perjantai 30. joulukuuta 2016

Tummasta vaaleaan, vaaleasta tummaanPari pientä värinvaihtoprojektia on paraikaa meneillään: toisessa vaihdetaan väriä vaaleasta tummaan ja toisessa tummasta vaaleaan. 


Ihan vastikään valmistunut sängynpääty pääsi uudelleen verhoilun alle. Ruskea pellava näytti ihan kivalta siihen saakka, että seinä maalattiin vihertäväksi. Sitten se ei näyttänytkään enää yhtään kivalta. Vielä vähemmän kivalta se näytti, kun vaihdoin päiväpeiton harmaasta sinapinkeltaiseen.


Enpä ollut muutenkaan kovin tyytyväinen ensimmäiseen verhoiluun, joten ihan säälittä vain homma purkuun ja uutta kangasta tilalle! Nappien kiinnittäminen on sängynpäädyn tekemisessä suuritöisin vaihe, mutta ei auta harmitella: jospa olisin ensimmäisen kerran jäljiltä oppinut tietämättäni jotakin uutta! Ainakin huomaan, että napit saa vetää entistä tiukemmalle, että patja painuu oikein kunnolla ja muodostuu kunnolliset laskokset. Viime kerrallakin muka vedin napit tosi tiukalle, mutta ei se selvästikään riittänyt muhkeaan lopputulokseen. Toisen patjankin olisi tähän saanut lisätä muhkeuden vuoksi, mutta en raaskinutkaan sitä enää ostaa.

Ruskea pellava vaihtuu nyt vaaleaan pellavaan. Nappien päällystäminen sujui tällä kertaa tosi paljon näppärämmin kuin ensimmäisellä kertaa, enkä tarvinut ollenkaan pihtejä tai muita voimatyökaluja nappien painamisessa. Kangaskaupassa vielä mietin, onko valitsemani vaalea kangas sen kummempi kuin edellinenkään, mutta onhan näissä nyt eroa. Tuleekohan tästä parempi?

 Toinen muutosprojekti etenee sekin omalla tahdillaan. Maalin kuivumisella kestää 16 tuntia, mutta eilen huijasin ja maalasin pöydän kahdesti liian lyhyellä kuivumisvälillä. Nyt on päällä kolme oikein ohutta maalikerrosta ja vihdoin oikea sävy alkaa löytyä! Ei se vieläkään ole niin tumma kuin pitäisi, valkoista kuultaa alta yhä vain, mutta kyllä se tästä vielä hyväksi muuttuu. Muuttuuhan?
 
Tästäkin väristä näyttää tulleen kameleontti: valon eli ikkunan puolella sininen sävy nousee selkeästi esille. Varjon puolelta eli keittiön ovelta pöytä näyttää lähes mustalta. Ainakin yhden, ehkä useammankin maalikerroksen pöytä vielä vaatii: koukerokuvioiden maalaamisessa saa olla tosi tarkkana, ettei maalaa liian paksulla kerroksella, ettei maali pääse valumaan. Yhden kerroksen maalaamisessa hurahtaa vajaa tunti, mutta kuivumisaikoineen koko pöydän valmistumiseen kuluu monta päivää.
 
Malttaisikohan tällä kertaa odottaa vaaditut 16 tuntia ennen seuraavaa maalikerrosta? Jospa vaikka sillä välin rupeaisi sängynpäätyä napittamaan! Hyvästit sormien tuntoaistille siis!


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se aika hurja! Mahdottoman sävykäs, vaikka piti olla vain pikkuisen! :D

   Poista
 2. Minun makuun pöydän uusi väri ei ole kiva. Mutta odotan kyllä innolla kokonaiskuvaa keittiöstä sitten kun pöytä valmis, ehkä mieleni muuttuukin. Tämä voi johtua kyllä siitä että olen hiukan "allerginen" kaikelle mikä vähänkään puskee violettia sävyä:). Mutta kattellaan, kattellaan ja odotellaan mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniisti ilmaistusta eriävästä mielipiteestä :) Harmittaa myöntää, mutta minustakin se on harmillisen sinivioletti. Kahdesta maalitilkusta valitsin nimenomaan sen, joka ei ollut violetti, mutta on se sitten kuitenkin! Isolla pinnallahan väri näyttää eriltä, ja olisi varmaan pitänyt tajuta violetin rooli värikoodin punaisesta, jota oli 70 yksikköä (mitä ikinä se tarkoittaakaan).

   Huijasin itseäni ajattelemalla, että pöydän voi aina maalata uudestaan mustaksi, jos ei olekaan hyvä. Niin kuin viitsisin! Pohjamaalin jälkeen tarvitaan neljä maalauskertaa. Kyllä oikeampi ratkaisu on vain ruveta tykkäämään violetista!

   Poista
 3. Minusta se on hieno sininen, ei varmasti tule toista vastaan. Alat vaan hengaileen puolivaloilla tai mustat lasit päässä keittiössä niin ei violetista ole tietoakaan :) Oikeasti, minusta upea - persoonallinen ja voimakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! :) Voi olla, että tähän siniseen ennen pitkää kyllästyy, mutta se on aina vahvojen värien ongelma. Haluttiin tumma sininen ja se nyt saatiin. Tykkään yhdistellä eriparisia värejä, ja kun kyllästys iskee, ei auta kuin yhdistellä uudelleen!

   Poista
 4. Pöydän väri kuvassa ei mielestäni vastaa aiemmin esittämääsi värimallia, joten tuli mieleeni, onkohan tuota alunperinkään kaupassa oikein sekoitettu.
  Onhan tuo tumma laventelikin kaunis väri, mutta jos musteen ainistä lähtee hakemaan, niin eihän se ole sama. Epäilemättäkin siis tuostakin varmasti hyvän saa, eipä sillä.
  Itse tarkistuttaisin tuon maalin vielä kaupassa varmuuden vuoksi, ettei ole oikeasti päässyt käymään sekoitusvirhettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on pikkuisen enemmän violetti sävy kuin piti olla. Valitsin sävyn Teknoksen kartasta: se on Teknoksen koodilla T1168. Maali sekoitettiin Tikkurilan Helmeen ja kysyin myyjältä, pitäisikö hakea vastaava sävy Tikkurilan kartoilta, mutta kuulemma pidempi koodi on joku yleismaailmallinen (?) koodi, jonka pitäisi toimia myös Tikkurilan maaleissa. Tuo pidempi koodi on NCS S 7020-R70B, ja se lukee myös maalipöntössä.

   Nyt kun vertaan maalitilkkuja pöydän väriin, sävy on minusta silti Tikkurilan kartan "Mustekynä", M350, joka oli toinen vaihtoehto, mutta jonka hylkäsin violettiin taittavuuden vuoksi. Kumma juttu!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ehkä pikkuisen! Onneksi sisustusjutut eivät ole maailman vakavimpia asioita :)

   Poista
 6. Vieläkin vetää lilaan. Kiva tosiaan nähdä, miltä sitten näyttää valmiina ja tuolit ympärillä. Sängynpäädystä tulee ihana.
  Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se vetää aavistuksen lilaan ihan valmiinakin, joskin sävy muuttui koko ajan maalikerrosten välillä, kun sai valkoista pohjamaalia peittoon. Onneksi kuitenkin ympäristökin vaikuttaa lopputulokseen, ja mustat tuolit tuovat vähän ryhdikkyyttä.

   Oikein mukavaa uutta vuotta sinullekin! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!