tiistai 10. tammikuuta 2017

Lisää väljyyttä makuuhuoneeseenElmo-rassu, vahtikoirista ahkerin, on saanut sohvan siirtämisen myötä itselleen uuden tarkkailupaikan. Sohvan kulmalta sillä on hyvät näkymät kauempana siintäviin kerrostaloihin ja lintuihin, jotka liitelevät ohi. Elmolla on tärkeä työ, ja Elmo on siitä itse hyvin tietoinen. Jaksaa jaksaa, painaa painaa! Raskas työ vaatii tietysti vastapainoksi riittävästi lepoa, ja siitä Elmo muistaa pitää huolen. Ei sovi polttaa itseään loppuun. Suremiset kannattaa jättää hevosille; niillä on iso pää.
 

Aitan ovi siirtyi taas joulun jälkeen parvekkeelle. Sillä ei ole mitään varsinaista funktiota siellä, kunhan nojailee seinää vasten, mutta eikö se vain näytäkin aika hyvältä. Ja nuo mustat rottinkituolit; onneksi ostin ne silloin Kodin ykkösen loppuunmyynnistä, vaikka sauma olikin mahdollisimman huono muuttoa ajatellen. Niissä on muuten laputkin vielä näköjään paikoillaan :D Meillä on joku perinpohjaisen vaikeanlaatuinen ongelma tämänkaltaisia viimeistelyasioita kohtaan. Kai ne joskus siitä itsekseen maatuvat pois.

Makuuhuone koki pienen tyhjennyksen, kun päätin luopua peltirullakoista. Niissä on askartelu- ja toimistotavaraa, joille nipistin tilan muualta. Rullakot olivat toki kivat ja kätevät, mutta tähän pieneen asuntoon liika tunkkaiset, pieneen nurkkaan tungetut. Pidän tätä nykyistä kotia ihan vain väliaikaisena etappina, mutta on mahdotonta säilyttää kaikkea kivaa mahdollista tulevaa tarvetta varten. Muutamat antiikkiset huonekalut ovat sellaisia, että niistä pidetään kynsin ja hampain kiinni, vaikka ne eivät täällä näytäkään kivoilta. Peltirullakot sen sijaan eivät ole korvaamattomat. Vapaa lattiapinta-ala painaa vaakakupissa peltirullakkojen omistamista enemmän.
Tämäkin tuoli toimii pääasiassa koirien vahtipaikkana. Minusta koirat ovat niin söpöjä kun pääsevät tarkkailemaan ikkunasta maailmanmenoa. Ei ole sellaista tapahtumaa, joka niillä ei kiinnostaisi. Kävelijät ovat mielenkiintoisia, autot ovat mielenkiintoisia, pyöräilijät ovat mielenkiintoisia. Kaikkein mielenkiintoisimpia ovat tietysti toiset koirat. Niille täytyy joskus vähän murahtaa. Oppivatpa olemaan, mur.

Juuri nettikirpparille listaamani romppeet ovat nyt olohuoneessa kahdessa kasassa, varatuissa ja varaamattomissa. Varaamattomien kasa alkaa viimein huveta niin, että voisi optimistisempi sanoa, että hyvältä näyttää. Tähän uuteen kotiin on ostettu isoja asioita kuten pesukone ja tiskikone, mutta pientä tavaraa ja pieniä huonekaluja on lähtenyt niin paljon, että veikkaisin meillä olevan nyt vähemmän tavaraa kuin muuttaessa. Se on jotenkin ihanan raikas ja vapauttava ajatus: muuttorumba on aivan hirveää, ja kun kuitenkin jossain vaiheessa tästä lähdetään, olisi mahtava saada kaikki omaisuus siirrettyä mahdollisimman vähillä vaivoilla.


Ah, vapautuva tila ja lattia, jolla mahtuisi vaikka vaakasuunnassa pyörimään, jos haluaisi.


12 kommenttia:

 1. Tulipa tuo kaunis tuoli paremmin esiin, ku rullakot läks.
  Ihanaa että olette ajatelleet koiria ja ne pääsee ikkunoiden ääreen katselemaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös, ja verhot näyttää avavistuksen paremmilta ilmavina.

   Ilman muuta täytyy koiralla aina olla ikkunapaikka :) Ne on niin sympaattisia kun aivan vakavissaan ja tosissaan toljottelevat. Vaikka tympeää kai se olisi, jos olisivat niin ylimielisiä, etteivät viitsisi mennä edes ikkunasta kurkkaamaan.

