maanantai 28. marraskuuta 2016

Valmiina koristuksiin (+ arvonnan voittaja!)



Ensimmäinen adventti on jo takana ja joulukuu kolkuttelee ovella. Ihan täysin poikkeuksellisesti en ole tehnyt tänä vuonna vielä oikein mitään joulun eteen. Paitsi tietysti nyt, kun nostin parvekkeelta sisälle sekä joulukuusen (jonka istuttaminen ruukkuun on yhä vaiheessa) sekä vanhan aitan oven.


Joitakin jouluvaloja täytyy laitella ikkunoihin, mutta muuten ajattelin keskittää joulujutut yhteen paikkaan. Kaikenlainen kausikoristelu on minusta hirveän vaikeaa, kun haluaisi kyllä tuoda juhlan tunnelmaa, mutta ei kuitenkaan haluaisi, että joka paikka on täynnä pientä tilpehööriä ja tontun turilasta. Saati sitten niin, että pitäisi vaihtaa jouluverhot, joulumatot, joulupeltipurkit, joulupatalaput ja ihan kaikki joulukuosiin. Aitan ovelle ajattelin tuoda joulukoristusta ja jättää muut paikat enemmän tai vähemmän tonttuvapaaksi tilaksi. Ovi olisi kivempi eteisessä niin, että sen näkee heti kun astuu sisään, mutta tuossa tyhjällä seinämällä olisi paremmin tilaa. 


Pesin muuten uudet valkoiset verhot, ja siinä kävi niin onnellisesti, että ylimääräiset 10 senttiä kutistuivat aivan itsekseen, täysin taianomaisesti pois :)





Ajattomien astioiden arvonta on nyt päättynyt (tämä siis). Arvontaan osallistui 46 kommenttia, joista yksi eli viimeinen hylätään arvonta-ajan umpeutumisen vuoksi (pelin henki on kova). Arvonta on suoritettu näpyttelemällä luvut random.orgiin, ja tuo puolueeton nettisivu valikoi voittajaksi numeron 40, joka on....


"Ilahduin kuin lähes kaikki lumi on sulanut pois! En ole yhtään talvi-ihminen, joten paljas maa on luksusta marraskuussakin :)
-Marjuska-"


Marjuska! Onnitteluni! Viestiä on nyt laitettu :)



Kaksi päivää enää tätä karseaa marraskuuta, ja sitten päästään kunnolla jouluhulinoihin!


8 kommenttia:

 1. Mä olen tullut tänävuonna ihan pöljäksi tuon joulun kanssa. Pienet pojat halusivat meidän kuusenkin jo sisälle ja valoihin. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen aikaisemmin ollut ihan pljänä jouluvalmisteluihin, mutta tänä vuonna taidetaan mennä pienemmällä panostuksella :)

   Meillä on tänä vuonna ihan poikkeuksellisesti aito kuusi, sellainen juurineen lapioitu, ja aion sen tuoda sisälle ihan hyvissä ajoin. Tai nyt se jo on kylpyhuoneessa sulamassa. Katsotaan, kestääkö se kuinka vai kuoleeko heti!

   Poista
 2. En tykkää jäästä,en tykkää lumesta ,en tykkää pimeestä enkä kylmästä:( Joulu on kyllä suloinen ilman luntakin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun epätykkäyslista on vähän samanlainen, mutta silti tykkään, että talvi on oikea talvi. Epätykkäyslistalla vielä surkeammalle sijalle menee vesi, loska ja naamalle satava räntä (argh! Aamulla varsinkin). Sellainen keli on talvella hyvä, kun saa vetää huopikkaat jalkaan ja palata kotiin kuivin jaloin. Pimeys on jotakin aivan hirveää. En ikinä totu siihen.

   Oikeasti palelen koko ajan näpit jäässä sisälläkin. Tänään koiralenkillä käveltiin juuri auratulla tiellä, ja vitsit sitä tunnetta, kun astuu oikein oikein sileälle pinnalle ja on juuri vetämässä lipat taaksepäin. Siinä oikein kauhistuu ja hämmästyy, että nytkö minulle tällä tapaa käy. Sitten nousee tuskan hiki ja lopulta taas ärsyttää.

   Lumeton joulu olisi silti kauhistus.

   Poista
 3. Tuo ovi on aivan ihana <3
  Onnea arvonnan voittajalle ja kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ovi on kyllä minustakin hirveän ihana :)

   Poista
 4. Mulla on nyt yllättävän paljon tota krääsää. Yleensä sitä lisää ja lisää kun ajoissa alkaa. No vienpä pian uudenvuoden jälkeen krääsät yläkertaan.
  Olen tosi hävittänyt paljon tota krääsää, meillä kun joulukuusi ei ole ollut moneen vuosiin enään sisällä. Se on ollut olkkarin ikkunan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakuuset on kauniita! Ja senhän voi laittaa sitten tosi aikaisin joulutunnelmaa tuomaan :)

   Meillä ei normaalisti ole kuusta ollenkaan, kun ei olla kotonakaan jouluna. Toiseksi edellisessä asunnossa meillä oli lapsen kanssa muovinen kuusi monta vuotta, mutta on se vähän kolkko. Nyt on ensimmäistä kertaa tällainen ruukkuun istutettu tapaus! Jännä nähdä, kauanko se kestää hengissä. Jos yli joulun, sen voisi käydä istuttamassa takaisin metsään :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!