tiistai 1. marraskuuta 2016

Eka riviMuutama tunti nappien kanssa tuherrettuani koin sellaisen ahaa-elämyksen, ettei varmasti kukaan ennen minua. Purkuun kaikki vanha ja alusta! Sormet ei tästä hirveästi kiittele, mutta ihana saada siistiä jälkeä aikaan.
Tämä on kyllä paras vaihe kaikessa tekemisessä: juuri nyt näyttää lupaavalta mutta vielä riittää puuhaa. Sängynpäädyille löytyy teko-ohjeita netin täydeltä, mutta voisin rustailla omat ajatuksenikin ylös. Onhan tässä vielä kolme nappiriviä jäljellä eli 75 prosentin mahdollisuus tyriä koko homma, mutta nyt on odotukset korkealla.


Niin sitä vain tulin kysymään, kun kerran näyttäisi, että sängynpääty todellakin valmistuu, että mitenkäs nämä kiinnitetäänkään seinälle?


11 kommenttia:

 1. No nyt on! Toimisko ihan sellaiset kaksi metallista hakasta mitkä tulee seiniin ja tuon päädyn taakse sitten sellainen ikäänkuin lattarauta, että sängynpääty sitten nostetaan niiden metallihakasten päälle. Vaikea selittää ilman kuvia, mutta kuvittelisin että tällaisia löytyisi ihan rautakaupoista? AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miepä googletan lattaraudan, ei mitään hajua mikä se on! Joku tuommoinen nostettava systeemi oliskin tosi hyvä. Aitan ovi oli meillä kahdella kulmaraudalla kiinni, mutta se onnistui, kun puuhun pystyi poraamaan ruuvit. Kankaan läpi ei tietenkään voi porailla, eikä siellä olisi vastassakaan muuta kuin pehmikettä.

   Mulla oli mielessä sellainen rima, jonka kiinnittää sängynpäädyn yläosaan. Toinen vastaava rima olisi seinässä (ja alempana kolmas, joka estäisi päätyä klenkkaamasta). Sängynpäädyn voisi nostaa seinän riman päälle ja porata rimojen kautta kiinni. Se tietenkin vetäisi sängynpäädyn riman mitan verran irti seinästä, mikä olisi sääli.

   Poista
 2. Ei muuta kuin seinää vasten ja sängyllä tuki! Näin olen itse aiempien pehmustettujen päätyjen kanssa toiminut ja hyvin on pysynyt! Tsemppiä, tsemppiä, itellä tuo napitushomma vielä odottelee tekemistään...
  T. Piudis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin monet päädyt "kiinnitetäänkin", mutta ne on sen verran korkeita, että yltävät lattiaan. Minun pääty on vain 90 senttiä korkea. Sieltä jäisi varmaan ylin nappirivi vain näkyviin :D

   Sellaistakin mietin, että poraisin päädyn taakse listat vaikka vanerista, jotka tulisivat jonkin verran päädyn alapuolelta näkyviin. Sieltä voisi sitten porata päädyn seinään kiinni. Vai naksahtaisikohan koko rakennelma sitten poikki?

   Napitushommat on aika syvältä. Tee äkkiä alta pois.

   Poista
 3. Hyvä siitä tulee! Meitsi meni helpoimman kautta ja pääty on sen kokoinen että se on pönkättynä patjoilla seinän ja sängyn väliin. Vieläkin viimeistelyt tekemättä levyn reunoihin, milloinkahan sitä viitsisi... :P http://www.littlebigthings.fi/2015/08/diy-sangynpaaty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on napit kiinnitetty ja ainakin tässä vaiheessa näyttää vielä hyvältä!

   Tuolla tapaa pönkättynä moni tällaisia irtopäätyjä käyttääkin. Mutta samanlaisia myydään myös seinään kiinnitettävinä, ja minua kiinnostaisi sellainen.

   Sinun sängynpääty on ihanan simppeli! Mie mietin pojan huoneeseen samantyylistä, siis napitonta ja linjakasta päätyä, jossa olisi vaihdettava päällinen. Niinku huppu, jota voi vaihdella. Mutta jos saan ne napit tehtyä paksusta kankaasta, teen sellaisen erilaisen nappiversion, semmoisen jossa on vaikka viisi nappia yhdessä rivissä.

   Nuo tuommoiset roikkumaan jäävät asiat on pahoja. Mie yritän välttää sellasia sillä tavalla, etten ota jotakin asiaa käyttöön ennenku se on valmis. Jätän johonkin olohuoneen keskilattialle, ja kun se siinä aikansa ärsyttää, on pakko tehä loppuun.

   Poista
  2. Tuo aiemmin ehdotettu lattarautakiinnitys vois olla kyllä toimiva tohon.

   Poista
 4. Hei ja kiitos kivasta blogista!

  Koitin ettiä ohjetta juuri tuohon sängynpäätyyn, mutten millään löytänyt! Pieni kaukainen muistikuva siitä, että olet jossain ohjeen maininnut, voisitko siis linkata sen uudelleen? :) kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Kiitos kivasta kommentista :)

   Tästä blogista löysin mielestäni tosi hyvät ohjeet: http://www.homemadebycarmona.com/make-diamond-tufted-headboard/

   Itse käytin noita soveltaen (mm. solmin napit nurjalle). Googlettelin paljon muitakin blogeja ja ohjeita: yksi tekee yhdellä tapaa ja toinen toisella. Vinkkejä voi saada monenlaisista ohjeista :) Niin ja nuo kustannusarviot ei sitten Suomessa päde, paitsi jos kaikki tarvikkeet löytyy omista varastoista: melkeinpä halvimmalla pääsee, jos ostaa valmiin päädyn vaikka Ellokselta.

   Jos nyt saan tämän oman sängynpäätyni säädylliseen kuntoon, voisin tehdä omat ohjeet ja kirjoittaa ylös omia oivalluksia.

   Mukavia nikkarointihetkiä!

   Poista
 5. Meillä on patjatehtaan pääty lAttila sängyn ja seinän välissä pystyssä. Muuten olisi tullut minusta liian korkealle pääty. Mut jotenkin muistelen, että kiinnitysraidoilla pääty olisi tullut kiinni nimenomaan sänkyyn, ei seinään. Oliskohan jossain patjaliikkeessä näytillä viritystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt pääty väliaikaisesti tupattu seinän ja sängyn väliin, mutta minusta sen pitäisi olla korkeammalla eli patenttia kehiin! Mietin, voisiko pääty pysyä, jos sen kiinnittää leveiden kulmarautojen päälle makaamaan. Mutta luulen, että pitää kiinnittää rima sängynpäätyyn ja rima seinään ja sitten laittaa rimat päällekkäin. Paitsi jos keksin jotakin näppärämpää :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!