maanantai 31. lokakuuta 2016

Ihan nappi juttu!


Se on nyt sitten todistettu: minä en osaa käyttää päällystettävien nappien mukana tulevaa napintekopainiketta. Se on tuo vihreä muoviläpyskä, jolla nappien osat on tarkoitus painaa yhteen. Ei onnistu. En antanut sen häiritä, vaan kävin työkalupakilla kaivamassa pihdit ja väänsin napit niin että pysyvät.


Netin kautta tilattu ja suuresti odotettu nappipaketti jätti sitten ilmeisesti saapumatta, mutta onneksi on olemassa askarteluliikkeet. Harmi, että ostin kokeeksi vain yhden paketin. Nyt täytyy erikseen lähteä hakemaan muutama lisää. 


Metalli näkyy kuultavan pellavakankaan läpi. Ehkä sitä ei huomaa valmiissa työssä? Tai jos se vain tuokin työhön aivan erityistä luonnetta. Tulee entistä parempi.

Nappien päällystäminen on kyllä yllättävän mukavaa puuhaa. Ehkä hymy vielä tästä hyytyy: sängynpäätyyn tarvitaan reilu kolmekymmentä nappia. Tarvikkeet ovat odotelleet valmiina jo vaikka kuinka kauan, ja nappien paikatkin on jo ajat sitten porattu vaneriin. Nyt on jännät paikat! Pian pääsee yhdistämään yksittäiset osaset kokonaisuudeksi.


Tuleekohan siitä hieno vai meneekö ihan mönkään? Ja miksi piti valita noin tumma kangas, vaikka vaaleampi olisi kuitenkin ollut parempi.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen projekti! :)
  Varmaan voisi laittaa näihin kangaspalojen alle silitettävää tukikangasta tai irrallinen pala toista kangasta. Muistelisin sillä tyylillä päällystäneeni nappeja joskus koulussa.
  -jossu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...tai pikkaisen tummaa suhumaalia peltinapin pintaan ennen päällystämistä.

   Poista
  2. Kokeilin päällystää yhtä nappia paksummasta kankaasta, ja siitä ei tullut sitten yhden mitään. Jos laittaisi tukikangasta, pitäisi olla tosi tarkka, että se jää just keskelle.

   Jätin napit tuommoisikseen. Ei se kiilto enää valmiissa työssä näy mihinkään. En tiedä mitä siinä tapahtui; joku nikkaroimisen taika!

   Poista
 2. Kangas on aivan upea!
  Tässähän käy jännittämään, että millainen siitä sängynpäädystä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pellavaa! Värit taas vääristää, kun on pimeällä otetut kuvat (ja mulla on tietokoneen näytössä jotakin häikkää!): sävy on sellainen harmaaseen taittava ruskea. Pellava on kyllä ihana materiaali.

   Poista
 3. Minäkin aluksi tuskailin sen napintekoon vaadittavan muoviläpyskän kanssa. En saanut painettua sitä käsipelillä tarpeeksi, joten päädyin ottamaan avuksi pienen puukapulan. Sillä kun painaa muoviläpyskää nappia vasten niin se napin taustapuoli kiinnittyy paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä olla melkoiset sormivoimat, jos saa nuo napit tehtyä niin kuin ohjeissa näytetään! Minäkin otin työkalun avuksi painamiseen, mutta sain silti napsutella napit paikoilleen pihdeillä.

   Olisin halunnut päällystää paksulla verhoilukankaalla muutaman napin, mutta ainakaan ensiyrittämä ei toiminut. Täytyy kokeilla vielä uudemman kerran.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!