tiistai 21. helmikuuta 2017

Manu parturissaVoihan Manu mainio, kun on taas käyty parturissa! Sen hirveän takkuisen karvapehkon alta paljastui kauhean laiha poika. Äkkiä ruokaa Manulle!
Normaalisti ei vielä näin aikaisin ajettaisi kesäkarvaa, mutta Manun turkki oli jotenkin aivan toivottoman surkeassa kunnossa. Sen karva huovuttuu herkästi vanuksi esimerkiksi taipeissa, mutta nyt vanua oli ihan joka puolella. Elmon karva on aivan eri laatua, eikä se koskaan huovutu, eikä Manunkaan karva ole ikinä ennen ollut näin pahana. Mitähän lie ollaan tehty eri tavalla kuin ennen? Ehkä oli vain liian pitkä trimmausväli.
Tolvanaltahan se vähän näyttää, mutta en paljon päätäni vaivaa epätasaisella leikkauksella: viikon päästä reuhka rehottaa taas, ja itse leikkaamalla säästää sievoisen summan rahaa. Eläinkaupasta joskus Elmolle ostettu trimmeri tuntuu kyllä Manun tiheään pöheikköön liian tehottomalta, ja se kuumuukin ennen kuin ehtii saada lähimainkaan valmista. Puhumattakaan saksista, jotka ovat niin tylsät, että niiden on ihan pakko olla jotkut taaperoiden harjoittelusakset. Pitäisiköhän ihan satsata kunnon välineisiin ja mistä niitä saa? Jotkut lampaalle sopivat keritsimet taitaisivat olla Manulle hyvät!


Yleensä koirat eivät paljon turkin leikkaamisesta piittaa, mutta minusta näyttää, että Manu nauttii uudesta keveästä olostaan. Se tuntuu taantuneen entisestään, ja ulkonakin hyppii ees taas ja vetää remmiä niin kuin joku kaksikuinen pentu. Kun Manu on oikein onnellinen, sillä on tapana pyörähtää kieppi sivusuunnassa pylly edellä, ja kieppejä se on taas vedellyt trimmauksen jälkeen erityisen tiuhaan tahtiin!


6 kommenttia:

 1. tuli näkyviin pieni koira. Meillä kans huopuu helposti karva.
  Meidän kans pitäis trimmata koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmokin on nyt trimmattu. Ei niin suuri ero kuin Manussa, mutta sekin näyttää taas hoikemmalta :)

   Koiran trimmaaminen on sottaista puuhaa. Joka paikka täynnä sellaista pientä, kutittavaa karvaa.

   Olisi kiva päästä kokeilemaan sellaista ammattilaisen trimmeriä, joka jaksaa purra paksuun turkkiin ja jolla saa nopeasti jälkeä aikaan.

   Poista
 2. moi,
  kastraatio voi vaikuttaa turkkiin...
  terv.sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tosiaan, Elmo ja Manuhan leikattiin tässä oliko se viime keväänä! Olisikohan siitä? Ihmettelin kyllä, kun Manun karva oli niin kauhean vanuttunutta ja surkeassa kunnossa.

   Kiitos vinkistä, en olisi arvannut itse tuota ajatellakaan!

   Poista
 3. Suloinen poika! Meillä myös koirat on entistä iloisempia trimmin jälkeen, kai se on se kevyempi olo :) Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen ajatellu, että koirat on iloisia trimmauksen jälkeen siksi, että inhottava asia on ohi. Mutta Manu oli tosiaan pitkän aikaa onnellinen ja ulkonakin jotenkin kauhean lennokas! Elmo taas hymyilee onnellista hymyä, kun pääsee piinapenkistä, mutta sillä ilo tasaantuu paljon nopeammin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!