lauantai 22. lokakuuta 2016

Tunnelmaa kynttilänvalossaKoko vuosi on kulunut aivan hirvittävällä temmolla, ja loppuvuosi jo häämöttää. Joulukarkitkin ovat jo kaupoissa, ja ensimmäiset virittelevät jouluvaloja pihalle. Pian on marraskuu! Nyt jo!


Joka syksy pimeys iskee yhtä suurena yllätyksenä. Että voikin jo kuudelta olla ihan hämärää, ja sitten sitä ollaankin ihan hissuksiin. Ihan niin kuin pitäisi valmistautua talviunille. Onneksi joulu tulee tähän ankeimpaan synkkään väliin, ja sitten saakin taas alkaa odottaa kevättä. 


Olohuone on vielä aivan retuperällä. Sitten kun saamme sohvan noudettua, näkee, mitä huoneeseen lopulta edes mahtuu. Juuri nyt olohuoneessa on keskeneräinen allaskaappi maalauksessa, keittiön pöydällä sen ovet. Makuuhuone on sentään ihan säntillisessä kunnossa, ja siellä kelpaa poltella kynttilöitä.

Vähän joka nurkassa riittää tekemistä, mutta tällä hetkellä käsillä on vessan ehostus. Erillinen vessa on yksi niistä uuden kodin huikeista plussista, joihin en ikinä kyllästy. Tosi pienet asiat tekevät arjesta miellyttävämpää: ajatella, että on olemassa esimerkiksi kaappi pelkästään likapyykkiä varten. Ja miten kätevä se onkaan! Vessaan on tulossa työtaso pesukoneen päälle ja se allaskaappi, josta jo mainitsinkin. 


Työtason piti olla ihan simppeli juttu: pelkkä sahaus mittoihin, listaa varten kolo ja pesukoneen putkille reikä. Eiköhän vain kaikki mahdollinen mennytkin pieleen! Mäntylevy vetäytyi aivan vinkkuraan, kun maalasin toisen puolen pohjamaalilla. Toista puolta maalatessa huomasin liian myöhään, että vajaa vuoden vanha maalipurkki oli ehkä sittenkin nähnyt parhaat päivänsä, ja jäljestä tuli niin mahdottoman epätasaista, että pakko oli hioa sotkut pois. Täytyy nyt vain laskea rimaa, niin ehkäpä tulee joskus valmistakin! Vaikka en tiedä miten tässä voi enää rimaa laskea, jos koko levy on kippuralla ja maalipintakin kraatereilla.


Onneksi on näitä mukavia nikkarointeja ja puuhia, joita voi ihan hyvin väkertää, vaikka olisi synkkää ja pimeää. Onko tosiaan syksy jonkun ihmisen lempiaikaa? Miten ihmeessä?


2 kommenttia:

  1. Minä alan kyllä kohta kaamosmasentumaan tästä jatkuvasta harmaudesta ja pimeydestä. Pimeydessä ainoa hyvä asia on kynttilät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aivan kauheaa. Väsy painaa päälle sitä mukaa kun pimenee. Pimeä ilta-aika on ihan joutoaikaa, sitä vain odottaa että koska mennään nukkumaan :P

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!