lauantai 24. syyskuuta 2016

Sininen vai valkoinen?Selkeästi meinaa hätä tulla käteen, kun olisi aika pakata työkalut muuttoa varten. Ei vielä! Vielä ehtii tuunailla yhtä jos toista! Onhan tässä reilu viikko aikaa.


Aloitin aamun punasävyisen vitriinin hinkuttamisella. Saman vanhan kalusteen työstäminen alkoi tympäistä, ja päätin, että tässä samoilla vaivoilla sutaisisi uudet maalit vanhaan valkoiseen pöytäänkin.


Tämä pöytä on ensimmäinen koskaan tuunailemani kaluste. Siitäkin taitaa olla pian kymmenen vuotta aikaa, vaikkei ollenkaan tunnu niin pitkältä. Muistan, että hinkuttelin pöytää päivätolkulla ja pidin urakkaa hirmuisena. Nyt päätin, ettei pöydän kunnostukselle monta hetkeä tarvitse uhrata, vaan se sujuisi suit sait sukkelasti punasävyisen vitriinin kunnostamisen ohessa.

Pöytäpinta on päässyt aikojen saatossa pinttymään rumaksi.

Aina silloin tällöin kysellään, missä tuunailuni tuunaan. No tietenkin parvekkeella! Sinne mahtuu ihan hyvin yksi kokonainen pöytä, kunhan pikkuisen ensin venkslaa.

Tällä kertaa rapsuttelen maalit pois kuumailmapuhaltimen avulla. Jälki on vielä aika ronskia, mutta hiomakone tekee kyllä lopuksi tehtävänsä. Puhaltimen kanssa saa olla varovainen, ettei vahingossa hiillytä puuta.
 
Tämä pöytä on aikeissa tuunailla nollabudjetilla, joten niillä mennään, mitä kaapista löytyy. Näyttäisi siltä, että ainakin valkoista ja nahkavetimisen lipaston jäljiltä jäänyttä sinistä olisi tarjolla. En vielä osaa päättää, kumpi pöydästä tulee. Toisaalta sininen olisi kiva yksittäinen herkkupala lipastossa, mutta toisaalta johonkin nekin maalit täytyy aikanaan sutia. Pöytäkin voisi näyttää melko kivalta sinisenä.


Kumpi laitetaan: sininen vai valkoinen?


18 kommenttia:

 1. Valkoinen, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen siitä tulee! Maalaus on vielä kesken ja maali vetelee viimeisiään. Aika jännää taas!

   Poista
 2. Mun mielestä tuolla pöydällä on sininen sielu. Ihana pöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miekin luulen että pöytä itse olis ehkä halunnutkin olla sininen. Mutta päätin jättää sinisen lipaston yksinoikeudeksi :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Mielipiteitä näkyy olevan puolesta ja vastaan; valitsin valkoisen!

   Poista
 4. Pöytälevy ja laatikko sinisellä muut osat valkoisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että pöytälevy olis voinut olla kiva puunvärisenä, mutta päädyin maalaamaan senkin valkoisella, että olisi seesteisempi näky.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Valkoinen valittu! Riittääköhän maali!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Se oli kyllä syötävä sävy, mutta en raaski pilata sitä liikakäytöllä :)

   Poista
 7. Voi jestas. Miten sä jaksat kaikki mööpelit tollain puleerata ja kunnostaa? Meillä on kaikki huonekalut myös vanhoja, mutta myös näyttävät siltä: Patinaa ja hilseilyä, kulumaa ja kolhuja. Olen ainoastaan liimannut joitain osia tukevammiksi, pintoihin en ole kajonnut. Elämän jäljet saavat omaan silmääni näkyä. Mut mikäpä siinä, entisöidessä, jos intoa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisestikin siksi, että tykkään puleeraamisesta ja kunnostamisesta :) Itse asiassa eilen vasta hioessa ja hinkuttaessa iski päähän, että hei, tämähän on harrastus! Jos joku antaisi ystäväkirjan täytettäväksi (semmoisen jossa kysytään lempiväriä, lempielokuvaa ja niin edelleen), ja siinä olisi kohta "harrastukset", voisin kirjoittaa puleeraamisen ja kunnostuksen :)

   Onhan meilläkin sellaisia kalusteita, joille ei ole mitään tehty. Makuuhuoneessa on se ikivanha jätti-iso antiikkikaappi, jonka joku edeltävä on vahannut kauniiksi. Siihen ei kosketa. Samoin sinisävyinen ruokapöytä saa olla sellaisenaan. Ja aitan ovi, tietenkin.

   Jos nyt vaikka sitä sinistä lipastoa miettii, niin siitä kyllä näkyy yhä kunnostamisen jälkeenkin, että se on vanha. Varsinaiset virheet korjasin (lohjenneen puun ja surkean kannen), mutta muuten lipastossa näkyy monenmoista viirua, koloa ja klommoa uuden maalipinnan altakin. Jos haluaisi uutta pintaa, kannattaisi ostaa kokonaan uusi kaluste.

   Mulle iski nyt mahdoton tuunausinnostus näin muuton alla! Kiva saada uutta ja tuoretta uuteen kotiin.

   Poista
 8. Valkoinen, vois kyllä olla vuorostaan sininenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisen valitsin! Ajattelin, että se sininen on niin herkku, että menee ihan pilalle, jos kaikki kalusteet sillä maalaa :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!