sunnuntai 11. joulukuuta 2016

VälietappiJos olisin käyttänyt yhtä paljon energiaa varaston varsinaiseen siivoamiseen kuin sen miettimiseen, olisin siivonnut jo koko kellarin naapurin häkkivarastoja myöten. Jättikokoisesta varastosta minimaaliseen kopperoon vaihtaminen on aiheuttanut sen, että meidän varasto on ihan tupaten täynnä. Jos tarvitsee jotakin tavaraa, se on ihan taatusti kasan alimmaisena, ja melko suurella varmuudella sen esiin kaivaminen jää sikseen. Aivan sama siis, jos koko kasaa ei olisi olemassakaan, jos tavarat eivät ole helposti otettavissa eivätkä pääse käyttöön asti. Mukana muutti muutamia sellaisia laatikoita, jotka minun mielestäni joutaisivat suoraan roskalavalle, mutta jotka miehen pitää vielä käydä läpi oman mielenrauhansa vuoksi (tässä pitää vähän patistaa). Ensi viikolla aion kyllä ottaa tämän varasto-ongelman asiakseni ja rykäistä sen vihdoinkin kuntoon. 


Sisälläkin on pientä tavaroiden kasautumista aistittavissa. Tyhjät tasot ovat kaikkein pahimpia: niistä muodostuu niin herkästi välietappeja jonnekin toisaalle matkalla oleville tavaroille. Olohuoneen senkin päällä on pari paikkaansa etsivää kaiutinta (ajattelin nostaa ne kaapin päälle, en kyllä tiedä onko se äänen kannalta mitenkään hyvä paikka) ja Artekin Golden Bell, joka näihin päiviin saakka roikkui liian matalalla katossa. Siinähän kävi sitten niin köpelösti, että sain lampun pudotettua lattialle, kun imuroin sen alapuolella. Ihan hirveä mekkala lähti, kun messinkinen kupu putosi maahan, ja oikein jännittää kokeilla, menikö se rikki.


Sitruunapuu on vähän sellainen, että se toisinaan pudottaa paljonkin lehtiään ja näyttää aivan varmasti kuolevan, mutta toisena hetkenä ryhtyykin tekemään uutta kukkaa. Nyt lienee turvallista sanoa, ettei puu enää tästä tokene. Muutto oli sille liikaa. Jostain syystä tykkään tuosta karahkasta, mutta jonakin päivänä lienee aiheellista kantaa se roskiin. Joku korkeampi kasvi tähän paikalle silti sopisi. Ei mitään kallista, kun tapan sen kuitenkin.
Uskomattoman hidas ja pitkäveteinen tavaroiden raivaus on vain jatkunut jatkumistaan. En olisi ikinä etukäteen uskonut, että tässä tulee menemään näin pitkään, mutta jotenkin sitä ylimääräistä vain löytyy ja löytyy, ja samalla on alkanut arvostaa väljää tilaa niin, että haluaa tehdä lisää tyhjää tilaa. Onneksi en osannut hahmottaa projektin mittavuutta ennen kuin sen aloitin, kun tieto olisi syönyt karsimisinnostuksen heti alkuunsa. Näin joulun alla joulukoristeloota on ollut pengottavana, ja tuntuu, ettei sielläkään ole oikeasti kovin monta sellaista tavaraa, jotka tekee mieli nostaa esille.  Tonttujen, enkelien ja muiden härpäkkeiden aika on ehdottomasti takana; kaikkein eniten olen tykännyt valoista ja ihan muutamasta koristeesta olohuoneessa. Mitäpä niitä loppuja sitten säilyttämään?


Melkein kaikki joululahjat on jo hankittu, ja ihan valtavaa iloa tuottaa kaappeihin joululahjoja varten raivattu tyhjä tila. On se niin ihanaa, kun tavaroilla (myös niillä väliaikaisesti viipyvillä tai muuten lähtevillä) on omat paikkansa. Tulevalla viikolla otan kyllä tämänkin senkin päällisen käsittelyyn, niin että viikon päästä jokainen ylimääräinen rompe on löytänyt paikkansa! Vähän sormia pidän ristissä tuon pudonneen valaisimen kanssa, mutta otan tästä nyt opikseni ja yritän jatkossa saada junnaavat asiat nopeammin hoidettua.


