maanantai 7. marraskuuta 2016

Naapurisovun takeeksiMeidän keittiö (joka on muuten vaaaaltava edelliseen verrattuna!) sijaitsee sisäpihan puolella. Se tarkoittaa sitä, että kun naapurin Erkki menee parvekkeelleen, on vaarana sosiaalinen kohtaaminen. Iltaisin lasketaan sälekaihtimet alas, ettei tarvitse kenenkään kanssa riiustaa, mutta entä sitten päivällä? Jos vahingossa sattuu samaan aikaan ikkunaan, kun Erkki on parvekkeellaan, joutuu punnitsemaan suuria kysymyksiä. Katseet kohtaavat. On liian myöhäistä sulkea sälekaihtimet. Esitänkö etten huomannut? Vaivunko hitaasti polvilleen ikkunan alle? Vai heilautanko kädellä tervehdyksen lämminhenkisen kohtaamisen merkiksi?  Jos sille tielle lähtee, saa joka päivä olla vilkuttelemassa. Kauhean kiusallista.


Onneksi ongelmaan on olemassa ratkaisu. Se on ikkunamuovi. Se maksaa aivan tolkuttomasti, mutta joistakin asioista elämässä vain kannattaa pulittaa.

Ikkunamuovi päästää valon läpi mutta tuo toivottua näkösuojaa. Samasta sarjasta oli myös pelargonia-vaihtoehto, mutta minä valitsin orkideat.Kaunis se on, mutta voihan himputti, että oli tynkä rulla! En tullut ajatelleeksikaan, ettei rullasta riittäisi koko ikkunan peitoksi; nyt jäivät molemmat reunat vajaa kymmenen senttiä auki. Tämähän tarkoittaa sitä, että keittiöön täytyy jostakin keksiä sivuverhot, vaikka en alun perin ollut niitä aikeissa laittaa ollenkaan. Ehkä verhot voisivat olla perusvalkoiset, kevyet ja huomaamattomat?


Ja niin on taas uusi viikko potkaistu alkuun. Kyllä me kaikki ollaan reippaita, kun jaksetaan näitä loputtomia maanantaita! Ihan voisin vannoa, että maanantai on viikon pisin päivä ja yhteen viikkoon mahtuu ainakin kaksi maanantaita. Ei muuta kuin maanantaitsempit kaikille!


12 kommenttia:

 1. Meillä ei töissä ollut varaa tuota ihanaa muovia hankkia, joten maalasin ikkunan piimällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, voiko piimällä maalata ikkunoita? Erikoista!

   Poista
 2. Haet tavallista maitolasin väristä kalvoa ne reunakymmensenttiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan täytyy, mutta harmi silti. Tavallisia kalvoja löytyy onneksi ihan paikallisistakin liikkeistä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Se ostettiin edelliseen kotiin jokunen vuosi sitten Wanhantalontavaroista.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minä ostin täältä: http://www.hyvantuulenpuoti.fi/search_result.php?search_in_description=1&keywords=ikkunakalvo

   Kaveri oli joskus ostanut jostakin toisaalta, olikohan jostain tukholmalaisesta liikkeestä. Ja toisenlaisia kuvioita saa vaikka rautakaupoista tai Clas Ohlsonilta. Saunan oveen ostin Clasulta sellaista pitsikuvioista (http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2016/10/kylpparissa-kuohuu.html).

   Poista
 5. Minä maalasin meidän yhden välioven lasin piimällä, siitä tuli hauska kun tipauttelija piimää sienellä pitsiliinan läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hauskalta! Tuntuu hassulta, että piimää voi mennä sutimaan ikkunoihin, mutta kaipa se sitten toimii!

   Poista
 6. Kivan näköiset teippaukset niistä tuli, mutta oli todellakin tuossa rullassa niukalti jos tuohon ikkunaan ei riittänyt. Tuo Vintageinteriorxxin piimä-tyylikin voisi toimia kyllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niukka rulla, enkä ollenkaan hoksannut ajatella, ettei siitä riittäisi koko ikkunaan. Ikkuna oli 130 + cm, rulla 120 cm :P

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!