perjantai 30. syyskuuta 2016

Soodaa sängylle - näppärä puhdistusniksiRunkopatjasänky siirtyy aikuisilta lapsen käyttöön muuton myötä. Vanha petari vaihtuu uudeksi, mutta runkokin kaipasi raikastusta.


Kipaisin ostamassa alta viidellä eurolla ison purkin soodaa ja ripottelin menemään. Keskimmäisestä patjasta sai suojukset irrotettua, ja laitoin ne koneeseen pyörimään.

Sooda ripotellaan puhdistettavalle tekstiilille ja sitten pyöritellään ympäriinsä. Ensimmäisen patjan puolikkaan annoin vaikuttaa ehkä puolitoista tuntia, toinen puoli unohtui tuntikausiksi. Lopuksi imuroidaan sotkut.

  Puhdasta tuli!

Kokeilin soodakikkaa sängylle ensimmäistä kertaa, ja minusta runkopatja näyttää oikeasti raikastuneen! Päällimmäisen patjan päällinen on vielä pesussa, ja kaduttaa jo, että pitikin se mennä irrottamaan. Paljon vähemmällä vaivalla olisi päässyt soodakikan avulla.


8 kommenttia:

 1. Tekstiilipesuri on myös ihan ykkönen sänkyyn puhdistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin ensin, että olisin vuokrannut tekstiilipesurin. Päätin sitten kuitenkin kokeilla soodaa, ja ihan hyvin se minusta toimi! Harmittaa kyllä, että menin sen ison patjan suojuksen irrottamaan pesua varten. Mitenhän sen saa takaisin.

   Poista
 2. Onnea vaan päällisen takaisin laitolle! On meinaa aikas kinkkistä hommaa! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä tuli toivotukset suoraan sydämestä! Kiitos!

   Jooooo huomasin itsekin patjan puolivälissä, että taisi olla huonompi idea tämä. En ole vielä kokeillut laittaa päällistä takaisin. Ehkä se siitä? :))

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi näppärä puhdistusniksi! Ja tosiaan sitä soodaa saa ostaa isoissa purkeissa suunnilleen viidellä eurolla: siivousta varten kannattaa tuo isompi satsi hommata :)

   Poista
 4. Olen laittanut soodaa joskus matoille...täytyisi kokeilla patjoillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en huomannut mitään eroa pesukoneessa pestyn ja soodalla raikastetun kankaan välillä. Ei tietenkään sooda mitään tahroja poista, mutta kyllä sängystä minusta tuli tosi siisti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!