida liikuttaa helpommin, kannattaisi valita pyörivät rullat :)

   Poista
  2. Unohdin vastata puukappaleesta: lankkujen alla on kaksi tukipuuta, joihin lankut on ruuvattu kiinni. Eli siis lankkuja pitkittäissuuntaan ja tukipuut poikittain :) Jos ei olisi tukipuita, lankut olisivat irrallisia.

   Poista
  3. Kiitos kovasti! :) T. Mari

   Poista
 3. No lankkupöytä pyörillä paras, mutta itsellä fiilis että onko se vähän pieni tuohon? AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika pieni, mutta eipähän ainakaan tuki olohuonetta? Jos katsotaan vaikka elokuvia läppäriltä, pitäisi nostaa läppäri vaikka tuolille, että saisi sen sopivalle korkeudelle. Ja toki jos kahvikestit järjestää, matala sohvapöytä on surkea valinta, mutta harvoinpa meidän olohuoneessa järjestetään sellaisia juhlallisuuksia.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Rahi ei ole saanut yhtään ääntä: itsekin tykkään joko vanerilaatikosta tai lankkupöydästä. Rahi olisi hyvä ainoastaan siksi, että niiden pitää joka tapauksessa olla olemassa, ja ne ovat oikeasti aika mukavat jalkaraheina sohvalla köllötellessä! Harmi, että ovat niin tuskaisen rumia.

   Poista
 5. Pidän lankkupöydästäsi. Tosin tuunaisin sitä. Muuta tuo tukipuu pölliksi tai lisää sitä peittämään naamiointipölli (koivunrunko). Kiinnität siihen pölliin nuo pyörät. Jos päädyt pyöreään pölliin sahaat suorat paikat pyörien kiinnitykselle ja mataluus on ratkaistu.

  Rahi vaihtoehdosta en itse pidä, sohvakangashupulla parempi.

  Se laatikko ja lasi on jees. Laatikko kaipaa minunsilmääni vaalennusmaalia, kuultomaalaus tai valkoinen väri. Vois olla aiga makee patterikäyttöiset talvivalot sisällään, jos katkaisijan virittelisi lasilevyn väliin, et pystyy käyttämän. Vaikka poralla reikiä riviin, niin muodostuu kuvia ja voi jestus ne valot olis silloin jees. Ite oon sellaista omaan tupaan haaveillut, mut isojen koirien vuoksi lasilevyn saa meillä unohtaa. Enkä vielä lämmennyt miehen ehdotukselle peltilevykannesta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri katsoin, että joku toinen oli tehnyt samanlaisen lautapöydän, mutta käyttänyt jättisuuria rulliaosi hyvältä!

   Vanerilaatikko on minusta sellaisenaan kaunis. Se on vanha, enkä raaskisi sitä maalata, vaikka olisi se varmasti valkoisenakin tosi kiva. Mutta sitten siinä ei enää olisi vanhaa patinaa. Vanha pottulaatikkopöytä taitaa vielä olla niin tuoreessa muistissa, etten ehkä viitsisi taas ottaa saman mallista sohvapöytää.

   Poista
 6. Rahista saisi aika kätsyn kun tekisi vanerista ja pienistä rullista pohjan. Olisi helppo liikutella paikasta A paikkaan B. Toimisi jalkarahina ja taasen tarjottimella saisi sohvapöydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa joskus edellisessä kodissa suunnittelinkin rahien alle vanerilevyä ja tosi pieniä rullia. Ostin jo rullatkin valmiiksi, mutta sitten innostus lopahti :) Ne ovat ulkomuodoltaan niin kulmikkaat ja kömpelöt, että kuitenkin mieluiten ämppäisin ne varastoon aina silloin kun niitä ei tarvita.

   Poista
 7. Vaneerilaatikko on ehdoton suosikkini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota täytyy kyllä kokeilla, kunhan saan sen lasilevyn. Ehkä laatikko voisi mennä kesällä parvekkeelle?

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Vanerilaatikko ja sohvapöytä jakavat mielipiteet; rahista ei tykkää oikein kukaan :)

   Poista
 9. 1 tai 3, toisaalta rahistakin tulisi varmasti mukava pienellä stailaamisella :) tarkottimelle kukkavaasi ja kastehelmi-tuikku ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stailaaminen, kukkavaasit ja tuikkukipot tekee kyllä yllättävän paljon! Olen jo vähän luopunut rahiajatuksesta: rahi on kiva käytännössä jalkojen alla, mutta niin umpiruma, ettei sitä kestä katsella.

