torstai 26. tammikuuta 2017

Manu mainio ja mahtava mukikasaMeillä vietetään tänään sairaspäivää: aina terve tenava on jostakin nappaissut flunssapöpön ja potee nyt kuumetta. Edellisestä sairastamisesta onkin jo tasan neljä vuotta, jolloin sairastettiin vesirokko alta pois. Toivottavasti tämä ei ole sitä karseaa sitkasta tautia, joka syksymmällä riehui ainakin pohjoisessa.


Manu mainiolla sen sijaan on kaikki ihan hyvin. Juuri sillä tavalla niin kuin koiralla kuuluukin olla. Sopivasti jännitystä, sopivasti lepoa, riittävästi ruokaa ja aina vettä tarjolla. Meidän koirat tykkäävät käydä saunassa, ja eilen ne pääsivätkin taas pieneksi hetkeksi löylyttelemään. Usein saunapäivän jälkeisenä iltana ja aamuna harjailen hampaat lämpimässä saunassa, ja saan heti koirakaverin viereen, kun saunan ovi narahtaa auki. Vaikka saunassa olisi enää kolmekymmentä astetta, Manu tietää heti ottaa lököasennon, koska sillä tapaa saunassa kuuluu olla. Eilisen saunaillan jälkeen Manu pääsi jotenkin kenenkään huomaamatta vielä yksinään livahtamaan saunaan, ja sieltä se sitten löytyi hammaspesun aikaan. Se oli istunut lauteilla ihan hiljaa ja tyytyväisenä. Varmaan mietiskellyt maailmanmenoa ja sitä, miten on mahdollista, että kodin sisällä yhdessä huoneessa on selkeästi kuumempaa kuin toisissa. Voi toki olla, ettei Manu pohtinut yhtään mitään. Ajatteli vain, että tämä se on elämää.
Edellisen epäonnisen mukimyyntirulijanssin jälkeen jaksoin viimein naputella kipot uusiksi myyntiin: kaveri halusi varata kaksi tiettyä (kuvasta puuttuvaa) mukia, ja ajattelin vähän niin kuin samoilla höyryillä luopua lopuistakin. Kaikista on varaukset, mutta koska nettikauppa on mitä on, täytyy vielä pitää sormet ristissä siihen saakka, että perävalot tosiaan vilkkuvat. Jos on Manulla ja Elmolla elämässä jännitystä, niin on jännää muillakin!

2 kommenttia:

 1. On jännä koira kun tykkää olla saunassa. Onko muuten sauna lämmitetty ?
  Vaiko onko se ns.kylmässä saunassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat tykkää erityisesti lämpimästä saunasta. Saa ne pieneksi hetkeksi tulla, mutta ei tietenkään voi kauaa pitää. Manun ja Elmon mielestä sauna on niin hyvä juttu, että ne menee sinne mielellään silloinkin, kun se ei ole lämmin. Harvoin pääsevät sinne, ja siksi siinä oleilussa onkin aivan erityistä taikaa. Niiden kasvoille nousee saunassa aivan erityinen saunavirne :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!