10 kommenttia:

 1. Toivottavasti tuo valaisin vielä toimii. Miehillä tuo toimeen ryhtyminen usein kestää tovin :)
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tästäkin postauksesta on pian viikko, enkä ole saanut edes kokeiltua koko lamppua! Enää muutama päivä jäljellä tätä viikkoa ja sitten se pitää saada aikaiseksi, kerran täälläkin sitä mainostin :)

   Poista
 2. Toivottavasti lamppusi pysyi ehjänä. Kyllä sitä tavaraa tahtoo kertyä meidänkin nurkkiin. Toi varastojuttu oli kuin omaani lukisin. Tavara mitä etsin on aina alempana tai ei löydy ollenkaan.
  Jaksamista edelleen tavaroiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säilyi ehjänä, joskin kupu tietysti on tärkein ja siihen ei tullut klommoja. Mutta turhaa rahan menoa, jos joutuu viemään sähköliikkeeseen sähköosat uusimaan.

   Kävin viime viikolla pyöräyttämässä varaston hyrskyn myrskyn ja kannoin sieltä ulos rompetta. Ei se siltikään tuntunut siitä miksikään muuttuvan. Pitäisi olla sellainen varasto, että on joku yksi laatikko, luistimet ja sukset ja muuten ihan tyhjää! Niin no kausivaatteet myös, mutta muuten tyhjää :)

   Poista
 3. Meille tuli juuri induktioliesi. Sen seurauksena joutui automaattisesti luopumaan muutamasta kattilasta ja paistinpannusta, koska eivät ole induktion kanssa yhteensopivia. Kun alkuun pääsi, lähti keittiön kaapeista kaksi ikeakassillista kampetta.

  Oh my.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuommoista se on! Mutta nyt sulla on uudet, hienot kattilat eikä yhtään ylimääräistä tai turhaa :) Kaksi Ikean kassia kuulostaa tietysti hurjalta, mutta minä jos joku ymmärrän!

   Meidän keittiössä on kyllä paljon sellaista "yhden asian tavaraa", jota ei voi muuhun käyttöön soveltaa ja jota tarvitaan vain harvoin. Kananmunanleikkuria, piirakkakaulinta, tavallista kaulinta, leipävuokia... Eihän ne tietenkään turhia ole, jos niitä säännöllisen epäsäännöllisesti käytetään, mutta määränä se on kuitenkin aika paljon. Minulle tosi tyhjä keittiö tarkoittaisi, ettei paljon voisi kokkailla eikä mitenkään poiketa tavanomaisesta arkiruokailusta. Se olisi vähän sellaista, että olisi hirmuisen siisti ja tyhjä keittiö, mutta sitten saisi istua paikoillaan ja pyöritellä peukaloitaan.

   Poista
  2. Itse asiassa: meillä ei ole uusia kattiloita! Päätettiin pärjätä kolmella vanhalla... :D

   Poista
  3. :D No voi! Mutta kattila-asiat on kuitenkin ojennuksessa, ja se on tärkeintä! :)

   Minä laitoin kesällä sekaparisia taikinakulhoja (tai niitä sellaisia muovisia kulhoja) kirppiskasaan. Jätin vain kolme, ja tarkoitus oli ostaa uudet hienot teräksiset niidenkin tilalle. En tietenkään ole saanut aikaiseksi, mutta silti kiva, kun kaapissa ei enää ole niitä rumia jämäpareja.

   Poista
 4. Juu, mistä sitä tavaraa oikein riittääkin, vaikka vie säkkikaupalla pois. Välietapit on kyllä pahoja =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ei siinä kyllä mitään järkeä ole. Ja kun miettii taaksepäin kaikkea sitä tavaraa, joka on jo lähtenyt, niin huh huh!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!