perjantai 13. tammikuuta 2017

Birger Dahlin Birdy - vaihtoehto lattiavalaisimeksiOlohuoneen sohvanurkkaus kaipaa lukuvaloa jalkalampusta. Valinta tuottaa päänvaivaa: pitäisi löytää kerralla hyvä! Hetken aikaa harkitsin seinään kiinnitettävää lukuvaloa, sellaista jonka voisi laittaa vaikka sängyn vierelle, mutta se lukitsisi sohvan paikan ikuisiksi ajoiksi yhteen nurkkaan. Irrallinen lattiavalaisin kulkee näppärämmin sohvan mukana sitten, kun tekee mieli vaihtaa järjestystä.

Lattiavalaisimen pitää olla suhteellisen yksinkertainen (ei mitään pölyä kerääviä ulokkeita) ja sellainen, että sen valoa voi käännellä ja suunnata sinne minne tarvitsee. Yksi kiva vaihtoehto olisi tämä Birger Dahlin vuonna 1952 suunnittelema Birdy (kuvat lainattu Room21-sivuilta). Birdy olisi vähän arvokkaampi hankinta, mutta ei kuitenkaan mitenkään ihan tolkuttoman hintainen.


Olen viime aikoina kaivannut erityisen paljon lisää valoa ja valkoisuutta, ja sen vuoksi pohdin tuota valkoista Birdiä. Kuitenkin mustana valaisin näyttää minusta enemmän 50-lukuiselta, linjakkaalta ja tyylikkäältä. Valkoisena se on jotenkin tavanomaisempi, nykyaikaisempi. Yritän välttää tuomasta lisää tummia asioita jo valmiiksi tummaan olohuoneeseen, mutta on tuo musta valaisin on minusta paljon valkoista hienompi. Vai onko? 

Olisiko se tässä vai pitäisikö vielä jatkaa etsimistä?

8 kommenttia:

 1. Se olisi tässä ja ehdottomasti mustana!
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko se tässä? Mulla pelottaa, että kyllästyn, muutan mieleni tai löydän vielä paremman! Mutta on tuo kyllä hieno, jotenkin ihanan elegantti.

   Poista
 2. Meille tulisi valkoinen, mutta teille ehdottomasti musta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinenkin on kaunis, mutta minusta se on ihan eri lamppu eri värisenä! Jotenkin aivan eri tyylinen, ei ollenkaan niin 50-lukuinen. Mustana mulla miellyttää tuossa lampussa juurikin sellainen vanhanaikainentyylikkyys ja sirous. Ja onhan se ihan linnun näköinenkin!

   Poista
 3. Musta se on musta. Tyylikkäämpi kuin valkoinen. Ja jos joskus tuntuu liian mustalta, värinvaihto spraypurkilla tuskin olis hankalaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on näistä hienompi minustakin. Mutta en ikinä raaskisi suhia lamppua maalilla. Kirpparilla joskus näkee sellaisia kauniita vanhoja valaisimia, jotka on maalattu uudella värillä. Se kyllä näkyy, eikä näytä minusta hyvältä. Näissä lampuissa näkyy olevan eri väriset jalat: kuvussa maali ehkä pysyisi, mutta tuosta liukkaasta metallista varmaan herkästi lohkeilisi.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!