keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Consu-hylly eteiseen!Vihonviimeisiä pahvilaatikoita viedään! Viikonloppuna on tulossa vieraita, kun juhlistamme kuukauden myöhässä jälkikasvun syntymäpäivää. Vieraiden saapuminen on oivallinen tuli perälistossa, mikä laittaa hippulat vinkumaan ja epämiellyttävien tehtävien asioiden listan lyhenemään aivan kuin itsekseen. Kätevää!


Moni asia on junnannut paikoillaan, ja yksi niistä on Consu-hylly, jolle oli kovin vaikea keksiä paikkaa. Uusi koti on jotenkin niin pieni ja vaikea, että melkein näytti, ettei Consu-hyllylle olekaan tilaa. "Ei tilaa Consu-hyllylle" ei sovi yhteen sen faktan kanssa, että kenkiä löytyy kolme pahvilaatikollista. Joskus ne laskin, ja olikohan pelkkiä Consuja se 60 vai 80 paria. Sitten vielä kumpparit, talvikengät ja lenkkarit. Korkkarit ja hienot kengät on suosiolla viety vaatekaappiin, kausikengät varastoon.


Johonkin se hylly nyt vain täytyi tupata, ja pitkällisen pohdinnan jälkeen paras vaihtoehto löytyi minimaalisen pienen ja vaikean ja kapoisen eteisen naulakon lähettyviltä. Siihen vain! Vängällä kun laittaa, niin kyllä mahtuu.

Pientä päänvaivaa tuottaa hyllyn taakse jäävä mysteeripömpeli, jonka merkityksestä ei ole harmainta haisua. Joku tärkeä palikka se selkeästikin on. Paristotkin näyttää olevan, ja niitä nyt sitten varmaan täytyy tajuta itsekseen vaihdella. Mikä ihme tuo laite on? Joku sellainen näppärä pieni ohjekirja olisi paikallaan: "Eteisesi seinällä on ruma muovinen palikka. Se toimittaa virkaa X. Jotta se toimisi, sinun täytyy suorittaa toimenpiteet Y aikavälillä Z. Älä missään nimessä Å, mutta muista ehdottomasti Ä!" 


Onko se joku termostaatti? Pattereilla? Entä jos pattereista loppuu virta? Vakoilulaitteelta se minusta näyttää.
Hylly saatiin paikoilleen, ja mysteeripalikka jatkaa omaa, itsenäistä eloaan sen takana. Toivottavasti kengät eivät sitä häiritse.
Onhan tämä nyt aika surullinen näky edellisen kodin eteiseen verrattuna, mutta ei auta itkut markkinoilla. Huomaa kyllä, että täysin erilaisiin, eri aikakausien taloihin ei niin vain ämpätäkään samoja sisustusratkaisuja. Tai no mehän ämpätään kaikesta huolimatta! 


Oi voi, edellisen kodin valkoiset lattiat ja hieno, tilava eteinen. Hyllyn paikka tuntui huonolta ajatukselta heti alkuunsa, ja mieliala oli sen mukainen, mutta oikeasti tuo alkaakin näyttää sitä paremmalta mitä pidempään sitä katselee. Hyvä se on! Pientä stailausta vain! Ja saadaanpahan nyt ne laatikotkin viimein purettua!


16 kommenttia:

 1. Kannattaa kurkkia tuolta --> http://ouman.fi/, josko löytyis vastaus mysteeripalikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettaminen on tietysti aina hyvä ratkaisu! Tämä vain oli niin kuivakka tapaus, etten koskaan lopulta viitsinyt. Mutta nyt on ratkennut mysteeripalikan ongelma!

   Poista
 2. http://www.pakmelo.fi/tuote/huoneanturi-tmr-ntc-10/ voisiko se olla tuommoinen anturi? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se just on! Huoneanturi! Termostaatti lienee sitten vähän eri, mutta jotakin huonelämpötilaa mittaavaa vehjettä ajateltiinkin. Hassulta tuntuu, että se toimii pattereilla.

