tiistai 24. tammikuuta 2017

Etsinnässä konstailematon kaavaOlen ennenkin ääneen ihmetellyt, miten vaatteissa pienen pienet muutokset tekevät lopulta koko ilmeen: kun siirtää jotakin linjaa puoli senttiä sinne tai tänne, siirrytäänkin yhtäkkiä ajassa tästä päivästä 90-luvulle. Olen ihan täysi harrastajaompelija ja kokonaan valmiskaavojen varassa: jos kaava ei istu toivotusti, koko vaatekappale joutaa romukoppaan. Kaavoittaminen on jotakin aivan tähtitieteellisen ihmeellistä, ja valmiiden kaavojen muokkailukin vähän niin ja näin.


Aivan tuikitavallinen kotelomekon kaava on ollut pitkään etsinnässä. Ehkä olen etsinyt vähän huonosti: luulisi, että tosi yksinkertaisen, mahdollisimman vähäsaumaisen, joustamattoman perusmekon kaavoja löytäisi joka kulman takaa. Eihän niitä silloin tietenkään löydä, kun etsii. Päätin kokeilla yhdistää pari kaavaa niin, että otin joskus tekemäni mekon yläosan ja yhdistin sen suoralinjaisen mekon alaosaan.
Juu, vähän vyötä ja huiviahan se kaipaa. Ei oikein istu ilman muotolaskoksia, tulee taas Rölli-peikon arkiasu mieleen. Tästä tuli nyt sitten löysän mallinen lököilymekko! Materiaali on ikivanhaa pappojen housukangasta, jonkinlaista villasekoitetta. Superlaadukasta ja ihanan tuntuista siis, joten ei auta kuin alkaa tykätä pikkuisen löysemmästä kotelomekkotyylistä. 


Ehkä voisin kokeilla lisätä tähän mekkoon muotolaskokset selän puolelle, mutta sitä ennen testaan vielä yhtä kaavaa, joka odottaa testaamistaan. Kyllä se hyvä malli vielä joku päivä löytyy, ja sitten sitä ei saa ikinä hukata!
 

1 kommentti:

  1. Sivusaumoista vyötäröltä vähän sisään...
    Oletko testannut Mekkotehdas aikuisille - kirjan?

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!