maanantai 14. marraskuuta 2016

Steariinit pitkin poikin? Paras poistovinkki ikinä!Joko teillä on ensimmäiset steariinit puhalleltu pitkin ja poikin? Meilläpä on! Steariinin siivoaminen on niin rasittavaa puuhaa, että on joskus tullut aivan varta vasten etsittyä ohjeet sen poistamiseksi. (Oltiin silloin vuokramökillä.) Kaikki parhaat ideat tulevat aina joltakin toiselta!


Steariinia on turha ruveta rapsuttelemaan, kun hommasta selviää vähemmälläkin vaivalla. Tämä niksi on monet kerrat hyväksi todistettu: silitysrauta, leivinpaperi ja talouspaperia! Tattaraa, lopputulos on suorastaan parempi kuin uusi! Silitysrauta kuumentaa ja sulattaa steariinin niin, että se imeytyy pehmeään paperiin. Leivinpaperi taas suojaa silitysrautaa sotkeentumiselta.


Oliko ihan tuttu juttu? Meinaatko kokeilla?
En koskaan vinkkaile tulevista postauksista, mutta huomenna on luvassa jotakin erityistä...
Kuulemisiin siis! :)


10 kommenttia:

 1. Tuttu ja hyväksi havaittu juttu :)

  VastaaPoista
 2. Minulle uusi keino, kiitos vinkistä! Meillä tosin pahimmat steariinitahrat ovat erään taulun kehyksen lasissa. Mahtaako toimia siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!

   Jos mulla olisi lasissa steariinia, rapsuttaisin sen pois lastalla. Juuri maalasin mustan vitriinin, jonka maalauksessa en käyttänyt teippejä, ja poistin maalitahrat lasista terävällä partahöylän terällä. Kuulemma ei-niin-terävä lastakin olisi siihen kelvannut, mutta ainakin tuolla höylällä lähti tosi hyvin! Lasin etu pleksiin verrattuna lienee siinä, ettei lasi sillä tavalla naarmuunnu. Kokeilisin varovasti :)

   Poista
 3. Tuttu juttu täälläkin. Ainoo vaaan että tahtoo jäädä rasvatahra kankaaseen mutta kai sekin lähtisi esim. sappisaippualla?? Tulipa just sekin mieleeni :D T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvatahrat on kyllä pahoja :P Mulla on tapana googlettaa tämmösissä ongelmissa Marttojen sivut. Siivou.infokin on tosi hyvä! Näin siellä sanotaan steariinin poistosta vaatteesta: http://www.siivous.info/tahranpoisto-opas/steariini-pois-steariinitahra

   Poista
 4. On tullut kokeiltua, koska onnistun aina saamaan steariinit liinoihin...

  VastaaPoista
 5. Ei prkl..! :D Tätä vinkkiä olisin niin tarvinnut eilen! :D Sitä raaputti ikuisuuden steraanisotkua tasolta pois. Pari kirosanaa tuli mutistua.. Ensi kerralla käytän kyllä tätä niksiä! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Kokeile tosiaan ensi kerralla! Mutta tekstiilien kanssa on vähän eri ohjeet, ne kannattaa googlettaa erikseen. Tuossa tosiaan riittää, että steariini lämpenee sulaksi, ja sitten voi ihan normaalisti ja helposti pyyhkiä sen pois. Minusta rapsuttamisesta on enemmän vaivaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!