   Poista
 10. Vaihtoehto 3! On sopivan korkuinen ja laatikon sisälle laitettavat kivat asiat kuulostaa hauskalta. Vanerilaatikko ei ainakaan kuvassa näytä liian isolta. Toiseksi paras on vaohtoehto 1. Mukavan eleetön, mutta näyttää aika matalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla mennään! Luulen, että jätän tuon lankkupöydän siksi kunnes kyllästyn, ja kokeilen sitten vanerilaatikkoa :)

   Poista
 11. Lankkupöytä paras. Rahi ei ole mieleeni.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen jo jättänyt rahin kokonaan pois laskuista. Ovat niin muhkuja ja epälinjakkaita.

   Poista
 12. Mä sanoisin rahi, mut päällystettynä jollain muulla kuin sohvan kankaalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin hetken aikaa jotakin Marimekon iloista ja mukavaa kangasta. Mutta ehkä kuitenkin mieluiten raahaisin rahit suosiolla varastoon.

   Poista
 13. Mimä ehdotan numeroa 3 :) Lasilevyn sijaan kävisi joku vähemmän läpinäkyväkin kansi.

  Ensimmäinen on myös ihan kiva, tummempana tai valkoisena se istuisi myös olohuoneeseen jos sen mataluus ei haittaa. "Patjarahi" olisi varmaan mukavin, mutta ulkonäöstä tulee jotenki sotkan mainokset mieleen. (Tämä ihan ystävällismielisenä kommenttina ;) )

  Kivoja ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankkupöydän voisi kyllä maalatakin. Ainakin vielä puunväri näyttää kivalta, joten ajattelin katsella sitä sellaisenaan.

   Sotkan mainos on hyvä kuvaus meidän raheille :)) Tosin se on kyllä loukkaus Sotkaa kohtaan.

   Poista
 14. Mä ottaisin ykkösen, mutta erilaisilla, korkeammilla jaloilla. Jäikö puuta yhtään, saisiko siitä esim. ristikkäin menevät jalat? Nyt pöytä on minusta liian matala. Materiaalina se on kuitenkin mahtava. Rahi tosiaan muuttaa sohvan luonteen ja vanerilaatikko on melkein sama kuin kenkäloota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuta jäi pikkuinen, ehkä metrin kalikka. Näin juuri netissä toisen ihmisen tekemän vastaavan pöydän, ja siinä oli laitettu puuta kaikkien kulmien alle ja sitten tosi isot rullat. Näytti hirveän kivalta! Ristikkäisistä jaloista en ehkä tykkää (halusin tähän oikein oikein yksinkertaisen, selkeälinjaisen pöydän), mutta onhan tuo tosi matala. Isot rullat kuitenkin maksaa sen 45 euroa, enkä ole aivan varma, kannattaako tuohon sijoittaa yhtään euroa.

   Poista
 15. Ääni lankkupöydälle. Silti, vaikka ehkä tason mataluus tulee jossain vaiheessa rasitteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että katselisin nyt tuota lankkupöytää niin kauan kuin lankkupöytää jaksaa katsella! Surkeahan se on esimerkiksi kahvipöytänä, mutta katsotaan, koska alkaa ärsyttää.

   Poista
 16. Minä annan ääneni laatikolle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä kokeilla tuota laatikkoakin, kunhan saadaan se lasilevy. Sitten meillä on kaksi vaihtoehtoista sohvapöytää :)

   Poista
 17. Moikka, laittaisin rahin ikkunan alle " istuintuoliksi " ja jonkun viltin tai esim. lampaantaljan siihen päälle. Lankkupöydän maalaisin mustaksi(jolloin väri sopisi tuon jalkalampun kanssa). Pöydälle sitten vain kukkaa, kynttilänjalkaa, kirjoja, virtahepo ym.
  Terkuin, Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ajatuksista! Rahit ei oikein mahdu ikunan alle (siinä tulee parvekkeen ovi vastaan), mutta pöydän voisi kyllä sutaista jollakin maalilla, jos viitsisi. Vähän tuota mustaa yritän vältellä, ettei tule liian tumma, mutta minustakin tuntuu, että musta sopisi matalan pöydän väriksi.

   Poista
 18. Tuli mieleen että onko lankkupöytä ja laatikko yhtään saman kokoisia? Jos lankut laittaisi kanneksi ja vaikka vaihtaisi ne suuremmat pyörät laatikon alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä idea! Varmaankin lankkutaso pysyisi laatikon päällä, mutta se taitaisi olla turhan raskas rakennelma.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!