tiistai 3. tammikuuta 2017

Sängynpäädyn toinen tuleminenVoihan sängynpäätyraasua, kun on niin pienessä ajassa joutunut kokemaan niin kovin paljon! Ensin valittu ruskea pellavakangas ei tuntunut sopivan ollenkaan makuuhuoneeseen, entistä vähemmän sitten, kun löysin tuon kullanvärisen päiväpeiton kirpparilta, joten eihän siinä auttanut mikään muu kuin ruveta verhoilemaan uusiksi! Uudeksi kankaaksi valitsin oikein vaalean pellavan, joka tuntuukin sopivan makuuhuoneeseen paljon edellistä kivemmin. Uudet napit piti päällystää, mutta runko kävi sellaisenaan vanhan verhoilun purkamisen jälkeen.


Nyt on sängynpääty kiinnittämistä vaille valmis! Toinen verhoilukerta sujui ensimmäistä näppärämmin, vaikka en kyllä taaskaan saanut rypytyksiä timantin muotoon. Napit vedettiin tällä kertaa niin syvään kuin ikinä mahdollista, ja annoin rypytysten olla juuri sellaisia kuin olivat.

Ajattelin kiinnittää päädyn seinään itse keksimälläni patentilla: päädyn taakse alaosaan kiinnitän ruuveilla naulauslevyn, joka sitten toisesta päästä kiinnitetään seinään. Olisiko liioittelua nostaa päätyä vielä pikkuisen korkeammalle?

Muistiin vielä itselle vastaisuuden varalle: karhunlanka pääsi loppumaan, ja käytin siimaa alimmassa rivissä ja kolmannen rivin laitimmaisissa napeissa. Katsotaan, onko kestävyydessä eroa.

 


 Olipa homma, mutta tulipahan tehtyä! Päädyn kiinnittäminen on tietysti lisätty uuden bullet journal -kalenterini surkeiden tehtävien asioiden listalle :)


12 kommenttia:

 1. Aivan upea lopputulos, vaatii sekä taitoa että kärsivällisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, olipa kivasti sanottu! :) Tavoittelin tällä kertaa täydellisempää timanttimuotoa nappien välille, mutta hylkäsin tavoitteen heti sikseen. Olisi kiva tietää, mikä mättää, mutta olen nyt ihan tyytyväinen tähän tämmöiseen napitukseen!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minun mielestäni myös! Aiempi tumma ruskea olisi sopinut valkoista seinää vasten, mutta kellertävää peittoa sekään ei enää kestänyt. Vaalea kangas oli parempi valinta. Onneksi ruskean kankaan purkaminenkin sujui niin näppärästi, ettei kangas mennyt pilalle. Siitä voi sitten ommella jotakin muuta!

   Poista
 3. Meillä on Ikean sängynpääty, joka seinän sijaan kiinnitettiin runkopatjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdin tätä kiinnitystä ensimmäistä verhoilua näpertäessä, ja muutamat silloin vinkkasivat tästä. Pitäisi ihan päästä näkemään, miltä se runkoon kiinnittäminen ihan oikeasti näyttää! Ei kai sentään kankaan ja patjan läpi voi porata? Varmaankin pääty on sitten sellainen, että alaosassa ei ole pehmusteita?

   Luulen, että tuo minun taakse tuleva naulalevy (joka on siis sellainen littana rautalevy, jossa on reikiä ruuveja varten) toimii ihan hyvin.

   Teollisuusvakoilin kiinnityksiä postimyyntien sivuilla, ja joidenkin päätyjen kohdilla luki, että pääty kiinnitetään seinään riman tai listan avulla. Tuostakaan ei ollut mitään kuvia, eli piti yrittää mielikuvitella tämä tapahtuma. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että olisin kiinnittänyt päädyn taakse poikittaisen listan. Toinen lista olisi kiinnitetty seinään, ja sitten pääty olisi nostettu seinälistan päälle ja varmaan vielä porattu siihen kiinni. Kauhean monimutkaista.

   Yksi vaihtoehto olisi tietysti ollut tehdä sängynpäädystä niin korkea, että se voisi vain nojata lattialla sängyn ja seinän välissä. Ja toinen se, että olisi tehnyt päätyyn jalat.

   Poista
 4. Kaunis tuli! Minä viimeistelen täällä vaatehuoneenrakennusproggistani! Huomenna saan juhlistaa uutta ja omaa vaatehuonettani- jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuulostaa ihanalta projektilta! Onnea! :) Minä tulen kurkkimaan!

   Poista
 5. Ihana! Raikas tunnelma :) Seinäkin näyttää jotenkin eri väriseltä, vaikka taitaa se teidän asunnon kuuluisa valo tehdä tepposet. Kannatti värkätä. Peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Se on ihan totta se kuuluisa valo, joka vänkää värejä milloin mihinkin suuntaan! Ihan outo juttu!

   Poista
 6. Aivan mahtava sängynpääty, kivat noi rypistykset. Minusta kokonaisuus on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Minäkin tykkään noista rypistyksistä, vaikka niistä ei sellaiset timantit tulleetkaan kuin olisin halunnut. Ehkä kankaan olisi pitänyt saada nappeja laittaessa laskeutua vapaasti (nyt kangas valui lattialle)? En tiedä mistä johtui!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!