perjantai 17. helmikuuta 2017

Kasaritunnelmissa


Vihdoinkin alkaa kelit lämmetä niin, että voi pukea päälleen joskus jotakin muutakin kuin fleeceä, villaa ja toppahousua!

Kaivelin kaapista esille yhden lempihameistani, joskus kirpparilta eurolla löytyneen vuoritetun, kauniisti leikatun hameen. Tässä ei taida olla mitään lappuja tai vinkkejä valmistusajankohdasta, mutta voisiko olla 80-lukua? Kaapista löytyy muutama muukin kasarihame: tykkään säntillisestä polvipituudesta ja vyötäröstä, joka nousee (melkein) korviin saakka.

Ajatella, että joku vaate on tehty niin hyvin ja niin laadukkaista materiaaleista, että sitä voi käyttää vielä vuosikymmenten päästä. Siinä välissä vaate ehtii olla pitkän aikaa epämuodikas, ja lopulta sen taas joku huolii aivan innoissaan. Tuleekohan tämän päivän vaatteita joku käyttämään vaikka 30 vuoden päästä?


Oli se umpiruma, maaliläiskien tahrima fleecekin jonkin aikaa päällä. Jossakin välissä heitin paidan rahille, ja vasta myöhemmin huomasin, että Elmo-rassu oli siinä alla. Se tuijotti vaatteen alta todella loukkaantuneena ja ihmeissään, miksi sille näin ikävästi tehtiin ja oliko kyseessä ehkä jonkinlainen rangaistus. Meidän koirilta puuttuu itsesuojeluvaisto aivan täysin, ja ne saattavat makoilla lattialla aivan reporankana, vaikka kävelee millin päästä ohi. Monet kerrat tuleekin astuttua jonkun tassun, lurppakorvan tai hännän päälle, ja koira vain jää itku silmässä tuijottamaan, että miksi äiti miksi. Eivät ne silti tunnu oppivan. Miksi ne eivät jo karaistu?Siinä se arkiviikko sitten taas hujahti, ja viikonloppu on edessä! Olen taas saanut jostakin ihmeestä kasattua viikon aikana oikean kuormallisen kirppisrompetta, ja se täytyy viitsiä laittaa myyntiin. Sitä ennen herkkuja vatsan täydeltä ja joku joko oikein iloinen tai oikein jännittävä raita pyörimään!


1 kommentti:

  1. Kivan näköinen hame. Meilläkin koira jää yleensä päiväpeiton mutkaan alkuillasta nukkumaan. Kun sammuttaa valot, ei tiedä onko häntä vai koipi jossakin kulkureitillä, kun koko koiraa ei näy peiton alta ollenkaan.

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!