keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Vähän väriä aneemiseen vessaan!Yksi uusi tila hallussa! Vihdoinkin kaikille purkeille, tops-puikoille, pesuaineille, likapyykille ja sen sellaisille on omat paikkansa. Vessa on kuurattu kattoa myöten, ja viimeinenkin vessaan tuleva purnukka ja putkilo on saatu purettua muuttolaatikostaan. Huh, olipa taas urakka, ja onneksi se on jo takana!


Pienen pienet asiat tuntuvat juuri nyt kaikkein merkityksellisimmiltä. Aivan ensimmäisenä parasta oli, kun sai kahvinkeittimen käyttöön. (Olimme ilman ehkä kuusi tuntia. Nyt kahvinkeittimen käyttö on jo menettänyt kaikkein terävintä hohtoaan, mutta huomaan, että kahvinpurut ovat lopussa ja uumoilen, että pian on taas kärsimyksen jälkeen aika olla kiitollinen.) Hienoa oli myös saada kylppäri käyttökuntoon, netti toimimaan ja pyyhkeet nätisti kaappiin viikattua. Kyllä on hienoja hetkiä riittänyt, ja nyt taas tämä vessakin! Aivan sitä onnesta pakahtuu.

Vessa on siis erillinen tila, suihku ja sauna ovat omansa. Molemmat huoneet ovat melkolailla ankeita ja kolkkoja. Sellaisia sairaalamaisen karuja, joissa mieleen hiipii väkisinkin ajatus, että minua pidetään täällä vasten tahtoani. Jos meidän kylppärin ja vessan suunnittelussa onkin ammennettu inspiraatiota jostakin Kajaanin kaupunginsairaalasta vuodelta 1992 (ennen remonttia), niin kolkkoudessa mitattuna alemmalla tasolla olisi enää ehkä ruumishuone.


Mikähän ihme se on, että vuokra-asuntojen märkätiloihin niin usein valitaan vihreää? Vihreää kaikista maailman vaihtoehdoista! Jos valinnan olisi tarkoitus sopia mahdollisimman monelle ja kestää aikaa mahdollisimman pitkään, niin miten vihreä sopii tähän yhtälöön? Vihreää muovimattoa lattiassa ja vihreää laattaa seinässä!


Ei muuta kuin vihreyttä peittelemään! Allaskaapit, suihkuverhot, järjetön kasa pahvilaatikoita! Nyt teitä tarvitaan!
(Olen päättänyt opetella muutamat kuvankäsittelykikat, että blogistani tulisi kivemman näköinen. Mieheni, joka on siis graafikko ammatiltaan, näytti mallia ja käsitteli nuo kaksi ylempää kuvaa. Jätti käsittelemättä kaikki alemmat. Tuhersin noiden onnettomien tekstien parissa ainakin puoli tuntia, ja silti ne kaikki kuvat näin lupaavan alun jälkeen näyttävät ennen-kuvilta.


Vähän jo mietityttää tehdä kuvien laadusta tämmöinen numero, mutta koin asiakseni huomauttaa epäkohdasta, ettei lukija joutuisi hämmennyksiin: "Mitä tämä on? Ensin taso nousi ja sitten se taas laski?")Aivan suunnattomia ilon pirskahduksia saa aikaan tuo kuoleman kalpea sivukaappi, jonka sisällä on - tattadaaa - korit likaiselle pyykille. Jos ei sinulla vielä ole omaa kaappia likapyykille, etkä ole sellaista koskaan tuntenut tarvitsevasikaan, niin kyllä kuule tarvitset. Meidän perheessä onnellisuustasot pomppasivat ihan huikeisiin sfääreihin tämän likapyykkitoiminnon myötä. Ette usko, miten monta koneellista likapyykkiä kaappi sisäänsä mahduttaa! Aivan mahtava! Siellä ne kaikki nyt ovat! Eipä arvaisi noin asiallisen ja vakavan näköisestä kaapista, mitä salaisuuksia se sisäänsä kätkee.

Pyyhkeillä tietenkin lisää väriä pieneen tilaan. 

Kalle-taulu pääsi nyt vessassa esille. Ehkä tälle seinämälle voisi ruveta kokoamaan sekalaista valokuvien kollaasia.


