perjantai 28. lokakuuta 2016

Sohvan muodonmuutos: harmaasta sinivihreäksiErinomaisen kätevällä ja ilmaisella äitityövoimalla verhoilutettu sohva on ollut jo jonkin aikaa valmis. Äiti lähetti sohvasta tekstiviestikuvan, mutta siitä nyt lähinnä näki, että joku kaluste on kuvan keskellä. Nyt syyslomareissulla päästiin hipsuttelemaan sohvaa aivan kädestä pitäen. Luotin kyllä äidin verhoilutaitoihin, mutta kangasvalinta mietitytty. Pienen tilkun avulla oli vaikea yrittää hahmottaa jättimäistä kalustetta.


Kangas on aika erityinen, ja se näyttää yhdestä kulmasta eriltä kuin toisesta. Jostain kulmasta sohva on enemmän sininen, toisesta kulmasta kellertää. Iltamyöhään sohva muuttuu vihertävämmäksi, enkä uskalla edes ajatella, mitä tapahtuu silloin, kun kukaan ei ole sohvaa tarkkailemassa. Sohva ei suostunut kuvattavaksi sellaisena kuin se on, ja sanoisin, että sävy on luonnossa kuvaa tummepi ja vihertävämpi.Eikö siitä tullut aika hieno!

Äiti on verhoilut harrastuksenaan joitakin kalusteita aikaisemminkin, vaikkapa alta parisenkymmentä, mutta tämä sohva oli kuulemma erityisen vaikea ja siinä oli tavallista enemmän ommeltavaa. Alkuperäiset kankaat oli leikattu sillä tapaa säästeliäästi, että istuintyynyjen alapuolella oli halvempaa kangasta: minä pyysin ompelemaan tyynyt oikealla verhoilukankaalla käännettäviksi niin, että puolia voi vaihdella, jos vaikka kankaaseen tulee tahra. Tere-nauhoja piti siksi lisätä tyynyjen molemmin puolin.
Kaarevana sohva näyttää minusta pienemmältä kuin on: kaksi ihmistä mahtuu sohvalle istuksimaan jalat vastakkain. Mahtuisipa sohva meidän olohuoneeseen niin ettei tarvitse pukata selkää seinää vasten.

Tässä vielä kuva sohvasta ennen verhoilua. Voi voi, olipa se ennen surullinen sohva!
 
Nyt näyttää tältä:

Harmi, kun tuollaista sohvankörilästä ei niin vain peräkontissa kuljetella, vaan täytyy odottaa, että päästään pakettiautolla hakureissulle. Miten sitä malttaa odottaa!


51 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä antaa äidillesi täydet pisteet, kyllä on ollu valtavasti hommaa ja lopputulos on upea! Oi sua onnellista, kun on tuollainen apu lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tässä sohvassa kyllä iso työ. Onneksi äiti näitä tykkää näpertää, ja ihan itse ehdotti verhoilevansa tämän meille :) Ollaan onnekkaita :)

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä niiiin hieno! Äitille pisteet ja papukaijamerkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Äiti kävi lukemassa kommentit ja naureskeli papukaijamerkeille :)

   Poista
 3. Oi haluaisin tuollaisen Äidin! Ja sohvakin on upea, en kyllä kieltäytyisi siitäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Me vähän jännitettiin tuota kangasvalintaa, mutta hyvä siitä tuli! Saataisipa sohva nopeasti kotiin asti, mutta saa nyt nähdä, koska päästään pakettiautolla matkaan.

   Poista
 4. Ihan mielettömän hieno ja väri on just nappivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Väri on luonnossa tummempi ja vihreämpi. Saa nähdä, miltä se näyttää oikealla paikallaan! Mahtuisipa se meidän olkkariin oikein väljästi, ettei tarvitse pukata selkää seinää vasten.

   Poista
 5. Upea sohva! Kätevät äidit on kullanarvoisia. Minullakin on onnekseni sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä äiti on kyllä näppärä juttu! :) Saavat monenlaista asiaa aikaiseksi!

   Poista
 6. Hieno soffa! Kätevät äidit on kullanarvoisia. Minullakin on onnekseni sellainen.

  VastaaPoista
 7. Miten ihmeessä maltat odottaa tuon kotiinkuljetusta?
  Aivan älyttömän upea siitä tuli, kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva oli valmis jo juuri ennen kuin muutettiin. Ei se auta kuin odottaa! Oli tarkoitus päästä nyt syyslomalla hakemaan, mutta eipä päästykään.

   Kiitokset kehuista!

   Poista
 8. Kaunis ja kovin veikeä sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Olihan se aika hurjaa valita kovin räväkkä väri sohvalle, mutta hienohan siitä sitten tulikin!

   Poista
 9. Ihan mielettömän hieno lopputulos! Aloin heti haaveilemaan vastaavasta (mikä on sikäli huono homma, että ensi viikolla meille on jo tulossa uusi sohva. Hiekanvärinen. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Hiekanvärisestä sohvastahan saa iiiiihan mitä tahansa, kun vähän vaihtelee sohvatyynyjä! :) Mutta sohva-asiat on kyllä vaikeita: joku pitää valita, ja sitten kuitenkin naapurilla on joku hienompi :/

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitokset! Nuo tuommoiset tätimäiset kukkakuviot on minusta hirveän masentavia. Pirtsakalla kankaalla sohvasta tuli ihan uudenlainen!