   Poista
 2. Jotenkin tuntuu, että tuon valkoisen avohyllynkin voisi poistaa. Toki jos siellä on jotain miehesi työpapereita - ehkä oma yritys? - tai muuta sellaista Oikeasti Tärkeää ja jatkuvasti käytössä olevaa. Kunhan ei mitään vanhoja opiskelupapereita tai muuta. :D

  Joskus laskin että teiltä on lähtenyt jo enemmän huonekaluja kuin me edes omistamme ja aina niitä vaan riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vasemmassa reunassa näkyvä hylly on itse asiassa työpöytä, sellainen kulmamallinen. Se on valopöytä eli keskellä on lasia ja sen alla valot piirtämistä varten. Samalla pöydällä on siis tietokone, Tärkeitä papereita ja tulostin. Miehen työpöytä siis, ja sitä ei voi millään toisella pöydällä korvata, kun siinä on tuo piirtopöytäominaisuus :) Vaikka mieluusti raijaisin kaikki kansiot roskiin, mutta siitä voisi tulla palautetta. Nyt muuttaessa kyllä muutuin raivohäräksi ja pakotin heittämään turhia papereita pois. Työnurkkaus kuuluu minun näköakselissa sinne "tätä ei ole olemassa" -kulmaan. Tosi kätevä sokea piste :)

   Minä en ole ikinä laskenut, paljonko huonekaluja on lähtenyt, mutta olisi kyllä hauska tietää paljonko! Jäljelle jäi kaikki vanhimmat hankinnat, paitsi se sininen nahkavetiminen lipasto, jonka tuunailin syksyllä. Se on niin vaikea olla ahtamatta kaikkea täyteen, kun tykkää niin monesta asiasta! Lopulta sitten tungoksessa mikään ei näytä hyvältä, mikä ei tietenkään koskaan ole ollut tavoitteena.

   Poista
 3. Tuntuu kuin olisi tullut tosi paljon tilaa lisää. Hyvä kun maltoit rullakot hävittää, mutta mihinkä ne tavarat laatikkojen sisältä:) ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin meillä tuntuu makkarissa nyt lähes tyhjältä! No tyhjä on liioittelua, mutta tilavalta :)

   Rullakoissa oli askartelutavaraa. Jotain meni käsityökaappiin ja sellaiset pienet nirut ja narut siniseen lipastoon. Sieltä piti siirtää suoristajat ja muut vessan puolelle.

   Poista
 4. Taas hymyilytti kun tuo teiän Elmo tuossa yläkuvassa oli ihan meidän Elmon näköinen, voisivat olla veljeksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne on sukulaisia? :)

   Sohvan selkänojalla on mukavasti tilaa koirilla köllötellä.

   Poista
 5. Tuoli on kaunis! Itsekkin juuri siirtelin makkarista tavaraa muualle...tuli tunne, että tilaa pitää saada..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt kaappien siivousprojekti meneillään ja makuuhuoneen kaapit käyty läpi. Seuraavaksi pitäisi siivota lapsen huoneen kaapit ja siirtää sinne makuuhuoneen kaapeista tavaraa. Hirveää puljaamista!

   Poista
 6. Pakko kertoa: siskoni maritti keittiön viimeisen päälle ja totesi aamulla, että ei omista enää edes puurohiutaleita. Oli kuulemma nastaa, koska aamulla saattoi näin luvan kanssa syödä muuta, kuin sitä iänaikaista puuroa:) Sama koskee sisustusta. Vanhan karsinta avaa uusia näköaloja tuttuihin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, puurohiutaleiden marittaminen on aika rankkaa! :D En minäkään tykkää puurosta, mutta aina joskus sitä syödään. Ja leipiin tulee käytettyä puurohiutaleita ja muita siemeniä. Minun kuukauden ruokalistalla oli punajuurikeitto, jota tein ensimmäistä kertaa ikinä. Se oli minusta aika pahaa, mutta lykkäsin loput seuraavana päivänä sämpylätaikinaan. Tuli oikein hyvä :)

   Sisustuksen suhteen on kyllä kiva, kun saa lisää väljyyttä. Pelkkä väljyyskin on kiva, mutta sitten voi miettiä, haluaisko jotakin muuttaa. Meiltä tuntuu ainakin lähteneen räiskyvät, eripariset värit. Vanhassa kodissa ne olisi käyneet, mutta nykyisessä kaikki näyttää helposti niin tunkkaiselta.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!