torstai 29. joulukuuta 2016

Hui mikä sävy!Nonnih, nyt on maalaushommat saatu käyntiin! Normaalisti tykkäisin poistaa maalin niin hyvin kuin vain ikinä mahdollista, mutta tämän koukeroisen pöydän kohdalla se olisi ollut aika mahdoton tavoite. 


Kansilevy oli melko huonossa kunnossa, ja poistin maalin siitä Liberonin maalinpoistoaineella ja siklillä (puupaljaaksi maalinpoistoaine ei todellakaan pintaa jättänyt, mutta ihan näppärästi poisti paksun maalikerroksen). Sen jälkeen todella todella kevyt hionta kannelle ja koko pöydälle pesu maalinpesuaineella. 


Pohjamaali on sävyttämätön: valkoisena pöytä näyttäisi tältä! Sudin maalin reunoihin ja jalkoihin pensselillä, kannella käytän vaahtomuovitelaa.

Ensimmäinen kerros pintamaalia, ja voihan iik miten violetilta se näyttää! Ainakin vielä näyttää ihan siltä kuin olisi mustekynää tuhrittu ympäriinsä. Maalaan tosi ohuilla kerroksilla, ettei maali pääse valumaan. Valkoinen kuultaa vielä kovastikin alta ja vaalentaa sävyä.

Näin tumma siitä pitäisi tulla (sävy NCS S 7020-R70B, Teknoksen tilkulla T1168).Aika violetilta näyttää, eikä voi väittää, etteikö pikkuisen hirvittäisi!


13 kommenttia:

 1. nyt ollaan jännän äärellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ollaan! En kestä noita ylipitkiä kuivumisaikoja!

   Poista
 2. No kyllähän tuo violetilta näyttää. Eiköhän se tummene kun kerroksia maalaa lisää.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kyllä näyttää ja näköjään nyt iltavalossa näyttää siniseltä, sellaiselta 80-luvun Pikku Kakkosen siniseltä o.O Vertasin mallitilkkua väriin, ja ei ainakaan vielä kyllä vastaa sitä mitä pitäisi olla! Mutta toisaalta valkoinen kuultaa vielä alta, eli ei kai pitäisi hötkyillä.

   Poista
 3. Hui, nyt hirvittää..jännä nähdä mikä on lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hirvittää! Vielä ei tuo valkoinen ole peittynyt, eli vielä ei voi lopputuloksesta tietää. Mutta näin välivaiheessa sanoisin, että sävy on paljon sinisempi kuin mallitilkun sävy, joka taittaa enemmän harmaaseen kuin violettiin.

   Poista
 4. Tuo on joku melkein mustien värien ominaisuus! Esim. sellainen musta saunasuojakin on sinistä kun sen ottaa purkista ja sutii seiniin, mutta kuivuttuaan se on sitä mitä pitääkin!

  Pöytä näyttäisi tosi hyvältä valkoisena, mutta ei kyllä liilana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuo lila tästä vielä häviää! Miten se voikin olla niin violetti! Ehkä sen pitää antaa kuivua koko 16 tuntia ennen kuin voi sanoa :) Vielä 15 tuntia maalaamisen jälkeen näyttää violetilta ja sitten kello 16.00 muuttuu harmaansiniseksi :))

   Poista
  2. Ai niin, maalimyyjä opetti taas uuden asian: noissa väritilkuissa koodista näkee, mitä sävyä maaliin sekoitetaan. Tässä koodi on NCS S 7020-R70B, ja ymmärsin, että tuo "R70" tarkoittaa, että punaista tulee 70 yksikköä. Täytyy ensi kerralla kysyä tästä tarkemmin.

   Poista
 5. Minusta sävy näyttää hienolta! Toivottavasti siitä tulee toiveittesi mukainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Toivottavasti tulee sama sävy kuin tuossa maalitilkussa on, eli enemmän harmaa ja vähemmän violetti. Siinäkin on jo tarpeeksi jännittämistä, näyttääkö kaluste hyvältä juuri siinä värissä, jonka on valinnut, mutta se nyt on aivan hirvittävää, jos sävy ei vastaakaan tilkkua!

   Poista
 6. Hyvän näköinen pöytä. Uusi on aina uusi ja ottaa aluksi silmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä aina niin ihanan positiivinen ja lempeä asenne näihin sisustushommiin! :) Katsotaan, mitä tulee, kun valmistuu :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!