   Nouseekohan lämpö, jos ottaa patterit pois...? (Täällä on tosi kylmä.)

   Poista
 3. Hei,Meillä oli hiukan samanlainen ongelma eteisesä. Hylly menee vähän niin kuin "tyhjän päälle " kun ei oo seinää. Rakensimme taakse 2 laudasta jatkoseinän....naulakko jäi sievästi taakse...ihan vinkkinä vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kävi mielessä jonkinlainen levy tuohon taakse niin, että naulakko jää omaan koloonsa. Mutta ei tuo minusta kyllä niin pahalta enää näytäkään kuin alkuun tuntui! Katossa on spottivalo, joka valaisee hyllyä, ja se kyllä pelastaa tosi paljon. Ei tunnu ollenkaan niin ahtaalta ja tunkkaiselta pieni tila.

   Poista
 4. Hei tuo mysteeripömpeli on huone-anturi,mikä mittaa huoneiston lämpötilaa.Pattereista ei tarvitse ihan heti huolehtia,niillä vaihtoväli n.7-10 vuotta riippuen kuinka usein ottaa näytteen lämpätilasta (joko 15 min tai 60 min välein). Tv:Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin! Ihan outo vehje, mutta nytpä se selkeni. Toivottavasti se sitten jotenkin itsestään ilmoittelee, kun paristot pitää vaihtaa. Tai jos paristot loppuvat, toivottavasti nostaa huonelämpötilaa :)

   Poista
  2. Luultavasti tuon patterit vaihtaa talkkari,kun muistaakseni hälytys menee talon yhteiseen sähkökeskukseen. Sari

   Poista
  3. No se selittää, ettei pömpelin mukana tule ohjeita. Mistä tuosta itse tietää, onko pattereissa virtaa vai ei, kun ei edes tiedä mitä laite tekee!

   Poista
 5. Hyvältä se näyttää :) meillä on samanlainen hyllyviritelmä mielessä, kun pahviseinä ei kestä seinähyllyjen painoa. Kuinka korkeat teillä on nuo hyllyvälit? Oliko jotain muuta mitä kannattaa ottaa huomioon hyllyä rakennellessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyjen väli näkyy olevan 19 cm, väliin jää 7 kettinkirinkulaa.

   Tietysti täytyy katsoa, että katto kestää kiinnityksen. Hyllylle tulee kuitenkin aika paljon painoa. Tein vastaavan hyllyn edelliseen kotiin kasveille ikkunan eteen, mutta en oikein uskaltanut latoa siihen paljoa painoa, kun ikkunankarmi ei välttämättä olisi kestänyt.

   Hylly on ihan simppeli rakentaa, en oikein osaa sanoa mitään ekstravinkkejä! Meillä nuo levyt on rakennettu laudanpätkistä ja kettinki on kiinnitetty ruuveilla niin, että ruuvi on porattu kettinkirinkulan läpi.

   Mukavia nikkarointeja!

   Poista
 6. Meidän ovikelloboxi näyttää melko samanlaiselta,en ole kyllä sisältäpäin nähnyt,että..No hylly ainakin on ihan super:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan sellainen perinteinen kilikello ovessa. Mutta tämä paljastuikin huoneanturiksi!

   Hylly löysi kyllä paikkansa ja se näyttääkin lopulta ihan kivalta, kun siihen ensin vain tottuu. Onneksi tuossa on spottivalot juuri kohdilla!

   Poista
 7. Hyvin hylly tuohon sopii. Eikö se ole tärkeintä että siihen mahtuu tosi monta paria kenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tietysti tärkeintä, että kaikki mahtuu paikoilleen, mutta kyllä se ulkonäkökin vähän merkitsee :) Onneksi tuo nyt näyttääkin kivemmalta kuin alkuun vaikutti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!