keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Lipaston muodonmuutos


Vanhasta lipastosta tuli niin hieno, että sitä on täytynyt käydä hipsimässä ja hypistelemässä tuon tuosta. En tiennyt tarvitsevani uutta huonekalua, mutta kun sukulainen vinkkasi kaatopaikalle menevästä ränsistyneestä vanhasta kalusteesta, otin sen heti hoiviini.


Pikkuruinen kaluste oli huonossa kunnossa ja vaati paljon työtä. Aivan ilmaiseksi ei kunnostuskaan käynyt: mäntyinen liimapuulevy kanneksi maksoi 30 euroa, pohjamaali 20 euroa, kalustemaali 34 euroa ja vetimet 48 euroa. 132 euroa siis yhteensä. Mutta nytpä lipasto on taas hyvässä kunnossa ja tulee pääsemään uudessa kodissa aivan erityiselle paikalle!


Tältä lipasto näytti vielä keväällä:
Kansilevyn vaihdon ja hiomisen jälkeen näytti tältä: 

Pohjamaalia, pakkelia ja liimapuulevystä sahatut kalikat jaloiksi:

Pari kerrosta maalia riitti peittävään tulokseen.
Ja nahkaiset vetimet viimeistelivät koko komeuden!

Tämä oli sellainen tuunailu, johon olen erittäin tyytyväinen. Lipasto näyttää mukavasti vanhalta, mutta on kuitenkin uudenlainen.


Projekti oli ihana välipuhde muuttokaaoksen keskelle. Touhuilun myötä kadoksissa ollut tekemisinnostus palasi, ja sormet oikein syyhyävät uuden työn pariin! Sängynpääty onkin seuraavana mielessä, ja olen jo tilannut kankaan ja päällystettävät napit. Olisipa posti oikein joutuisa!


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana, varsinkin tuo väri! Nuo vetimet kyllä sopivat lipastoon tosi hyvin, antaa tyylikkään ja viimeistellyn ilmeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vetimet oli kyllä positiivinen yllätys :)

   Poista
 2. Tulipas siitä upea! Ei ehkä tulisi itselle ensimmäisenä tuo väri mieleen, mutta toimii kyllä erinomaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Onneksi en maalannut tätä mustaksi :) Tosin parvekkeella odottelee se vanha pieni vitriini, jonka saatan hyvinkin maalata mustalla.

   Poista
 3. Upea lipasto, hienoa työtä! Itsekin kerrostalonasukkaana olen utelias, missä teet näitä entisöintihommia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitokset!

   Vastasinkin tähän jo tuoreemmassa postauksessa; tuunailen tietysti parvekkeella! On mulla oikeasti tässä naapurustossa tuttu vanha setä, jolla on oma verstas, jonne mulla on avain. Meillä on vähän sellainen soppari, että setä saa käyttää minun sahaa (se on ollut verstaalla, nyt sen hain muuton alta pois) ja minä sedän vempeleitä. Mutta jos on joku sellainen tuunailu, että sen voi tehdä parvekkeella, teen mieluummin niin, kun kantamisesta on hirveä vaiva. Lehtisahalla taas ei oikein parvekkeella voi sahailla, eli se on ollut verstaalla.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!