sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Se sävyVoihan tuhannen tulimmaista, miten vaikeaa onkaan odotella maalin kuivumista! 16 tuntia pitää malttaa odottaa, että kalustemaalin saa maalata uudemman kerran. Vaikka se tuntuu ihan kuivalta! Mikähän on pahinta, mitä voisi tapahtua, jos maalaisikin liian aikaisin?


Ensimmäisen kerroksen jälkeen pinta kuultaa vielä läpi, mutta oikea väritys on jo nähtävissä. Tulipas kerrassaan valittua aivan syötävä sävy! Ihana asiallisen harmaansininen löytyy Tikkurilan värikartasta nimellä Delf koodilla S431.
Vetimet vielä puuttuvat, ja täytyykin varoa, ettei vain mene pukkaamaan laatikoita perille asti. Ylempiin laatikoihin tulee yhden nastan nahkavetimet, alempiin sellaiset pitkulaiset nahkasuirot kahdella nastalla.

Lipaston paikka ei ole vielä selvillä, mutta jos se tulisikin eteiseen, päälle voisi laittaa vanhan Mäkisen kuvastimen puureunaisen peilin ja laatikoihin kosmetiikan ja hiusjutut. Tasolle sopisi perinteinen peikonlehti!


Ainakin Ikea myy valmiina laatikoiden sisälle sellaista muovimattoa, joka pitää tavarat paikoillaan. Ehkä joku muu materiaali sopisi paremmin lipaston arvokkuudelle. Ajaisikohan paksumpi huopakangas saman asian ja mistähän sitä saisi ostettua?


12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis sinisen sävy!
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minusta tuo on niin kaunis väri, että täytyy jatkuvasti käydä kurkkimassa, näyttääkö se vielä yhtä hyvältä :)

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Ikeasta saa Stopp filt -liukuestehuopaa. :)

  On kyllä komea väri! Sinulla on silmää, sen toki jo tiesitkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, todella, todella suuret kiitokset! En tiennyt että mattojen alle myydään huopaa enkä ikinä olisi osannut etsiä huopaa matto-osastolta! Eipä näytä olevan edes kallista! Nyt täytyy päästä heti Ikeaan!

   Viimeisestä kommentista aivan punastun. Kiitokset :)

   Poista
 3. Upea ilmestys! En malta odottaa viimeisteltyä lopputulosta. Kaunis ja pehmeä väri. Minulla oli kesäprojektina neljän tuolin hiominen ja maalaaminen. Noh, yhtä tuolia vaille on hiottu, mutta innostus vähän lykkäsi, kun pitäisi käsin hioa ne pinnojen välit ym. hankalat paikat... :P Katsotaan vieläkö tässä innostuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Eilen tuli viestiä, että tilaus on lähetetty toimitettavaksi. Rummutan pöytää sormilla ja odotan, koska tulee saapumisilmoitus. Ostin pelkän nettikuvan perusteella ja kovasti jännittää, onko vetimet sellaiset kuin ajattelin!

   Yngh, pinnatuolit on rasittavia! Joku antoi joskus sellaisen vinkin, että esimerkiksi sellakka lähtee Sinolilla. Tosin pinnatuolit on varmaan maalattu maalilla? Auttaisko kuumapuhallin hommaa? Hiominen on kyllä ikävää ajanvietettä. Miten maalipesu?

   Toisaalta nykymaalit on niin hyviä, että jos se pinnatuoli muuten on hyväpintainen, voi ihan hyvin laittaa vain pohjamaalin päälle ja kalustemaalia siihen sitten! Olisi jännä tehdä sellaisia pieniä kokeiluja erilaisille pinnoille, käsitellä eri tavalla ja katsoa kuinka käy. Yhden mustan pienehkön kaapin aikoinani maalasin laiskuuttani niin, että laitoin pohjamaalin hiomatta päälle ja siihen kalustemaali. Sen pinta on aikojen kuluessa krakeloitunut sillä tapaa, niin kuin olisi maalattu sekaisin vesi- ja liuotinohenteisilla (alla oli joku petsi tai lakka, mutta en panisi päätäni pantiksi ettenkö olisi itse vain möhlinyt).

   Poista
 4. Toi savunsininen on tosi kaunis väri :) Mä maalasin noin vuosi sitten meidän keittiönkaapin samalla värillä enkä ole päässyt kyllästymään. Päivä päivältä väri miellyttää enemmän silmää. Täältä löytyy kertomus mun maalausprojektista jos kiinnostaa käydä lukemassa :)

  http://kuluneenkaunis.blogspot.fi/2016/01/melkein-valmis-keittionkaappi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosi kaunis kaappi! Ja melkoisen ihmeen olet tehnyt, kun olet maalipinnan alta saanut raaputettua vanhat maalaukset esiin!

   Mulla on vielä varmaan puoli purkkia tuota sinistä maalia jäljellä. Se on aina sellainen määrä, ettei ehkä iiiiihan uskalla kokonaista kalustetta alkaa maalaamaan, mutta ehdottomasti liian paljon pois heitettäväksi.

   Poista
 5. Kaunis värisävy! Paksua huopaa saa askarteluliikkeistä, itse ostin just sellaista Sinellistä. Enpä tiennyt, että Ikeastakin saa kuten tuossa edelläkin kerrottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Olen askarteluliikkeistä joskus ostanut paksua huopaa, mutta sitä myytiin vain A4-arkkeina. Tuo Ikean maton alle tuleva huopa oli kyllä tosi hyvä vinkki: jos päällystää laatikon pohjat, huopaa menee kuitenkin melko paljon.

   Poista
 6. Upea väri! Sopii vanhaan lipastoon hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minustakin tällainen siniharmaa on hyvin perinteinen väri, sopii vanhoihin kalusteisiin. Vielä kun ne vetimet saapuisivat!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!