torstai 23. helmikuuta 2017

Kultaa mustan pariksiPari kivaa kultaista kehystä löytyi kirpparillta, ja näin sai pitkään mutustelemani kehyskollaasi ensimmäiset jäsenensä. En vielä tiedä, mitä kehystäisin ja minne kollaasin nakuttelisin. Mutta olisiko aika muikeata yhdistää prameita kultakehyksiä ja yksinkertaisia, virtaviivaisia mustia kehyksiä!Pitsiliinat ovat myös tuore kirppisostos: näistä on tarkoitus ommella valkoiset koristetyynyt sohvalle. Siis samaa sarjaa kuin meillä aikaisemmin oli värikkäinä mutta tällä kertaa hillityn valkoisessa sävyssä.

Ristipistot (vai kanavatyöt, en tiedä mikä niiden ero on) ovat alkaneet vaivihkaa vähä kerrallaan miellyttää silmää, ja kehystettyjä töitä olenkin aina silloin tällöin kirppareilla hypistellyt. Ehkä joku lankatyökin mahtuisi kollaasiin mukaan, vaikkapa sellainen perinteinen ruusu, mutta kokonaisuus ei saisi olla kovin synkkä. Omat valokuvat saattaisivat sopia, jos ne muuntaisi mustavalkoisiksi. Ehkä jopa ilmava tekstillinen taulukin kävisi joukon mukana, mutta sitä varten pitäisi keksiä joku järkevä teksti, joku joka ei ole niin kauhean korni.


Uusi keräilyn kohde on siis syntynyt! Ennen kuin rupeaa nakuttelemaan yksittäisiä kehyksiä seinille, täytyy etsiä vielä muutamia kehyksiä joukon jatkeeksi. Lähden nyt liikkeelle kehykset edellä, kun en edes tiedä, mitä niihin laittaisi! Ehdottakaas jotakin!


10 kommenttia:

 1. Kauniit kehykset olet löytänyt. Itse olen mieltynyt mustavalkoisiin kuviin kehyksissä, meidän koti on muuten aika värikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin valokuvat näyttää hienommilta mustavalkoisina :) Jotenkin värikkäinä ihmiskuvat on usein sellaisia vähemmän elegantteja! Mutta ei nyt kuitenkaan haluaisi ihan kokonaan mustavalkoiseksi muuttua.

   Poista
 2. Moikka! Mulla on juuri kultaisista kehyksistä kollaasi eteisin väliovessa. Osassa on kuvia ja muutaman kehyksen sisällä liitutaulu. Parasta, että kuvia voi vaihdella mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitutaulu on tosi hyvä idea! Toisaalta voisi yrittää metsästää sellaiset jättisuuret prameat kultaiset kehykset, joihin laittaisi liitutaulun, joka voisi sitten olla eteisessä. Mutta haluaisin kyllä tällaisen pienistäkin kehyksistä tehdyn kollaasin. Ehkä tässä ehtii vielä miettiä: kaksi kehystä on vasta kasassa!

   Poista
 3. Kanavatyö tehdään "puolikkailla pistoilla" ristipistoihin verrattuna.
  Kanavatyöt tehdään yleensä myös paksummalla villalangalla valmiiksi painetulle kankaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Minulla olikin sellainen tunne, että joku ero niillä on, ja nyt se sitten vahvistui! Mutta en usko, että osaisin valmiista työstä sanoa, mikä on kanava- ja mikä ristipistotyö.

   Ala-asteella kerran tehtiin ristipistotyö: kirjottiin pääsiäiskorttiin tipu. Se oli minusta kaikin puolin hirveän epäkiitollista hommaa. Eikä vähiten siksi, ettei meillä ollut tapana antaa pääsiäiskortteja.

   Poista
 4. Mulla on vähän samanlainen projekti ollut mielessä muhimassa (ja kirppariostoksien kohteena) jo jonkin aikaa. Noihin kehyksiinhän voisi laittaa vaikka lasten piirustuksia (omien tai tuttujen). Itse kyllä haaveilen, että löytäisin kehysten lisäksi myös jotain kirppistaidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on tosi ihana idea. Tai johonkin muuhun paikkaan ihan vain yksittäinen lapsen piirros superhienoissa kehyksissä! Olispa ihana :)

   Monilla kirppiksillä on erikseen sellaiset tauluseinät. Useimmiten niissä tuppaa olemaan öljyväritöitä. Minun makuun ne on turhan raskaita.

   Jos nostaa budjettia, voisi ostaa aitoa taidetta kotimaisilta taiteilijoilta :)

   Poista
 5. Moikka, ehdottomasti kultasia ja mustia kehyksiä sekaisin (pariton määrä). Siitä tulee ihanan täyteläinen sekoitus, ei liian yksitoikkoinen eikä yliampuva. Kun sekoittaa mustavalkoisia kuvia /tekstejä ja yhden värillisen kuvan, on kollaasi valmis. p.s. Mulla on "mustavalkoinen " Urkki kultaisessa vanhassa kehyksessä keittiössä :).Ihanaa viikonloppua <3! Terkuin, Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekaisin ilman muuta ja kultaisia vähemmän kuin mustia! Haluaisin sellaisen hillityn hallitun kaaoksen, joka olisi mukavasti moderni mutta ei kuitenkaan mikään julistekaupan somisteseinä. Ehkä jotain muutakin voisi olla, esimerkiksi vaneria? Tai maalattu vaneri?

   Teilläkin on Urkki (jos siis tarkoitat Urho Kaleva Kekkosta, en ole tottunut käyttämään lempinimiä)! Meillä on iät ja ajat ollut ajatuksena tehdä Elmosta presidenttitaulu samaan tyyliin kuin tuo Kekkosen taulu on: tuttu ammattikuvaaja otti Elmosta monta vuotta sitten samantyylisen kuvan, joka on ihan superhieno. Se pitäisi kehystää samanlaisiin kehyksiin kuin tuo Kekkonen. Sitten voisi laittaa seinälle vieretysten Kekkosen ja Elmon.

   Oikein mukavaa viikonloppua! Kiva kun kommentoit!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!