sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mustaa ja valkoistaJos eilen oli päivän päätteeksi niskat jumissa ja käsi tärinästä tunnoton, niin tämän päivän päätteeksi ulkomuoto on suoraan katuojasta. Maaliroiskeiset kädet ovat oikeastaan aika hauskannäköiset: kun sellaiset näkee ihmisten ilmoilla, voi vain arvuutella, mitä jännää on tullut tehtyä.


Läträsin tänään valkoisella ja mustalla maalilla, vesiliukoisella ja liuotinohenteisella. Vitriinin sisäpuolikin alkoi yhtäkkiä näyttää hirvittävän nuhjuiselta, joten vetaisin sisäpuolen valkoiseksi. Otex Akvaa riitää vielä vaikka seuraavaankin projektiin, mutta pintamaalia alkaa olla purkin pohjalla melko nippa nappa! Ja nyt on vasta ensimmäinen kerros levitettynä, aijai. Pääsenpähän ainakin tavoitteeseeni, yhden purkin jämistä eroon.
Pläh, pöytä ei näytä yhtään erilaiselta kuin ennenkään! Valkoisesta valkoiseksi; kukaan ei huomaa eroa. Hiomapaperitkin pääsivät loppumaan, ja hioin pinnan liian karhealla. Toivottavasti joku ihme tapahtuu viimeisen maalikerroksen myötä ja pöydästä tulee jotenkin superihmeellinen.

Vitriini muuttaa kokonaan ilmettä uuden maalin myötä. Vanha pinta vaatii uudeksi pinnaksi liuotinohenteisen maalin, ja kokeilin ensimmäistä kertaa Otexin mustaksi sävytettyä pohjamaalia. Pohjamaalia saa mustana! Ihan huikeaa! Tämä oli kyllä todella, todella hyvää ainetta: levittyi mahdottoman tasaisesti, ei valunut vähääkään ja yksi kerros peittää aivan täysin. Vou!
 
Pintamaali on puolihimmeää Empireä, joten sen kiilto tulee olemaan jotakin alla olevan kuivan ja märän väliltä. Musta pinta näyttäisi kyllä hyvältä sekä täysin mattana että oikein kiiltävänä.

Meinasi tulla hätä käteen, kun aloin laskeskella, kauanko vitriinin valmistumiseen menee. Niitä käyttöohjeitahan ei voi lukea ennen kuin on kussakin vaiheessa menossa: pohjamaali kuivuu yhden päivän, pintamaali toisen ja kun sitä pitää kuitenkin vetää kaksi kerrosta, on valmista vasta kolmen päivän kuluttua! Jonkinlainen asettuma-aikakin olisi ihan jees, kun miettii, että muutossa kalusteita kannetaan, kolhitaan ja ladotaan päälletysten (päällemaalattava pinta ei ole vielä käyttöönottokuiva). Huomennahan meillä on tasan viikko muuttoon, joten ei turhan tiukille mene tämäkään! Alkuperäinen ajatus oli maalata vitriini hiljaksensa tuossa ensi viikolla, mutta kuivumisaikojen vuoksi pistin vipinää kinttuihin ja jatkan huomenna samalla linjalla. Tiistaina lipaston pitäisi sitten olla valmis! Miten voikaan maalin kuivumisajat aina tuntua niin pitkiltä ja joka kerta yllättää negatiivisesti!


En osaa sanoa, miksi juuri tähän väliin oli aivan pakko tunkea joku maailmankaikkeuden mittavin entisöintirupeama. Kaipa se on silloin sudittava, kun siltä tuntuu. Ihana ajatella, että meillä on sitten uudessa kodissa vaikka kuinka monta uutta kivaa juttua! Mahdotonta kuvitella, että joskus elämä uudessa kodissa muuttuu aivan tavanomaiseksi ja arkiseksi, kun uudelle kodille on nyt ladattu niin paljon odotuksia.


Mutta iiks, viikko enää! 


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat valmiiksi tuunaukset, no kyllähän toki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmista on! Mustan vitriinin täytyy vielä kuivua huomiseen :) Niin ja laseista poistaa maalit ja rautaosia hioa.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!