torstai 8. joulukuuta 2016

PuikoillaEdellisestä neulomiskerrasta on vierähtänyt jo melko tovi, kun nyt joulun alla sain oikean neulomiskipinän. Samalla, kun näperrän joululahjoja, tulee lankavarastoihinkin vähän väljyyttä. Ei niitä lankoja niin paljon ole, mutta ei kuitenkaan koskaan juuri sitä väriä tai laatua, mitä tarvitsisi, kun löytää kivan ohjeen. Oma lankavarasto ei oikein palvele tällaisen sunnuntaineulojan tarpeita.


Kun yhden työn saa valmiiksi, näpit syyhyävät toisen pariin. Raidat näyttävät jotenkin kauhean reippailta villasukissa, ja perustin oikean raitavillasukkatehtaan. Juuri nyt on tekeillä miehen pitkävartiset sukat. Olen ihan varma, että tuo oranssi lanka tulee loppumaan kesken. Sitten pitää ostaa uusi oranssi lanka ja sitä jää taas yli. Sietämätöntä.
Pientä raivausta olisi taas tiedossa, kunhan viitsisi aloittaa. Miehen vanhat julistetaulut muuttivat mukana, vaikka niistä ei oikein kukaan enää tykkää, ja porailin ne seinälle pois jaloista ja pölyä keräämästä, vaikka ne eivät edes näytä hyvältä seinällä. Häjyt-juliste täytyy kuulemma säilyttää, mahdollisesti yksi eteisessä oleva myös, mutta muutoin näistäkin pitäisi hankkiutua eroon. Toisaalta julisteet peittävät nyt seinän rumat kolot, klommot ja kolojen teippipaikkaukset (kolojen paikkaaminen teipeillä - hrrrrr). Jos oikeasta kulmasta katsoo, saattaa nähdä, miten edellisen asukkaan poistamasta seinätarrasta on jäänyt iloiset jäljet. "You are a champion", siinä kiiltelee. Teksti näkyy suoraan sängylle, ja sitä sitten saa yöt pitkät pohtia: "Sinä olet herkkusieni". Teksti on mielestäni ahdistava. Sinä hetkenä kun taulut laskee alas, täytyy maalisudin olla jo valmiina.


Oi junnaavat asiat, miten niitä aina kertyykin! Julisteiden poistaminen, seinän paklaaminen ja uudelleen maalaaminen on lisätty ikävien tehtävien asioiden listalle. Sijalla 1 500, juuri julisteseinää ennen, komeilee vessan putkivalon vaihtaminen.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköistä sukkaa teet. Toivottavasti lanka riittää, ettei tarttis ostaa uutta kerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toivoa, että se riittäisi! Nyt on toinen sukka vasta varressa, ja kohta loppuu oranssi lanka. Seuraavat sukat täytyy tehdä monivärisiksi niin, että oikein mittaamalla mittaa jämät puoliksi, niin on sitten molempiin sukkiin saman verran samoja värejä. Olen päättänyt hankkiutua näistä loppulangoista eroon :)

   Poista
 2. Olen ottanut tavaksi jämälankoja käyttäessäni aloittaa sukat kärjestä; jaan langan kahdelle kerälle tasan ja sitten neulon vartta, kunnes lanka loppuu. Varsista tulee silloin sen pituiset kun lankaakin on, eikä tartte ostaa lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan superkätevä vinkki! En kyllä osaa aloittaa sukkaa kärjestä, mutta jämälangat voisi tosiaan ihan mittaamalla mitata saman kokoisiksi, niin tietää paljonko on vara neuloa :)

   Olen nyt tänä talvena neulonut vaikka kuinka monta sukkaparia, mutta en tiedä, onko lankamäärä yhtään vähentynyt, kun on aina pitänyt ostaa loppuvaa väriä uusi kerä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!