maanantai 5. syyskuuta 2016

SänkymietteitäTyhjenee, tyhjenee, vähän kerrallaan. Tänään oli pojan sängyn vuoro lähteä maailmalle. Minä riemuitsen siitä, että muutossa on vähemmän kannettavaa; poika siitä, että saa uuden, isomman sängyn.


Eteisen Consu-hylly on ihan sikin sokin. Voi olla, että hyllylle ei uudessa kodissa tässä muodossaan ole tilaa, mutta toisenlainen malli on jo mielessä. Miehen ehdoton vaatimus on, että Consut ovat uudessakin kodissa näkyvässä roolissa.

Banaanilaatikkoja alkaa kertyä seinien vierustoille. Tuntuu, ettei mitään ole vielä pakattuna, mutta onhan tässä kuitenkin vielä ihan hyvin aikaa.
Loppuaika tässä kodissa kuluu patjalla retkeillessä. Koirat ovat tietenkin ensimmäisenä tutustumassa uuteen petaukseen. Koirissa parasta on niiden unikaveriominaisuus, mutta täytyy myöntää, että ne tuovat kyllä mukanaan melkolailla sotkua sänkyyn. Olisiko paha, jos uudessa kodissa koirilla ei olisikaan lupa tulla sängylle sotkemaan?  Tyytyisivätkö ne kohtaloonsa vai olisiko meilläkin sitten ihan kurjaa?


8 kommenttia:

 1. Jos saat vuoteessa nukkumiseen tottuneet koirat opetettua tästä tavasta pois, niin kerro minullekin moten sen teit! Rasavili nukkuu välissämme selällään valloittaen ison siivun vuoteen pinta-alasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi koiraa sängyllä ketarat niin levällään kuin voi ikinä olla. Toinen nukkuu jalkopäässä niin, että on itse pakko olla kippurassa, toinen pään puolella. Elmo on sellainen normaali koira, jota ahdistaa liika läheisyys, mutta Manu tulee nukkumaan ihan lähelle ja usein laskee oman kuononsa kaulalle. Ja kun aamulla herää, koirat ovat joka ikinen päivä yhtä vilpittömän onnellisia jälleennäkemisestä. Siitä pitäisi sitten luopua, jos koirat eivät saisi tulla sängylle.

   Poista
 2. Kyllä se muutto siitä pikkuhiljaa selvenee. Kova työ kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvenee, selvenee! Joka päivä pikkuisen eteenpäin, vaikkei aina siltä tunnu :) Tänään pakkailin astioita ja järjestelin jo pakattuja laatikkoja pinoihin. Tätä kun jatkaa tarpeeksi pitkään, on kaikki tavarat pian käyty läpi!

   Poista
 3. joojoo, kaikilla olisi ihan kurjaa, jos koirat eivät saa nukkua ihmisten kainalossa :) usko pois.
  -saris-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmo ja Manu on tosi lahjakkaita esittämään loukkaantunutta. Voin kuvitella, miten ne osoittaisivat mieltään tiiviisti makuuhuoneen ovelta tuijottaen sellaisella "miksi äiti, miksi" -katseella.

   Ehkä tottuisivat ja lopulta rauhoittuisivat? Sitten meillä olisi kaikilla mukavaa :)

   (Oikeasti voin kuvitella, miten kömmitään lattialle koiran viereen nukkumaan, jos ei koira saa tulla sängylle.)

   Poista
 4. Meillä koirat sai ennen nukkua sängyssä, muttei enää. Myös sohvien kanssa tehtiin niin, että ennen sai (nahkasohvat) ja kangassohvan tullessa sille ei saanut kömpiä, koska olisivat pedanneet sen rikki. Olkkarissa kyllä oli puusohva pehmusteineen, jolle sai mennä. Kotona ollessa ei ongelmaa, mutta yksin ollessaan menivät kyllä kangassohvalle, joten siihen joutui laittamaan esteen tai sitten olkkari kiinni. Sänky siirtyi eri huoneeseen, joten sinne tuli porttikielto sitten kokonaan. Ja kyllä se oli hyvä ratkaisu. Ainakin näin maalla hiekkaa tuli sänkyyn asti kamala määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Elmo oli pentu, olin tosi tarkka siitä, ettei koira tule sängylle. Muistan sen yön, kun päätin, että tämän kerran voisin Elmon ottaa kainaloon. Elmo ei kuitenkaan ymmärtänyt, että kyseessä oli aivan poikkeuksellinen tilanne. Sen jälkeen se on nukkunut joka ikinen yö sängyssä. Saavutetuista eduista ei luovuta, sanoi joku.

   Mutta jos sängyssä nukkumisen oppimiseen menee yksi yö, miksi siitä pois oppimiseen menee niin paljon enemmän aikaa?

   Kuulostaa tosi symppikseltä tuo teidän koirien kenkkuilu :) Ihanan laskelmoivaa!

   Kyllä meilläkin koirat tuo sänkyyn hiekkaa ja kaikenlaista sotkua, esimerkiksi luita järsiessä. Sillä välin kun maalasin olohuoneen seinät ja sain ison työn lopulta valmiiksi, Elmo oli käynyt oksentamassa pojan sänkyyn. Tuli taas mieleen, että olisiko vain aika kiva, jos oma sänky olisi koiravapaata aluetta. Mutta sitten päästään tuohon ensimmäisen kommentin kohtaan: vieressä köllivät ja aamulla onnelliset koirat ovat niin mukavia.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!