torstai 19. tammikuuta 2017

Ihan minun näköiseni mekko!Pakko vähän brassailla: nyt on ensimmäiset joululahjaostokset tehty! Oulun Stockmann lopettaa (ihan hirveä sääli!), ja kaveri vinkkasi, että tänään on alkanut 60 prosentin alennukset. Sinnehän piti sitten heti juosta tukka putkella katsomaan "lapselle vähän kenkää ja vaatetta", kröh. Naisten osastolta ei ihmeekseni löytynytkään yksitoistavuotiaalle pojalle sopivia pukimia, mutta itselleni löysinkin! Olipa kiva!


Olen pitänyt kuukauden ostoksista ja poistoista tarkkaa kirjaa läpi kuukauden. Vielä aamulla poistoja oli niin paljon, ettei pysty edes laskemaan, ja ostoksia ihan muutama, kaikki tarkkaan harkittuja ja tarpeellisia. Näin illan päälle voi sanoa, että laskelmat ovat heittäneet häränpyllyä.


Mutta löytyipä kerrassaan aivan minun näköiseni mekko! Niin minun tyylinen, ettei kukaan ikinä tule huomaamaan, että siinä on uusi vaate. Marco Polon leningille jäi hintaa 40 euroa alennuksen jälkeen.

Se istuu niin nätisti! Uudesta mekosta tulee ihan mummo mieleen. Tykkään kovasti tästä tätimäisestä lenkinkimuodista: ajatella, että vielä reilu kymmenen vuotta sitten pidettiin sellaisia järkyttäviä navan paljastavia bilevaatteita. Vai liittyykö se vain omaan ikääni? Ehkä kaikki muut pukeutuivat silloinkin asiallisesti. Toki jos pitäisi valita joko 19-vuotiaan littamaha plus liian lyhyet, mauttomat paidat TAI pieni pömppis ja siihen sopiva tätimuoti, saattaisin kääntyä napapaidan puoleen. Nyt tyydyn paheksumaan nuorisorytkyjä.Sovitin myös yhtä aivan käsittämättömän ihanasta materiaalista valmistettua Selected Femmen neuletta (villaa, mohairia, elastaania), joka oli varmasti lämpimin koskaan sovittamani paita. Harmi, että kaikki oikeasti lämpimät vaatteet ovat sitten malliltaan sellaisia olen siivonnut koko päivän, mitä asiaa -tyylisiä. Lenkinkiaikaa riittää vuodessa korkeintaan kaksi kuukautta, ja loppu aika täytyy tarpoa toppahousut jalassa. Eihän se aivan oikein mene. Jätän mekon keikkumaan kaapin kulmille näkösälle, jotta sen vuosittainen käyttöaika edes hieman pitenee.

8 kommenttia:

 1. Todella kaunis mekko ja sopii moneen menoon.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tulisipa nyt joku puolijuhlava tilaisuus, että saisi ottaa uuden mekon heti käyttöön :)

   Vastaan niin myöhässä, että saan jo toivotella mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kaunis! Ja istuu todella hyvin! Täällä toinen mekkotyttö, joka kiljuu aina hiljaa mielessään kun tekee hyviä mekkolöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekot on kyllä ihania! Ihastun aina jostain syystä mustiin mekkoihin, joissa on kaunis leikkaus, mutta pitää yrittää vähän rajoittaa, kun mustia mekkoja ei kuitenkaan loputtomasti tarvitse.

   Mutta pian alkavat oikeat mekkokelit!

   Poista
 3. Tuo on hyvä idea, jättää mekko näkyville. Muuten kaunis mekko onkin, kyllä kelpaa pitää ja katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko oli kyllä kiva löytö! Harvoin tulee ostettua uusia vaatteita, mutta kerrankos sitä!

   Poista
 4. Kaunis mekko! Juuri tuollaisista hyvistä aleista tulee hyviä löytöjä.

  VastaaPoista
 5. Totta! Nyt oli kyllä hyvät alennukset, ja ostinkin jo kolme lahjaa valmiiksi, kaksi jouluksi ja yksi yhdelle keväällä synttäreitään viettävälle :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!