perjantai 4. marraskuuta 2016

NäkymiäOlohuoneen videotykkiseinä on nyt maalattu ensimmäiseen kertaan. Suoraan maalipurkissa maali näytti ihan valkoiselta, suoranaiselta pettymykseltä, mutta kun sen sai sudittua seinälle, eron kyllä huomasi. Videotykin harmaa (TVT H499) on tosi maltillinen, kaunis harmaa.


Avoimet näkymät eri huoneiden välillä ovat parasta sisustamisessa. Eri värien yhdistelmästä tulee muhkea ja runsas, suorastaan syötävä kokonaisuus.

Vielä täytyy maalata toinen kerros, että pinnasta tulee oikein tasainen (ja että saa maalipurkin mukavasti tyhjäksi). Sitten on meidän kodin seinäasiat hetkeksi taputeltu, ja saa vihdoinkin järjestellä olohuoneen kaaoksen kuntoon!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitokset ja samoin mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Oot kyllä ihanan viitseliäs kun jaksat vuokra-asunnossakin maalata! Itse jäin aina siihen lannistavaan "en voi tehdä mitään kun asunto ei ole oma" -jumiin. Et tulis tännekin maalaamaan kun oma into pintaremppaan on aika vähissä :P ? Tosi kauniita värejä teillä ja todella kivat näkymät huoneesta toiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos maalaaminen olis minusta supertylsää hommaa, en varmasti viitsisi maalata vuokra-asunnossa enkä omassakaan. Mutta minusta se on kyllä tosi mukavaa touhua: verrattain vähällä vaivalla ja pienellä rahalla saa ison muutoksen!

   Tosi moni tuntuu ajattelevan, ettei vuokra-asuntoa kannata laittaa. Mie en ymmärrä sellasta ajatusta yhtään! Tämähän on meidän koti ja me laitetaan tätä sellaseksi, että on itsellä kiva olla. Onko siinä ajatuksena, ettei halua tehdä omistajan hyväksi työtä? Tietenkään mitään monen tonnin keittiö- tai kylppäriremppaa ei kannata vuokra-asuntoon satsata, mutta maali nyt on vain maalia. Tekisin itselle hallaa, jos kattelisin tympeitä valkosia seiniä. Ihan hyvin saatan vuoden päästä haluta toisenväriset seinät, ja sitten niistä aikaisemmista maalauksista ei ole kukaan "hyötynyt" :) Muuttaessa pitää varmaan maalata valkoisiksi sellaiset ei-kaikkien-silmää miellyttävät seinät, mutta se riski on tiedostettu siinä vaiheessa kun on alunperin ruvennut maalaamaan.

   Joskus keväällä käytiin katsomassa yhtä vuokra-asuntoa, jossa omistajat olivat juuri remppailleet seiniä ja ylpeänä esittelivät uutta perhoskuvioista tapettia olohuoneesta. Se perhostapetti nousi kynnyskysymykseksi muuttamisessa; en ikinä pystyis asumaan sellaisessa talossa, jota ei saa laittaa mieleisekseen. Hrr, perhostapetti.

   Poista
  2. Me emme asu vuokralla vaan asumisoikeusasunnossa, mutta ei-oma mikä ei-oma. Ja meillä on maalattu seinää, vaihdettu lattiaa ja vaihdettu keittiönkoneita. Lattiasta saa rahat takaisin ja keittiönkoneet ovat käytettynä ostettuja. Jos nyt seuraava asukas saisi muutaman kympin hyödyn paremmasta liedestä niin mitä sitten? Meitä se on ilahduttanut moninkertaisesti enemmän. Täällä joka tapauksessa tulee huoltomaalaus aina kun asukas vaihtuu, joten seinien värinä saa olla mitä vaan mikä menee kahdella valkoisella kerroksella peittoon.

   Poista
  3. Minä ajattelen samalla tavalla: itseä vartenhan sitä kotia laitetaan. Minusta on vähän surullista ajatella, että "oikea" koti olisi vasta sitten joku sellainen koti, jonka joskus vuosien päästä ostaa. Väliaika olisi sellaista turhaa hillumista.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! Oli vähän valinnanvaikeutta, kun maailma on täynnä niin mahtavia värisävyjä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!