tiistai 27. syyskuuta 2016

Yhdenlainen järjestysTiistai, vajaa viikko jäljellä. Nyt on aika ruveta tyhjentämään kaappeja siivouksen alta. Kuurasin eilen iltamyöhällä ullakolle sullottuja vanhoja pyykkikoreja, jotka ovat oivallisia kantolaatikoita muuttoa ajatellen. Vanerinen rullaloota on normaalisti lapsen Aku Ankkojen teline, mutta nyt siinä kulkeutuu näppärästi kasa kuiva-aineiden lasipurkkeja uuteen kotiin. Tuppaan vielä huiveja purkkien väleihin, etteivät kolhiudu.


Ruokaa on pakko tehdä vielä viimeisinäkin päivinä, mutta tällä tavalla pakatuista laatikoista on ihan yhtä näppärä nostella tarvitsemansa purkit kuin kaapistakin. Kuiva-ainevarastoa ja pakastinta ollaan syöty urakalla tyhjäksi jo pidempään, ettei tarvitse muuttokuormassa turhanpäiten kantaa perunoita, kananmunia ja makaroneja. Jätin vajavaisia purkinloppuja vielä hollille viikon varalle, mutta muutoin keittiökin alkaa olla pakattu (miinus useimmin käytettävät astiat ja yksi fiinimpien lasien kaappi).

Olohuone on yksi taistelujen tanner. Oikeasti sielläkin lepää järjestys; sitä vain ei sotkulta ja kaaokselta huomaa. Kunhan vitriini on kuivunut, saa kerättyä paperit lattialta ja pukattua kalusteen yhteen nurkkaan. Olohuoneessa on jäljellä enää pieni kasa sekalaista pakattavaa tavaraa, monta keskeneräistä pakattavaa laatikkoa ja yksi pyykkitelineellinen pyykkiä. Ei paha, oikeasti!

Tyhjentynyt vaatehuone toimii näppäränä pyykkien kuivaustilana.

Vaatekaapin koritkin pääsivät kuuraukseen. Vaatteet kulkeutuvat näppärimmin Ikea-kasseissa, ja muovikorit kasataan yhteen nippuun. Kaiken peseminen on osa vanhan jättämistä ja uuteen siirtymistä.

Eteisessä kököttää vielä iso laatikollinen ja yksi kassillinen pois lähtevää rompetta, muutamat tutuille menevät tavarat ja ne vimmatut vaatehuoneen kaapit. Hirveältä kaaokselta näyttää ja tuntuu, mutta ei tähän oikeasti tarvita kuin yksi kertarykäys, niin järjestys on taas luonamme.
 

Kuusi päivää enää, huh huh! Vastoin ennakko-odotuksiani hiomakone näyttää olevan viimeisten pakattavien tavaroiden joukossa!


4 kommenttia:

 1. Minä en yhtään tykkää muutossa tuosta pakkaamisvaiheesta, mutta purkaminen sitten taas onkin ihan kivaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään. Jotenkin niin kauhean kaoottista koko ajan, eikä tuo nikkaroimisrupeama varsinaisesti sitä helpottanut. Noh, ei ole enää hirveästi pakattavaa!

   Sitä tosiaan odotan, kun pääsee uudessa kodissa purkamaan laatikot. Meillä on muutamia uusia ostoksia, joita ei ole vielä otettu käyttöönkään :)

   Poista
 2. Sä oot ollut tosi ahkera, kopatkin pestynä. Kaaoksen keskeltä, vaikka se siltä tuntuis, kyllä siellä tyhjyyttäkin ja järjestystä löytyy. Jaksamista edelleen !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pitää olla ahkera, että saa asioita aikaan :) Sitä paitsi on hirveän kiva, kun kaikki on kerralla kuurattu.

   Ehkä huomisen jälkeen koittaa jonkinmoinen seesteisyys ja järjestys? Haluan niputtaa pakatut laatikot siististi yhdelle seinämälle. Ärsyttää makuuhuoneen kaaos.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!