tiistai 31. tammikuuta 2017

Talvipippaloiden somistuksiaNäpertelen paraikaa paikallisen kulttuuriyhdistyksen talvipippaloiden somistuksia. Kesällä somistin samaisen yhdistyksen kesäpippalot iloisella ja kukikkaalla kirppismeiningillä, mutta nyt on toiset tunnelmat. Juhlapaikka on hieman Twin Peaks -henkinen, joten koristuksiin toivottiin karmeutta ja hirveyttä. Mikä olisi sen karmeampaa ja hirveämpää kuin paljas mallinukke? Tietysti monta paljasta mallinukkea yhdellä kertaa.


Ai että näitä juhlasomistuksia on kyllä mukava miettiä! Tämäkin oli jo reilu puoli vuotta sitten tiedossa, mutta havahduin deadlinen lähestymiseen ja kirppisten koluamiseen tuttuun tapaan viikkoa ennen. Alkuperäinen suunnitelma oli sahata vanerilevystä sellaiset tanssivat hahmot, joilla poliisi tv-sarjoissa piirtää ruumiin kohdan teipin avulla lattialle. Sittenpä sattuikin parin mutkan kautta muutama mallinukke kirpparin loppuunmyynnistä kohdille, ja säästyin saahamisen vaivalta. Budjetti on tietysti pieni, mutta muutama tarkoin harkittu asia riittää kyllä tuomaan toivottua tunnelmaa. Ei tarvitse laittaa joka paikkaa täyteen pompomia ja ilmapalloa: riittää, että keskittyy yhteen pääkohtaan ja laittaa muutamat pienet, huomaamistaan odottavat yksityiskohdat vähän syrjemmälle. Sitä lähtee helposti näpertämään liikaa kaikenlaista, vaikka lopulta vähempi on enempi.

Tarviiko sanoa, että menin ihastumaan tuohon jättikokoiseen alastomaan nukkeen niin, että voisin kuvitella pitäväni sen. "Mallinukke ei ole jäämässä meille" sanoo järjen ääni, mutta joku toinen, täysin tolkuton ääni kehottaa yrittämään, josko nuken voisi sittenkin lunastaa itselle. Tai ehkä sen säilytyspaikka väliaikoina voisi olla meidän eteisessämme? Kyllähän se on jo tehnyt olonsakin varsin kotoisaksi meidän kotona. Sääli olisi riistää sitä taas juuriltaan.


Mitä sanoo raati? Voiko joku muka olla tykkäämättä tästä lattiavalaisimen kaltaisesta ihmishahmosta?


4 kommenttia:

 1. Pidä mallinukke. Kun joskus kyllästyt, sen on helppo saada uusi koti.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toistaiseksi nukke näkyy keikkuvan eteisessä! Voi tosiaan olla, että siihen ajan myötä kyllästyy, mutta sehän on sitten sen ajan murhe :)

   Poista
 2. Ei voi olla tykkäämättä :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!