   Poista
 11. Oioioi! Mikä kaunotar vai onko hän sittenkin komistus? Upea joka tapauksessa! 10 pistettä ja papukaijamerkki Äidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Äiti kävi lukemassa kommentit ja naureskeli näille!

   Poista
 12. Ihana! Teillä kulkee sekvästu kädentaidot geeneissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitokset :) Äiti on kyllä aina harrastanut käsitöitä.

   Poista
 13. Oho, samanlainen sohva kuin Riuttala Schoolissa? Sama värikin 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin, etten ole nähnyt Riuttalan sohvaa, mutta kävin katsomassa, ja olinhan nähnytkin. Eri sohva se kuitenkin on (joskin tosi samanlainen), ja erilainen kangas. Tämä meidän kangas on tosiaan luonnossa vihreämpi ja tummempi :) Petroolia haettiin, mutta ihastuttiin tähän eläväiseen pintaan

   Poista
 14. Upea! Onks sun äidillä blogia? 😀

  Terv. Katja

  VastaaPoista
 15. Upea sohva! Mikä kangas siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kangas on Eurokankaasta verhoilupuolelta. 35 e / m, sävy oli Spruce ja kankaan nimeä en valitettavasti muista.

   Poista
 16. Tosi hieno! Kyllä näkee mistä oot perinyt kädentaitosi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain :D Äiti on aina ollut käsitöiden harrastaja, minä olen aloittanut vasta myöhäisemmällä iällä :)

   Poista
 17. Kylläpä sinulla on taitava äiti! Kuvissa väri on kyllä hieno, aloin harkita meillekin sinivihreää sohvaa, mikä on täysin ennenkuulumatonta. Komea on sohva! Milenkiinnolla kuulen myös mistä kankaasta on kyse, olen yrittänyt miettiä millä verhoilisin pari vanhaa tuolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain!

   Väri on oikeasti sellainen tummemman vihreä, mutta kangas on sillä tapaa eläväinen, että jostain kulmasta näkyy keltaista ja jostain sinistä! En muista kankaan nimeä, mutta Eurokankaasta se on ostettu. Hinta 35 / m ja sävy oli Spruce.

   Tämä kangas valittiin, koska se miellytti eniten silmää. Olisi ollut hyvä, jos kankaassa olisi ollut jo tehtaalla tehty lianhylkimiskäsittely, mutta sitä ei tässä ollut. Tähän pitää siis lisätä se (höpöhöpö) lianhylkimissuihke. Jostain syystä tehdaskäsittelyä ei tarvitse koskaan uusia, mutta tuo oma suihkekäsittely pitää toistaa säännöllisesti.

   Aion laittaa pesuun ylijäämätilkun ja katsoa, kuinka sille käy. Toivottavasti ei kutistu eikä päästä väriä! Ja toivottavasti oman sohvan päällisiä ei tarvitse jatkuvasti olla pesemässä :)

   Poista
  2. Hei! Upea sohva. Jos olen oikein vihjeistä päätellyt, tässä käytetyn verhoilukankaan nimi on Interceptor. /Milla Eurokankaasta

   Poista
  3. Sehän se tosiaan oli, Interceptor! Sävy on luonnossa tummempi ja vihreämpi :)

   Poista
 18. Kattelin kuvaa, näyttääkö mun silmäni että se on kaareva. Olihan se, hieno malli, en ole koskaan nähnyt tuollaista. Kätevä on äitisi verhoilemaan, hienon värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on tosiaan kaareva :) Jotenkin se kaarevuus saa sohvan näyttämään pienemmältä kuin onkaan. Sitten kun sohvalle istahtaa, huomaa, että saakin levittää koivet ihan pitkäksi, eikä toista päätä vielä edes näy! Näitä samanmallisia sohvia tekee kai monikin valmistaja monessa eri hintaluokassa. En tiedä, mistä tämä on alkujaan ostettu.

   Poista
 19. Todella upea! Äitisi on velho! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Äiti on aina tehnyt kaikenlaisia käsitöitä, ja tiesin kyllä, että sohvakin luonnistuu ihan suit sait! Oli kuulemma vaikea ja vielä iso työ, mutta hieno siitä tuli!

   Poista
 20. Oi ei miten hieno muutos! :) Piti tulla ihan vielä läppärillä katsomaan kuvat suurempina. Tosi taitavaa työtä äitisi tehnyt ja ihanan värinen kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olen sohvaan tosi tyytyväinen, eikä millään malttaisi odottaa, että sen saa omaan olkkariin! Voisipa sen jotenkin teleportata tänne.

   Äiti on kyllä tarkka ja taitava tekijä :)

   Poista
 21. Aivan todella hyvin verhoiltu ja vauva miten ihana väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset äidin puolesta! Äiti tekee kyllä siistiä jälkeä, eikä yhtään epäilyttänyt jättää sohvaa hänen käsiinsä.

   Olin suunnitellut maalaavani olkkarin seinän, mutta täytyy ensin saada sohva paikoilleen ja katsoa, miten se ottaa tilan haltuunsa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!