maanantai 2. tammikuuta 2017

Tavaravirta: joulukuuKuu vaihtui ja on aika tehdä tavaravirtakooste! Joulukuussa saapuneen ja lähteneen tavaran määrä oli aika sekava kokonaisuus: pyöräytin taas kerran varastoa ja nakkelin menemään sellaista rompetta, joka olisi joutanut lähteä jo ajat sitten, mutta joka vain tuntuu kulkeneen mukana ilman sen kummempaa tarkoitusta. Jouluna taas saatiin ja annettiin lahjoja.


Tältä näyttää lähteneiden määrä:


1. Varastosta lähti ihan roskiin mukava määrä silkkaa rojua. Samalla lähti makuuhuoneesta kolme julistekokoista kehystä, joista oli lasit rikki. 2, 3, 4, 5, 7, 8 ja 9. Nettikirpparilla meni kaupaksi muutamia vaatteita, yksi juuttinen pyykkipussi, pieni kangaskasa ja 6 cd-levyä. 6. Lankavarasto koki tyhjennyksen, kun neuloin lahjaksi ison kasan villasukkia ja yhdet lapaset. 9. Ompelin muutaman paidan omalle muksulle ja yhden sukulaislapselle. Pari kangasta lähti omista varastoista (tilkut ämppäsin myymääni kangassettiin), muutaman kankaan käytin juuri kirpparilta ostetuista kangasseteistä. Lisäksi muutamia risoja sukkia ja nuhjuisia vaatteita lensi roskiin.


Oman muuton jäljiltä kaverin muuttoa varten säästellyt taiteltavat pahvilaatikot (jotka veivät puolen varaston tilan) lähtivät vihdoin matkaan! Tämä oli suuri ilo ja riemu.


Saapuneet
 

1. Tarvikkeita sängynpäädyn uudelleenverhoilua varten (kangas, napit ja kiinnitykseen naulalevy, toinen löytyi valmiina työkaluvarastoista). 2. ja 13. Pari mekkoa kirpparilta. 3. Piirakkakaulin. 4, 5, 9, 10, 14. Lahjaksi veitsisetti, kaksi Design Housen kynttiläpidikettä, itse virkattu pitsiliina peltirasiassa, Kastehelmen kynttiläkippo ja neljä Taika-kuppia lautasineen. 6. Yksi Sarviksen henkari kirppiskaupan kylkiäisinä ja toinen joululahjaksi. 7. Tiskikone, viimein! 8. Neulekirja kirpparilta. 11. Koirien ruuille peltinen pönttö. 12. Lahjaksi Retro-lehti ja kirpparilta Historia-lehti. 15. Iso kasa kankaita kirpparilta: näistä isoimmat palat käytin jo paitaompeluksiin, resorit jäivät kangasvarastoihin. Epämieluisat kankaat laitoin suoraan myyntiin settinä tilkkujen ja yhden kangasvarastoissa muhineen epäsopivan kankaan kanssa. 16. Yhdet villasukat itselle. Lankoja täytyi ostaa lisää, mutta sain kaikki jämätkin tosi näppärästi raitasukkiin käytettyä. 


Kollaasista unohtui kuusen muotoinen korttiteline kirpparilta ja valkoinen matto olohuoneeseen. Lisäksi lapsen vaatevarasto kaipasi täydennystä, samoin oma vaatekaappi täydentyi neljällä topilla ja parilla pitkähihaisella paidalla. Keittiön pöydän maalaamista varten täytyi ostaa pari maalipurkkia ja yksi maalinpoistoaine, joista yhtäkään ei käytetty tyhjäksi asti. Lahjojen paketoimisessa hyödynsin vanhoja papereita ja nauhoja. Kynttilävarastosta poltettiin monen monta kynttilää joulukuun aikana, ja kaksi surkeasti palavaa pöytäkynttilää raaskin pitkällisen pohdinnan jälkeen jopa heittää kokonaan pois. Lapsi ja mies saivat tietysti omat joululahjansa; omista lahjoista kollaasista puuttuu ainakin servetit, pari kynttilää ja ikkunanpesuaine.


Tavaravirran kannalta kuukausi oli siis kovin sekava, ja on vaikea arvioida, tuliko tavaraa sisään enemmän kuin lähti. Ainakin pois lähti paljon sellaista joutavaa tavaraa, jotka olisi voinut jo ajat sitten lähteä (varastorompe, julisteet). Aika hyvin tuli kuitenkin hyödynnettyä vanhoja varastoja ompeluksissa, neulomisissa, kynttilöiden polttamisessa ja lahjojen paketoimisessa. Muumimukeista eroon hankkiutuminen osoittautui vaikeaksi tehtäväksi, mutta Muumien tilalle haikailemani Taika-astiat tulivat silti tilalle. Ihan hyvin siis meni!


Joulukuun tavaramäärästä kauhistuneena tammikuussa laitetaan kukkaronnyörit tiukalle ja jäädään miettimään, miten päästä eroon lopuista kirppisromppeista, jotka kaapissa vielä kummittelevat!


4 kommenttia:

 1. Kai sitä joulukuussa kuuluukin olla saapuneiden virta suurempi kuin lähtevien, niin se nyt vaan menee. Olet kuitenkin oppinut panemaan heti kiertoon epäsopivat uudet jutut, kuten kankaat!

  Itse en saanut lahjaksi mitään pysyvää, vain karkkia ja rahaa. Muu perhe sitten sai senkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sattui hyvät kankaat kirpparilla vastaan: sellaisia tosi laadukkaita ja napakoita trikoita. Joissakin oli sen verran lapsekkaat kuviot, että osasin heti sanoa, ettei niistä kukaan halua mitään. Samalla kertaa raaskin laittaa kirppiskasaan yhden monta vuotta sitten ostetun kankaan, joka oli niin pirtsakka ja imelä, ettei tehnyt mieli siitäkään mitään ommella. Yritän pitää kankaiden määrän maltillisissa mitoissa, kun hyvin harvoin kuitenkaan käy niin, että löydetty ohje ja omat varastot vastaisivat toisiaan.

   Mekin saatiin tänä vuonna tosi paljon herkkuja! Yleensä jouluherkut on tähän mennessä ajat sitten syöty, mutta nyt meillä on vielä monta avaamatonta pakettia jemmassa.

   Poista
 2. Sulta lähti sentään jotain pois, mä ostin jotakin joulujuttuja lisää. No onneksi marraskuussa laitoin joitakin jouluhärpäkkeitä kirppikselle.
  Kivan näköinen vitriinikaappi. Nätti sisältä, mä tahdon olla kans sellanen että laitan liikaa tavaraa kaappiin.
  Vähemmän niin näkyis selvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laitoin vielä joulukuussa nettikirpparille tavaraa, mutta kauppa kävi tosi huonosti. Ne loput ovat vielä kaapissa kenkkuilemassa. Pitäisiköhän jaksaa laittaa ihan tavallinen kirppispöytä? Joulukoristeitakin laitoin settinä myyntiin, mutta joulukuu taisi olla liian myöhäinen aika, kun niitä ei kukaan halunnut.

   Mulla on sama vaiva: liikaa tulee tungettua tavaraa niin että lopputulos näyttääkin sitten vain sotkulta. Pitäisi malttaa pysyttäytyä vähässä määrässä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!