sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uusi järjestysJokunen päivä sitten tuskailin blogin puolella mahdottoman olohuoneen kanssa: tilassa on vähän kaikkea, ja se vähän kaikki on kookasta, värikästä ja eriparista. Onneksi valittelin, koska sain järjestystä koskien sellaisia ehdotuksia, joita en itse olisi edes hoksannut kokeilla. Yksi vaihtoehto oli raijata iso kaappi toiseen huoneeseen nätiltä näyttämään, mutta luulenpa, että siltä vältyttiin ihan vain sohvaa siirtämällä! Vaati mittanauhan käteen, että sohvalle löytyi sellaisiakin vaihtoehtoisia paikkoja, joihin en olisi sen ikipäivänä uskonut mahtuvan.


On koittanut uusi vuosi ja uusi järjestys. Sohva siirtyi kulmittain ikkunan alle; tummuudessaan samantapaiset pelipöytä ja vanha kaappi jäivät huoneen toiseen nurkkaan keskenään kaveeraamaan, ovelta katsoen katseilta suojaan. Nyt olohuoneen ovelta näkee suoraan huoneen kauneimman asian, sinivihreän sohvan. Ja taas se valo: tässä kodissa on jotenkin tosi kummallinen valo, ja värikkäät asiat näyttävät eri paikoissa ja eri kulmissa aivan erilaisilta. Sohva saa nyt ikkunan alla valkoisessa nurkassa mukavasti tarvitsemaansa valoa, ilmavuutta ja valkoisuutta.

Aika hassua, että huone tuntuu pieneltä ja tukkoiselta, ja ratkaisu on työntää sohva kulmittain nurkkaan niin, että taakse jää holtittomasti hukkatilaa! Ei ole kyse siitä miten neliömetrit todellisuudessa täyttyvät vaan siitä, miltä tila tuntuu. Yhtään kalustetta tai tavaraa ei siirretty yhtään mihinkään, mutta nyt tuntuu siltä, että mahtuu olemaan! Pelipöytähän ikkunan edessä tukki valon kulkua, ja senkin takia jo tuntuu ilmavammalta.

Kenkälootakin näyttää taas paremmalta ja saa jäädä!

Sohva olisi kaunis ihan sellaisenaankin, mutta siinä on usein koirien vuoksi vilttiä ja taljaa levällään. Talja suojaa sohvaa koirien sotkuilta, eikä sen tarvitse edes peittää koko sohvaa, kun koirat kuitenkin mieluiten valitsevat juuri taljan nukkumapaikakseen.

Ihan pikku juttu vain mutta iso muutos! Järjestyksen muuttamisella on mahdottoman piristävä vaikutus, ihan kuin olisi tapahtunut jotakin todella merkittävää ja käänteentekevää.


Oikein, oikein onnellista uutta vuotta 2017 kaikille!


8 kommenttia:

 1. Aaa, sulla on blogi. Pitääpä selailla vähän ja edeleen tuo sohvan päällinen on ihana :)

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää nyt.
  Mukavaa alkanutta vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja oikein mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 3. Näyttää hyvältä! Hassua, miten sohvan sijoittaminen vinoon, voi tehdä ihmeitä. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Sohvaparka kaipasi ilmavuutta ja omaa tilaa.

   Poista
 4. Tuo sohva on aivan mahdottoman ihanan värinen! ♥ Ja kauniin mallinenkin. Kivasti passaa tuolla lailla vinosti olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Sohva oli kyllä hyvä löytö, ja onneksi äiti sen suostui vielä verhoilemaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!