keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Pahnan pohjimmaisetOlen jankuttanut viimeisten viemisestä niin pitkään, että koko ajatus on muuttunut aivan naurettavaksi. Pakkailu jatkuu tuskallisen hitaasti, ja kirppiskasa kasvaa kasvamistaan, vaikka aikapäiviä sitten kaiken ylimääräisen piti olla jo mennyttä!


Pottulaatikot olivat pitkään mietinnässä, ja tänään muuttolaatikoita raijaillessa päätin, että ne saavat mennä. Vielä eilen mietin, että niille voisi löytyä paikka parvekkeelta, mutta aikansa kaikella; meillä on nyt katseltu pottulaatikoita ihan riittämiin.

Muutamia hajanaisia kirppismyyntejä on vielä luvassa. Tänään lähti oikein mojova kassillinen sekalaista sälää ostajan mukaan, ja kun pottulaatikotkin kohta noudetaan, alkaa loppu viimein häämöttää. Ihan oikeasti alkaa! Vaikea pala on vaatehuoneen vaatekaapit, mutta aion päästä niistäkin eroon.


Ei me silti tyhjän päälle jäädä. Uuteen kotiin muuttavaa pakattua tavaraa on vaikka kuinka paljon. Eikä kaikkea ole tietenkään vielä edes pakattu! Ihan tolkuton työ ja vaiva koko muuttamisesta!

Jäljelle jäävien kalusteiden määräkin alkaa hahmottua, kun roju ympäriltä lähtee. Muuttoporukka on hirmuisen pieni, ja tavaran määrä on pakko karsia, että mitenkään selvitään varsinaisesta muuttopäivän rumbasta. Näillä näkymin mukana muuttaa kolme kaappia, pieni vitriini, neljä pöytää, yksi arkku, senkki, allaskaappi, pesukone, kaksi nojatuolia, useampi pikku tuoli, jalkapallopelipöytä, pitkä penkki, yksi sänky ja yksi lipasto. Eihän tuo edes pahalta kuulosta? Sitten kun vielä keksisi, miten vaikeasti pakattavan tavaran saisi muutettua helposti kannettavaan muotoon! Elmukelmulla kaikki yhteen?


Kaikkein mieluiten rupeasin tässä välissä näpertämään uutta, mukavaa projektia ja jättäisin vanhan, epämukavan sikseen. No varastossa kyllä odottelee vielä tekijäänsä keskeneräinen vitriini, jonka suunnittelin vieväni ammattilaiselle kunnostettavaksi. Sen kunnostaminen vaikuttaa niin vaikealta, etten oikein usko, ettäkö itse siihen kykenisin. Vaan jospa paremman tekemisen ja rahansäästön nimissä koettaisinkin? Ei kai ainakaan haittaa, jos vähän kokeilen poistan vanhaa pintaa Sinolilla?


8 kommenttia:

 1. Myöhästyin noin 11 minuuttia pottulaatikon ostosta - harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rähmä :/ Ne menikin tosi hyvin kaupaksi, vaikka mietin, huoliiko niitä kukaan. Minuutti viimeisen kuvan laittamisen jälkeen tuli jo ensimmäinen varaus ja sen jälkeen jono.

   Mutta jos pottulaatikot kiinnostaa, kysyisin, onko Wanhan talon tavaroilla niitä vielä. Me ostettiin omat silloin vajaa neljä vuotta sitten sieltä.

   Poista
 2. Tuo banaanilaatikoiden määrä on jotenkin niin tutun näköistä. Poikani lähti siippansa kanssa Tansaniaan niin miljoona ja sata banaanilootaa oli meillä. Tiedän tunteen kun niitä riittää vaan ja vastassa taas uudessa paikassa. Mutta sitten se onkin kivaa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, meillä on varmaan myös se sama miljoona ja sata laatikkoa. Pakkaamatta on vielä vaikka mitä, joskin kaapit alkavat pian olla melko tyhjät, samoin varasto. Paitsi puutavara. Ja sukset ja mailat. Huoh.

   Poista
 3. Olen jossain telkkarin muutto-ohjelmassa nähnyt käytettävän kelmua tavaroiden suojaamiseen. Miksei sillä voisi niputtaa huonosti pakattavia kamojakin nippuun, ettei kaikkea tarvitse kantaa yksitellen.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sellaista isoa kelmua, jota saa rautakaupoista. Sellaista ajattelinkin. Kaikki vain kasaan! Yksittäisen pikkuromppeen kantamisesta on järjetön vaiva.

   Ja jos sen sängynpäädyn nyt tässä puolentoista viikon aikana (muka) ehtisi tehdä, pitäisi se suojata muuton ajaksi, ettei heti suttaannu.

   Poista
 4. Kannattaa pakata vaatteet ja tekstiilit ja tyynyt ym jätesäkkeihin, niillä saa mukavasti suojattua huonekaluja muuttoautossa. Ja tuo rautakaupan kelmu oli ihan korvaamaton muutossamme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätesäkit on kyllä näppäriä nakeltavia. Mietin sitäkin, mutta meillä on pakkaaminen alkanut niin hyvissä ajoin, että ajattelin, että jätesäkeissä tekstiileihin tulisi pidemmän päälle tunkkainen haju. Henkarivaatteet taas pakkasin henkareineen, että on vähemmän vaivaa ja kannettavaa; niihin nuo Ikean kassit sopi parhaiten.

   Meillä ei pitäisi aivan mahdottomasti olla huonekaluja muutettavaksi. Olen lajitellut tavaroita sillä tavalla pakkaaminen mielessä: mitkä ensin, mitkä painavat, mitä pitää varoa ja lopulta ne surkeat vaikeat, joista ei tiedä mitä niille tekee :)

   Kelmua kuulemma saadaan lainaksi :) Ja kippikärry toivon mukaan myös! Se kyllä nopeuttaa mahdottomasti, jos saa monta laatikkoa yhtä aikaa kärrättyä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!