Valopalluroissa toistuvat vessan vihreät sävyt, ja ne näyttävätkin vessassa siksi yllättävän kivoilta. Onkohan meillä sittenkin liikaa vai liian vähän sitä vuokra-asunnonvihreää?

Sängynpäätyä varten ostettu 9-millinen kuusivaneri on tullut nyt melko tarkoin käytetyksi, kun sahasin allaskaappiin siitä hyllylevyn. Ei huvittanut ruveta taas maalaamaan, ja ajattelin kokeilla, kestääkö vaneri tuollaisenaan vai meneekö se jotenkin pilalle. Minusta käsittelemätön vaneri ja maalattu puu näyttävät yhdessä tosi kauniilta.

Elmohan se siellä peppu pitkällä suorittaa tupaantulotarkastusta. Elmo on vakavamielinen koira, ja se kokee vahvasti olevansa vastuussa meidän perheen turvallisuus- ja kaikista muistakin asioista. Siksi sen täytyy ehdottomasti olla perillä siitä, mitä ympärillä tapahtuu, mikä kaappi mihinkin milloinkin ilmestyy ja eritoten mitä se sisällään kantaa. Kaappi näkyi saavan Elmon hyväksynnän, mutta Elmoltapa jäikin huomaamatta, että hyllylevystä puuttuu vielä kannattimet. Häähää!


Ja niin se päivä hujahti jo seuraavan puolelle, eli hyvät huomenet pitää ilmeisesti jo toivottaa! Nyt on vielä vanhan päivän jäljiltä sellainen vipinä päällänsä, että saa nähdä, kuinka sitä saa unenpäästä kiinni ja miten jaksaa aamulla kammeta ylös! Näitä syksyn riemuja. Mutta hyvät huomenet sinulle siitä huolimatta!

8 kommenttia:

 1. Tila kaipaa enää värikästä mattoa ja lisää tauluja :) Itse olisin laittanyt hyllyjen tilalle kaapit (esimerkiksi kierrätetyt keittiön tai kodarin yläkaapit)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nykyinen matto onkin tooosi pieni tähän tilaan, en osanut ajatella, että vessassa on noin tilavaa!

   Mietin sellaista ratkaisua, että olisin nikutellut hyllyt ja tehnyt niiden peitoksi isot ovet. Sen sai pian unohtaa: tuolla seinällä on ilmanvaihtopömpeli, jota ei tietenkään voi peittää. Ehkä tuo pesukoneen vesihanakin on vähän semmoinen, että mieluusti pitää sen esillä, jos nyt joku vuoto sattuisi tulemaan.

   Poista
 2. Heippa! Meilläkin nykyisessä vuokra-asunnossa on tuollainen pyykkikaappi ja on se iloa joka päivä (tai olisi, jos ei olisi kosteusvaurioremontti meneillään ja kaappi ynnä muut kylppärikamat keskellä olohuonetta). Erityisen ilon hetken koin kun löysin viikonloppuna roskalavalta kaapistamme puuttuneen kolmannen vetokori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkikaapit on parhaita! Meille vaihdettiin koko kaappi uuteen, kun vanhasta oli ovi kosteudesta turvonnut ja koritkaan eivät pysyneet paikoillaan (se runko oli jotenkin levähtänyt niin, että korit luiskahtivat paikoiltaan). Ihan pöljää tykätä pyykkikaapista niin paljon :D

   Mie muuten otin ne risan kaapin korit jemmaan. Olen ihan varma, että keksin niille vielä jotakin todella merkittävää käyttöä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuonne tauluseinälle olikin tarkoitus vielä lisäillä tauluja tai valokuvia, juuri niin kuin ensimmäinen kommentoija ehdottikin :)

   Poista
 4. Kyllä oli taas kivaa lukea Elmosta ja nähdä kuva, wc on myös tosi mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on aina hirveän kiva kuulla, että Elmon ja Manun kuulumisia on odotettu :) Se on jotenkin kauhean sympaattista :)

   Olethan muuten nähnyt tämän koiravideon: https://www.youtube.com/watch?v=vnYoHHBoKpo

   Koirat ja pyykkikaapit on parhaita!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!