sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Sohvanvientireissu mummolaanMukava mummolaviikonloppu takana ja taas ollaan kotona! Huomaan, että pakkeloidut seinät eivät olleetkaan poissaollessamme saaneet  uutta maalia pintaan, ja pakattavat asiat odottelevat yhä pakkaamistaan. Ihme juttu!


Olipa kiva päästä tähän väliin pois näiden ankeiden seinien sisältä. Mummolassa on oikea mummolan tunnelma ja mahdottomasti syötävää joka välissä.
Kannettiin sohva suoraan sisälle. Muutaman koeistumisen jälkeen aloin purkaa sitä, jos vaikka työhön olisi sitten mukavampi ryhtyä. Purin istuintyynyjen päällisistä kaikki ne, jotka tarvitaan uusien päällisten kaavoiksi eli toisen istuintyynyn ja kaksi eri mallista selkänojatyynyä.

Irrotin kankaan pohjasta repimällä niitit irti. Alkuun oli melkoista nyhjäämistä, mutta kehitin pian kätevän tekniikan, jolla niitit irtosivat verrattain mukavasti.
 
Hirveä määrä niittejä!
 
Kangaskin on nyt tilattu! Kuva taitaa vääristää vähän hailakkaampaan suuntaan, mutta aivan toivottu petrooli tai turkoosi kangas ei ollut. Toisessa, julkitiloihin tarkoitetussa paloturvallisessa mallistossa olisi ollut paljon kivempia kankaita, mutta niiden metrihinnat olivat huikeasti korkeampia. Esimerkiksi yksi kiva kangas maksoi 140 euroa metri, mikä olisi tarkoittanut 15 metrin satsina 2 100 euroa! Nyt valitsimme maltillisen 35 euron kankaan ja tyydymme siihen, että se on ihan kiva.

Eurokankaan sivuilla mallitilkun kuva näyttää tällaiselta. Olen itse niin hämmentynyt, etten enää muista, minkälainen kangas olikaan.

15 metriä tuntui alkuun liioittelulta, mutta kaareva muoto tuntuu vievän yllättävän paljon kangasta. Arvioimme kankaan menekkiä mummolassa asettelemalla irtotyynyt vastaavan levyiselle kankaalle ja mittaamalla selkänojan: pelkkiin tyynyihin ja takaseinään saa varata yhdeksän metriä. Loppu kuusi metriä sivuille ja tereille on heitto, joka toivottavasti ei ainakaan jää vajaaksi. Kankaalla nimittäin kestää viisi viikkoa, että se saapuu tehtaalta.


Tämähän tietenkin väistämättä tarkoittaa, että istumme alkuun paljaalla lattialla. Ehkäpä hyvää kannattaa odottaa? Jännittää kyllä kovasti, tuleeko sohvasta sellainen kuin ajateltiin ja oliko kangasvalinta sittenkään hyvä!


4 kommenttia:

 1. Kuvista päätellen kankaan väri on ainakin upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää edes tarkalleen muista, miltä kangas näytti, mutta minusta se oli tuota esittelykuvaa vaaleampi ja omaa kuvaa tummempi :)

   Poista
 2. Siitä tulee hieno!! Mulla odottaisi mummon perintötuoli verhoilua, mutta on niin hemmetin vaikea päättää millainen kangas siihen laittaa. Mä oon muuten shopannut kankaita netistä Saksasta, monet siellä huomattavasti edullisempia ku täällä. Sängynpäädyn keinonahkakin oli ihan hävettävän halpa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaan valinta on kauheaa! Kangas on kallista, verhoilussa on iso työ. Mitä jos valitseekin ihan huonosti ja menee kangas ja työ hukkaan? Sitten pitää elää ruman sohvan tai tuolin kanssa :/ Mulla pelottaa, että tuo meidän uusi sohva näyttää uuden kankaan jälkeen siltä kuin se olisi ostettu jostakin Suomi-Soffasta :(((

   Joku mulle vinkkasikin yhdestä nettikangaskaupasta ja kävin kurkkaamassakin, mutta lopetin sen homman pian. En ikinä osaisi tilata kangasta netistä: kangasta pitää päästä hypistelemään, että tietää minkälaista se on. Väritkin näyttää aina niiiiiiin eriltä luonnossa ja mallikuvissa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!