torstai 1. joulukuuta 2016

7 helppoa, edullista ja nopsaa DIY-lahjaideaa aikuisille!Joulukuun ensimmäinen! Vihdoin on synkkä ja ankea marraskuu selätetty. Joulunalusaika on ihanaa aikaa, ja suuri juhla tulee juuri sopivaan väliin vuodenkulussa. Yhtään enempää ei olisi jaksanutkaan synkistellä!


Tänä vuonna en ruvennut tekemään blogijoulukalenteria, mutta joulumieltä on sen verran, että intouduin muistelemaan omia lemppareita erilaisista näpertelyistä ja askarteluista. Viime vuoden joulukalenterin löytää tuolta Joulukalenteri-tunnisteen alta.


Tähän postaukseen kokosin seitsemän helppoa, edullista ja verrattain nopeasti valmistuvaa DIY-lahjaideaa aikuisille. Lasten lahjaideat kokoan erikseen!


Löytyisikö näistä ideaa sinun lahjarumbaasi?


1. Seinäkello pitsiliinasta
Suloisen seinäkellon pystyy näpertämään tottumattomampikin askartelija: kellokoneisto ostetaan askarteluliikkeestä ja kirppisliina kovetetaan vesi-liimaseoksella. Ohjeet löydät täältä.


2. Kirppiskipoista kukoistukseenPuisia kynttilänjalkoja löytää kirppareilta helposti muutamalla kolikolla. Puunvärisinä kipot näyttävät melko ankeilta, mutta jos sutii pintaan maalia ja lisää rivin helmiä, näyttääkin jo ihan eriltä. Vinkkiä maalaukseen ja koristeluun löydät täältä


 3. Pitsiliinoista tyynynpäälliset

Pitsiliinat voi myös värjätä koneessa!
Näyttävä koristetyynyrykelmä syntyy, kun yhdistelee rohkeasti värejä. Tyynyliinoihin on ommeltu valmiit, kirpparilta etsityt pitsiliinat. Värikkäiden tyynyjen postaus löytyy täältä.


4. Huopakranssi

Muhkeita kransseja voi askarrella suodatinpusseista tai vanulapuista. Tämä helppo mutta pikkuisen aikaa vievä kranssi on tehty askarteluhuovasta. Ohje löytyy täältä.

 
5. Pyykkityttö - pussukka pyykkipojille

Pyykkityttö kulkee narulla mukana hengarille nostettuna. Pussukka on helppo ommella, ja sen ohje löytyy  täältä.


6. Painettu astiapyyhe

Pientä persoonallisuutta astiapyyhkeeseen saa, kun etsii käsiinsä sopivia leimasimia arkisista tavaroista (kynsisakset, jakoavain...). Maalaa kuviot kangasväreillä ja lisää lahjansaajalle sopiva teksti. Ohje löytyy täältä


7. Lumihiutaleviiri pitsiliinoista
Pitsiliinoja taas! Valkoisista liinoista saa kivan, lumihiutaleita muistuttavan viirin koristeeksi omaan kotiin tai viemiseksi kaverille. Ohje löytyy täältä.


Onko teillä tapana lahjoa joulun alla ystäviä ja aikuisia? Mikä on sinun paras DIY-lahjaideasi?


2 kommenttia:

 1. Jotain itsetehtyä pyrin joka joulu lahjaksi antamaan.
  Pitsiliinasta tehty kello alkoi nyt kiinnostamaan.
  Kivaa joulukuun ensimmäistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä meinasin, etten tänä vuonna olisi tehnyt itse lahjoja, mutta näköjään rupesinkin villasukkatehtailemaan! Kauhean hidasta mutta mukavaa puuhaa :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!