torstai 15. syyskuuta 2016

Muuttajan paras ostosOi miten tuskastuttavan hidasta tämä pakkaaminen osaakaan olla. Ihan niin kuin menisi pahvilaatikon kanssa kaatopaikalle, kiipeäisi romuvuorelle ja rupeaisi tekemään järjestystä tavara kerrallaan. 


Onneksi jotakin hyvääkin on tapahtunut:


1) Sohvaa varten tilattu kangas on saapunut kangaskauppaan ja äiti kuulemma lähti rientäen sitä hakemaan. Aika jännittävää, kun ei itse ole kangasta näkemässä: josko tilauksessa sittenkin olisi mennyt jotakin mönkään ja kaupassa odottaisikin joku myrkynvihreä ruutukangas kulkusten kuvilla.


2) Sukulainen kysyi lehtisahaa lainaan. Ihan mahtava juttu, että saa sahankin syrjään muuton ajaksi, eikä tarvitse sitä ruveta erikseen raahaamaan. 


Meinaa ahneus iskeä ja pyörii mielessä, mitä kaikkea muuta voisinkaan tarjota lainaksi. No en kyllä keksi mitään.

Ehkäpä kaikkein paras juttu on kuitenkin se, miten näppärästi tekstiilien ja tyynyjen kantaminen tulee sujumaan Ikean kassien avulla. Noita sinisiä kasseja tuntuu aina pyörivän aivan mielin määrin jaloissa, mutta nyt kun niitä olisin tarvinnut, löysin vain hikiset kaksi! 


Ehdin jo kysellä läpi kavereiden kassivarastot ja nihkeänä suunnittelin hakuilmoituksen laittamista nettiin, kunnes hoksasin, minne kaikki maailman Ikea-kassit lopulta päätyvät: tietenkin lahjoituskirppareille. Soitin Konttiin ja olin pian 15 kassia rikkaampi, 3 euroa köyhempi. No ne nyt pitää ensin vielä noutaa ja pestä, mutta käytännössä olen ratkaissut tekstiilien kantamisongelmani.
 
Pieni kämmikin tässä kävi. Pesuinnostuksissani menin pesemään keltaisen nojatuolin istuinosan, jonka päällinen rupsahti rusinan kokoiseksi. Ookoo, siinä oli ilmeisesti sittenkin villaa. Myynti-ilmoitus nettiin saatesanoilla "uudelleenverhoiltavaksi", 10 minuuttia ja jo oli tuolista jonoa. Laiskottaa niin, etten jaksa ruveta ottamaan ekstrahommaa tähän väliin.
 
Huonekaluja on kyllä lähtenyt melkoisesti uuden kodin tieltä: keltanen nojatuoli, ruskea sohva, pojan rautasänky, itse nikkaroitu pukukaappi, pupuvetiminen kaappi, parvekkeen kalusteet, kirjastorullakko, punainen eteisen klippikaappi, valkoinen kapea sivupyötä, varaston hyllyt ja peiliovesta tehty lasikantinen pöytä. Vaatehuoneen kaapit vielä kummittelevat paikoillaan. Unohtuikohan jotakin? Eteisen pottulaatikoista tehdyt kenkähyllyt ja Converse-hylly ovat vielä siinä ja siinä, mutta haluan kokeilla, josko ne kävisivätkin uuteen sisustukseen. 


Pari pientä kalustetta on vielä tuunailuvaiheessa; toisen nypertänen itse, toiselle ajattelin kysyä kustannusarviota ammattilaiselta (se lasiovinen vitriini, johon tarvii sellakkaa: sellakka, petsi ja lasyyri ovat nousseet kynnyskysymykseksi, enkä ehkä uskalla edes kokeilla). Nythän on tietenkin nurkat täynnä laatikoita, mutta olen silti ihmettynyt, miten paljon meille on mahtunutkaan huonekaluja ilman, että niiden puuttumista edes huomaa!


Hirvittävän mukavalta tuntuu miettiä uutta kotia ja sitä, miten sitä alkaa laittaa. Peruspuitteeltaan se ei aivan kovin kummoinen lukaali ole, mutta ihastuttavan siisti ja hyväilmainen. Kaksi ja puoli viikkoa enää aikaa! En tiedä mitä pitäisi tehdä seuraavaksi ja miten päin olla!


4 kommenttia:

 1. Heippa! Täällä on justiin takana kaks muuttoa kahessa viikossa. Voin sannoo että ei ollu heleppoo ja kyllä oli turhauttava homma. Teän tarvii muuttaa vaan kerran, tsemppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuaaa, kaksi muuttoa kahdessa viikossa! Olisin ihan hermoraunio; kaksi muuttoa neljässä vuodessa on minusta aivan hirveää.

   Kiitokset tsempeistä! Pian alkaa jo helpottaa. Tosi paljon on tekemistä, mutta kun joka päivä jotakin tekee, niin kyllä se siitä.

   Poista
 2. Ikean kassi on minusta kans hyvä. Mä säilytän kesä/talvi vaatteita niissä tuolla yläkerran vaatehuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Ikean kasseissa kirppisrompetta ullakolla. Samoin sekalaista sälää (grillihiiliä, kukkamultaa, vaikeasti kannettavaa tavaraa). Tai jos lähtee reissuun, voi Ikean kassiin pakata pienet nyssäkät niin kuin koirien kassin, kameralaukun ja kumpparit. Ne on kyllä kätevät kassit kantaa vähän mitä vain :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!