sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Viimeistelyä vailleIhana, työläs lipastoprojekti alkaa olla viimeistelyvaiheessa. Löysin eilen netistä kivat nahkavetimet, jotka laitoin tilaukseen, ja kävin tänään ostamassa maalipurkin. Meinasin ensin maalata kaapin mustaksi, mutta sinisävyt alkoivatkin miellyttää omaa silmää.


Nämä neljä sinisävyä pääsivät finaaliin. Valitsin niistä tuon tummimman yläkulman harmaaseen vivahtavan sävyn. Nappasin mukaan väritilkkuja seiniä varten: tumma petrooli, jota olen makuuhuoneeseen miettinyt, oli kuulemma joku vuoden väri (siitä ei ole tässä tilkkua). Vähän tummalta se kuitenkin vaikutti, ja luulen, että joku noista vaaleammista vihreistä päätyy makuuhuoneeseen. Jotkin vihersävyistä ovat sellaisia, että niitä on tullut vuosien varrella maaleja ostaessa aina ihasteltua.


Sinistä näyttää olevan tulossa, ja mietin sinisävyjen pariksi maanläheisiä beigeä ja ruskeita. Joku harmahtava ruskea voisi olla olohuoneessa kiva.

Lipastossa on tosiaan ollut melkoinen väkertäminen:  sen kansi on vaihdettu uuteen puuhun, pinta kauttaaltaan hiottu, puiset jalakset lisätty, rungon aikojen kuluessa halkeillut puu liimattu ja puristettu kasaan. Sitten vielä tolkuttomasti hiomista, pakkeloimista, pohjamaalia, taas hiomista ja nyt ollaan viimeistelyä vaille valmiita! Tulisivatpa uudet hienot nahkavetimet pian postissa. 


Lipasto sai ihan rauhassa olla kuukausitolkulla nurkkaan unohtuneena, mutta nyt kun on tekemisen meininki päällä, ei millään malttaisi odottaa ajan kulumista.
Miltähän tämä sitten näyttää, kun pinta on sinisenharmaa ja vetiminä ruskeat nahkavetimet? Pohjamaali tuntuu jo ihan kuivalta, mutta nyt ei sovi hutiloida: täytyy malttaa noudattaa ohjeita tarkalleen, että lopputuloksesta tulee oikein hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!