keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tänne se lipasto päätyi!Vielä löytyy purkamattomia laatikkokasoja, yksi kokoamaton kaappi ja vaikka mitä keskeneräistä. Kattovalaisimet on sentään saatu kattoihin ainakin jotenkuten, mutta niitäkin täytyy vielä nyhjätä ja viilailla paremmin.


Meille sattui muuttopäivänä jännempi pieni vahinko: tiskailin ja kuurasin keittiötä käyttökuntoon, ja kun laskin vedet altaasta, ne valuivatkin suoraan lattialle. Laminaatti pääsi kastumaan ja turpoamaan altaan edustalta. Edellinen asukas oli poistanut tiskikoneensa ihan asiaankuuluvasti, mutta ei sitten ollutkaan laittanut tulppaa putkiin paikoilleen. No meidän elämäähän tuo pieni vesivahinko vaikeuttaa siltä osin, että remppamiehet ovat vielä tulossa keittiöön laminaatin vaihtohommiin. Onneksi sentään samaa laminaattia löytyy vielä, ja selvitään muutaman palan vaihdolla, eikä koko keittiötä tarvitse tyhjentää. Pitää vielä jaksaa tehdä ihan kirjallinen selonteko tuosta vesirulijanssista, ettei remppa jää meidän maksettavaksi; onhan kuitenkin ihan asiallista olettaa, että lavuaari on muuttaessa siinä kunnossa, että vettä sopii laskea.


Sanoinko jo, että nyt on ollut ihan hirveästi kaikkea rasittavaa junnaavaa asiaa meneillään. Minulla on kaksi erillistä kirjallista tehtävien asioiden listaa, joissa toisessa on mukavat ja toisessa rasittavat asiat. Mukavia saa tehdä sitten, kun on hoitanut riittävästi ikäviä asioita. Sängynpäädyn nikkarointi on listan mukavalla puolella, laminaattiepisodin kirjallinen kuvaus kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Äkkisilmäykseltä näytti, että meillä olisi uudessa kodissa ihan valtavasti säilytystilaa. Ajattelin, että sininen lipasto jää aivan turhaksi, mutta väärässä olinkin! Kaappitilaa onkin yllättävän nippa nappa, ja kaikki omat pienet säilytyskalusteet tulevat ihan oikeasti käyttöön. Siniseen lipastoon päätyivät ainakin hiusjutut niin kuin suoristusrauta, kiharrin ja sen sellaista, meikit ja korut. Pohjalle täytyy vielä ostaa Ikeasta sellaista huopakangasta, että tavarat pysyvät paikoilaan ja näyttää nätimmältä.

Peili vielä seinälle ja seinään uusi sävy! Olipa kiva, että rupesin juuri ennen muuttoa tuunailemaan tätä lipastoa. Siitä tuli kyllä hieno, ja se sopii meille nyt niin hyvin.

Tänään vietämme päällystettävien nappien tilaamisen 1-kuukautisjuhlaa; jokohan ne tänään saattaisivat tulla? Jännitystä riittää ihan joka päivälle!

8 kommenttia:

 1. Juothan nappien tilaamisen 1-kuukautisjuhlakahvit 😊 olet ne todellaki ansainnu 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä idea! Oikein pullakahvit! Ehkä siitä voisi tulla pysyvä perinne? 2-kuukatiskahvit, 3-kuukautiskahvit...

   Kyselin jo Postilta lähetyksen perään, ja kuulemma yli (oliko se nyt) 20 euron paketit menee tullin kautta ja paketin pitäisi löytää perille, vaikka osoitekin tässä vaihtui.

   Kävin kurkkaamassa nappeja paikallisessa pikku puodissa, mutta ne maksavat suunnilleen 6 euroa viisi kappaletta. Ja niitä tarvii melkein 40. Nettitilauksen 36 napista maksoin 25 euroa. Kun se paketti nyt vain tulisi jo!

   Poista
 2. Varmasti harmittaa tuollainen sattumus, kun muutossa on muutenkin tekemistä! Mutta tuo kahden listan systeemi on hyvä, pitänee itsekin ottaa joskus käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hirveästi on sellaista pientä rasittavaa junnaavaa asiaa, mutta onneksi tuo laminaattisotku on nyt ruksittu päiväjärjestyksestä!

   Kahden listan taktiikka on oikein kätevä: ikävät asiat tulee yksi kerrallaan hoidettua, eikä melkein edes huomaakaan, kun väliin tekee mukavia juttuja :)

   Poista
 3. Hyvä kun löysit lipastolle tilan, se on niin kaunis. Harmillista toi vesijuttu, aika ylläri ei siis hyvä :(:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto päätyi oikealle paikalleen melkein heti. Se selkesästi on ihan suunniteltu tuohon sängyn vierelle!

   Vesijuttu oli tosi rasittava, mutta onneksi jo historiaa!

   Poista
 4. Mulla meinas lähteä yks koru takaisin lähetysmaahan kun tullin kirje roikkui pöydällä avaamatta laskujen joukossa. Onneksi palkkapäivä ja siis kuorien avaus oli päivää ennen tullin eräpäivää niin vielä ehti tehdä netissä tullauksen. Säilyttävät muistaakseni 20 päivää tulliin saapumisesta ja jos eivät tulliselvitystä saa lähettävät takaisin. Että jos vaikka se tullin kirje olisi postissa kadonnut niin ehkä yrittäisin jo tullistakin selvitellä.. Toivottavasti löytävät teille pian, odotan jo sängynpäätypostausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen kysymässä postista tuota hukassa olevaa pakettia. Postin työntekijä yritti kurkkia hyllyt läpi, jos olisi sattunut minun paketti silmään, mutta ei sattunut. Kuulemma kirjatusta kirjeestä tulee vain se yksi ilmoitus, ja jos ei noudeta, kirje palautuu lähettäjälle. Vai olisiko se sittenkin mennyt tavallisena kirjeenä vanhaan osoitteeseen eikä löytäisikään enää perille?

   Hmm, pitääpä tosiaan kysellä ihan tullista asti! Siitä ei postin virkailija edes maininnut.

   Minäkin odotan sängynpäätyä tai lähinnä sitä, että pääsee sitä nikkaroimaan!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!