torstai 24. marraskuuta 2016

Lisää valkoistaTummempi lattia valkoisen jälkeen on ollut oikea taivaan lahja siivoamisen suhteen. Jos valkoista lattiaa sai (tai olisi saanut, kröh) puunata ihan joka päivä, kaikki pöly, lika ja muu sotku häviää jonnekin tumman lattian uumeniin ihan itsekseen. Huippujuttu! Vähän niin kuin lattian sisään integroitu robotti-imuri.


Tummempi lattia tuo tietysti mukanaan muita ongelmia. Onhan tämä toki aivan erilainen talo, mutta varmasti lattian sävykin vaikuttaa tilantuntuun pienentävästi. Sävy ei myöskään suvaitse läheisyyteensä ihan mitä sattuu, ja sen myötä meiltä lähtikin monen monta tavaraa ja muutama kaluste kokonaan pois. Ei ne pienet väripilkut täällä enää näyttäneetkään muuta kuin karseilta.


Ollaan muuten jo totuttu noiden lamppujen vinksotukseen niin, ettei luultavasti enää koskaan ruveta niitä rämppäämään. Odotellaan ihan rauhassa, että lamppujen vinksotus tulee muotiin.

Postipaketissa saapui valkoisia verhoja olohuoneeseen ja keittiöön. Näissä on kymmenen senttiä liikaa pituutta, mutta saa nähdä, jaksanko ruveta lyhentämään. Ensin täytyy ainakin pyörittää pesun kautta.Verhotkin saavat olohuoneen tuntumaan pienemmältä. Melkein koko päätyseinä on ikkunaa  ja parvekkeen ovea, ja sivuverhot saavat ikkunan koon vaikuttamaan paljon todellisuutta pienemmältä. Ei se kuitenkaan häiritse: valkoiset verhot tuovat kivasti pehmeyttä tilaan. Ja lisäävät sitä valkoista, vaikka se ei nyt tilantuntua verhoina tuokaan.

Samalla kertaa tilattiin myös matto tuohon kenkälootan alle, sohvan eteen. Ei me sitä Pappelinaa raaskittukaan ostaa, kun löydettiin postimyynnistä monta kertaa edullisempi. Kaveri jo paheksui ja sanoi, että halpa ostos on huono ostos ja tulen katumaan korvikematon hankintaa karvaasti. Mitä luulet?


10 kommenttia:

 1. Muovimatot ovat aika rumia vaikka kuinka olisivat Pappelinaa. Kuvissa näyttävät kivalle, mutta luonnossa eivät kestä tarkastelua edes metrin päästä. Halvempi on tässä asiassa ihan yhtä hyvä. :)

  Toisaalta taitaa niiden taika aika suurelta osin olla merkissä. Samaan tapaan kuin ne LV:n logolaukut. Kai kaikki niitä käyttävät tietävät, että ne ovat ihan sikarumia, mutta ne ovat sentään LV:tä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pakko olla koirankestävät matot, kun nuo hurtat kuitenkin aina sotkee. Aikaisemmassa kodissa oli sen verran pieniä räsymattoja, että ne pystyi pesemään pesukoneessa. Nyt en enää halua räsymattoja ulkonäöllisistä syistä, eivätkä ne tänne sopisikaan, kun on niin tummaa ja synkkää. Muovimatto on ainoa vaihtoehto!

   Kaverilla on yksi Pappelinan matto ja kyllä se minusta on tosi hieno! Tuntuu paksulta ja pehmeältä. Mutta oli niillä merkillisillä ja merkittömillä sen verran hintaeroa, että ajattelin, että saa halvempi ajaa asiansa. Ei se halvempikaan mitenkään ilmainen ollut, eli jos se onkin huono, niin harmittaa vimmatusti.

