perjantai 25. marraskuuta 2016

Vanha pöytä pois, uusi tilalleViimeinen katsaus vanhaan siniseen ruokapöytään, heihei! Kohta se haetaan pois!

Uusi (tietenkin vanha) pyöreä pöytä löytyi Torin kautta, kun vähän vaihteli hakusanaa. Siellä se oli ollut odottamassa minua, eikä kumpikaan meistä tiennyt toisestaan. Päädyinkin nyt tämmöiseen astetta prameampaan versioon, vaikka haussa oli selkeälinjainen malli. Tykkään kovasti kohokuvioiduista koristuksista, vaikka ne ehkä tuollaisenaan ovatkin melko vanhanaikaiset.


Tästä pöydästä en oikeastaan tiedä mitään. Ostin sen vanhemmalta pariskunnalta, ja olisin veikannut valmistusajaksi 50-lukua, mutta rouvan mielestä tämä olisi vanhempi. Pöytä on jatkettava, mutta jatkopala uupuu: siinä välisaumassa on klommoa niin, että näkee, että kansi on lastulevyä (mutta sivulla soirona kiertää aito puu). Viiilupinta näkyy olevan kannen päällä, ja muut osat ovat täyttä puuta. Mitäs me tästä nyt tiedettäisiin kertoa?Pöydässä on kultaukset kustavilaiseen prameaan tyyliin, mutta minä en niistä niin välitä. Meillä on jo yksi kustavilainen kullattu kaluste, ja yhdessä on riittämin. Meinasin tosiaan maalata pöydän mustaksi! Mitäpä sanoo raati?
 

18 kommenttia:

 1. Annan tuosta täyden kympin! Hieno ja lisäksi tiedän, että pyöreät ovat kiven alla! Tosi hyvä löytö. Harmi, että jatko puuttuu, mutta siinähän sitä on sitten mahdollisuus fixata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on hirveän kaunis pöytä! Laitoin Toriin ja Facebookin kirppisryhmiin ostoilmoitukset, ja sainkin niitä kautta muutamia tarjouksia. Niissä oli kaikissa joko yksi jalka tai ei tuollaista leveää palkkia pöytäkannen alla, jotka minusta on ne pyöreän pöydän jutut. Tuuri kävi, että näin hieno löytyi!

   Jatkopalan voisi varmaankin sahata ihan tavallisesta levystä, jos nyt sattuisi olemaan vähänkään samaa paksuutta muun kannen kanssa. Vaikka harvoinpa sitä jatkopalaa tarvitaan, joten mennään nyt ainakin alkuun tällä. Kolmistaanhan me yleensä kotona ollaan, ja jatkopalalle olisi tarvetta vain poikkeustapauksissa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Tässä on kannessa kulumaa, joten ei harmita yhtään :)

   Poista
 3. Kaunis pöytä, mä tykkään valkoisesta. Vaikea sanoa miltä näyttäis mustan värisenä, jos et tykkää kullasta, niin maalaa mustaksi.
  Aika köppääsiä ohjeita täältä nyt tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole aivan valkoinen vaan sellainen vihreään taittava vaalea. Sekin sellainen sävy, että yhdessä valossa näyttää eriltä kuin toisessa. Jalkaosissa ja tuossa kannen alla olevassa palkissa sävy näyttää minusta kauniilta, mutta pöytätasossa se on vähän tunkkainen.

   Kultaukset on kyllä ihan kauniita, mutta minusta musta jämäköittää tuollaista krumeluuria :)

   Poista
 4. On kyllä kaunis tuollaisenakin, mutta jos mustaa meinasit, niin anna mennä vaan!

  VastaaPoista
 5. Musta ehottomasti.....se sinun edellinen musta pöytä oli kans hieno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se vanha pöytä oli tosi hieno. Siinä oli alkujaan sellainen sininen 70-luvun petsi, ja mustana pöytä oli enemmän tätä päivää.

   Poista
 6. Pöytä tulee mustana varmasti näyttämään hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on työn alla, ainakin ajatuksissa :)

   Poista
 7. Uskoisin kyllä värin tekevän tuolle hyväää. Paljonko on pöydän halkaisija? Pyöreässä pöydässä on kyllä oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse mitannut, mutta myyjän mukaan 110 cm on halkaisija. Ihan juuri sopiva meidän keittiöön. Pyöreä pöytä vaatii enemmän tilaa kuin neliö tai suorakaide, mutta onneksi meillä on nyt sen verran isompi keittiö, että mahtuu!

   Poista
 8. Aamu omenatarhassa näyttäisi olevan aikalailla samanlainen pöytä :) -pienip

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näyttäisi olevan: ihan erilainen mutta samaa tyyliä. Tuossa blogin pöydässä on kyllä aivan mielettömän ihanat jalat!

   Poista
 9. Siitä vaan! Musta voisi olla hauska kontrasti pramean koukeroiselle koristelulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onhan se kaunis alkuperäisenäkin, mutta musta tuo sitä minusta tähän päivään ja vähän jämäköittää krumeluuria. Onneksi pöytä ei ole mitenkään priimakunnossa maalien osalta, niin ei sen puolesta tarvitse harmitella :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!