torstai 20. lokakuuta 2016

Oi kuusipuu! Nikkarointihommat aluilleen
Juuri viime postauksessa hehkutin, kuinka porakone pääsee lepäilemään. Nyt on lepäilyt lepäilty, ja täytyykin olla tyytyväinen, ettei porakone päässyt joutoaikana homehtumaan tai peräti ruostumaan puhki! 


Meillä on tässä kodissa erikseen kylpyhuone ja wc, ja molemmat ovat vähän sen näköisiä, että huh hah hei. Olen katsonut parhaimmaksi koettaa peittää sen, mikä peitettävissä on: suihkuverhoa kylppärin peitoksi ja allaskaappia sitten vessaan.


Olikohan kuviosaha peräti tämän vuoden alun ostoksia? Mietin silloin, raaskiiko noin turhanpäiväiseen vempeleeseen tuhlatakaan. Ehkä se jää aivan turhanpantiksi, ei pääse koskaan käyttöön. Ei pelkoa! Keväällä nikkaroin ensimmäisen kalusteeni (ei lasketa ala-asteen puukäsitöissä väsättyä saunajakkaraa), ja jos en aivan ole laskuissa mennyt sekaisin, nyt on neljäs kaluste työn alla. On tämä vain mukavaa puuhaa!

Keväällä siis nikkaroin ensimmäisen kalusteeni, joka oli allaskaappi. Allaskaappi on käytössä meidän kylppärissä, mutta vessaan tarvittiin vielä uusi. Ei muuta kuin nikkaroimaan!  Tällä kertaa ostin tosi edullista kuusipuuta runkoon (ovet ovat jämäpalat mäntyä), vaikka aikaisemmin nyrpistelinkin kuusilevyjen kieroudelle: se kuulemma johtuu siitä, ettei kuusilevyjä ole kaupassa pakattu muoviin, ja ne pääsevät kuivassa ilmassa kuivumaan karrelle. Puu täytyy käsitellä molemmin puolin, ettei se vedä vinkkuraan, joten nyt täytyykin olla todella joutuisa!


Nyt kun vähän tiesi, mitä on tekemässä, työ sujui paljon ensi kertaa joutuisammin. Uuteen kaappiin päätin tehdä täyskorkuiset kaapin ovet, mikä tarkoittaa, että vetimet täytyy vielä jostakin keksiä. Laitetaanko taas nahkasuirot vai ehkä jotakin uutta?

Lakkakittiä on nyt vedelty ruuvinkannat ja muut kolot täyteen. Kaapista näyttää löytyvän valmiina mustaa maalia, joten eiköhän sillä taas mennä. Vessassa on sen verran tilaa, että sinne mahtuu nikkaroimaan vähän muutakin, mutta siitä sitten lisää ensi kerralla!


6 kommenttia:

 1. Sinä se oot sypäkkä liikkeissäs. Kivalta näyttää alku, kiva nähdä miltä näyttää valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Tämä runkoon kasaamisvaihe on nopsa juttu. Sen jälkeen onkin hidasta hipsuttelua.

   Poista
 2. Hyvää huomenta Ruotsista!!
  Sie oot kyllä ihanan innostava ihminen....taidan lähteä verstaalle jatkamaan suunnittelua.Mulla menossa syysasetelmat. Tarvikkeet metsästä ja purkit ...jostain, jostain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiset huomenet! :)

   Olipa kivasti sanottu! Ja voi että, olisipas mullakin oma verstas! Toki iso parveke on melkein yhtä hyvä, mutta ei kuitenkaan aivan. Syysasetelmat kuulostaa mukavalta puuhalta!

   Poista
 3. Oot sä tosi taitava. Mä olen kyllä nähnyt tuollaisen koneen, ja tiedän mitä sillä tehdään, mutta en hallitsisi sitä !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain :) En oikeasti ole taitava, mutta tykkään näpertää!

   Kuviosaha on vähän sellainen vempula, jolla voi sahailla melko suurpiirteisesti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!