   LV:n (tai minkä tahansa) logolaukut ei ole kyllä minunkaan mieleen :) Merkkiuskollisuudesta oli muuten aika hyvä esimerkki se tämän syksyn Lidlin kasvovoidetesti (tai siis joku muu sen järjesti, mutta Lidliä siinä hehkutettiin). Siinä testattiin sokkona erilaisia kasvovoiteita, ja Lidlin kolmen euron rasva päihitti kaikki kalliitkin merkit! Yritin käydä ostamassa oman kokeeksi, mutta hyllypaikka oli tyhjä ja siinä viesti toimitusongelmista.

   Ehkä erityisesti tuollaisissa omalle iholle tulevissa tuotteissa sitä ajattelee, ettei kannata kitsastella. Että halpa rasva on jotakin epäilyttävää tärpättiä, joka saa koko naaman rupsahtamaan ennenaikaisesti. Onhan se tietenkin kiva joskus ostaa jotakin ihan vain purkin tai tuoksun tai jonkun muun höpsön syyn takia, mutta sekin on kiva, että itse ymmärtää, mitä milloinkin on mistäkin syystä valitsemassa. Ostaako sitä purkkia vai ostaako rasvaa.

   Poista
 2. Ei kaikki halpa ole huonoa. Huonoja kappaleita voi osua kohdalle, vaikka tuote olisikin kallis.
  Ihanan valoisa olohuone teillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja jos sattuu muuten hyvästä tavarasta maanantaikappale, niin aijaijai sitä harmitusta.

   Tilasin tuon maton netin kautta, enkä siis ole päässyt sitä hypistelemään. Matoissa kuitenkin tuntuma on aika tärkeä. En usko, että tämä on niin kiva kuin se Pappelina olisi ollut, mutta en ollut valmis kuitenkaan pihiyksissäni maksamaan niin paljon mitä Pappelina olisi maksanut :)

   Poista
 3. Tää ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta löysin Unik Uleåborgin valikoimasta tällaisen pöydän. En tosin tiedä vastaako tää teidän vaatimuksia, mut ajattelin vinkata kuitenkin :) Jos UU ei ole vielä tuttu, niin liikehän löytyy Hallituskadulta ja ostoksia voi tehdä myös tän nettikaupan kautta. En ole itse vielä päässyt vierailemaan liikkeessä, vaan olen vain huokaillut tuotekuville ja nikotellut hinnoille netissä..

  http://www.unikuleaborg.fi/product/19/pyorea-ruokapoyta-jatkopalalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta toki kuullut, mutta en koskaan käynyt! Kiitos muuten vinkkauksesta, huomasin sen perusteella kokeilla uutta hakusanaa ja löysin heti meille pöydän! :)

   Otan Unik Uleåborgin jatkossa selattavien listalle, kun haetaan jotakin :)

   Poista
 4. Mä oon samaa mieltä ei kaikki halpa ole huonoa. Kivat verhot, eikö jotakin tarraa ole olemassa, niillä vois lyhentää verhot. Oon joskus lukenut moisesta asiasta. Jotenkin se oli helppo niksi, ainakin meikäläiselle kun on peukku keskellä kämmentä tuossa asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, pesin nuo olohuoneen verhot ja niistä lähti se liika kymmenen senttiä! Ei tarvi ommella! Pesin myös keittiön verhot (puuvillaa) ja makuuhuoneen verhot (pellavaa), molemmat siis uusia, ja niistä ei valitettavasti lähtenyt yhtä paljon.

   Olen myös kuullut jostakin tuommoisesta silitettävästä (?) tarrasta, mutta en ole sitä koskaan kokeillut. Painan mielen päälle!

   Poista
 5. Edellisessä kodissamme oli valkoinen lattia, ja kyllä on ikävä! Ei sitä siivoamista niinkään, mutta valoa ja tunnelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan nämä ajatukset. Valkoinen on kyllä niin hyvä taustaväri ihan mille tahansa. Onneksi nyt voi jälkikäteen muistella vain valkoisen lattian huonoja puolia, niin ei tunnu niin kovin ikävältä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!