tiistai 6. syyskuuta 2016

Kirpparikeijun Sopulisoppa


Minä otan muuttamisen tosissani: kaikki, mihin tämän viimeisen asuinkuukauden aikana ryhdyn, liittyy jollakin tapaa muuttoon. Kokkailussa on kyse tietenkin siitä, että saa tyhjennettyä pakastinta, kuiva-ainekaappia ja jääkaappia muuton alta.


Tämänpäiväisen jämäsopan nimi on Sopulisoppa. Sillä ei ole mitään tekemistä sopuleiden eikä oikein sopankaan kanssa, mutta joku nimi piti keksiä nimeä tivaavalle kymmenvuotiaalle, jotta ruokaa uskalsi ottaa. Sopulisoppa oli näemmä tarpeeksi vakuuttava nimi.


Aloituskuva on ihan pösilö. Oli  alkuun tarkoitus tehdä munakasta, mutta ei ollutkaan tarpeeksi munia (tilannekatsaus: kananmunien suhteen muutto näyttää oikein hyvältä). Aloituskuvasta pois kananmunat ja kerma; tilalle valkosipuli, mausteet (soija, kurkuma, valkopippuri, kasvisliemikuutiot), pari porkkanaa ja riisiä.

Sitten kuullottamaan kaikkea joka kasvista tai vihannesta muistuttaa! Kattilassa keittyy riisi kasvisliemikuutioiden joukossa. Pannulle vielä muutamat aurinkokuivatut tomaatit, soijaa sekä Creme Bonjouria ja sitten kipataan kaikki kattilaan. Mukavasti kurkumaa ja valkopippuria joukkoon, että maistuu.
 
 Valmis! Tuli oikein hyvä!

Tästä nuukailuruuasta riittää vielä huomiselle, mikä tarkoittaa, että minä saan kokkailusta huomispäivänä vapautuksen. Mahtava homma!

3 kommenttia:

  1. Ja varmasti maukasta ja täyttävää :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Tein kans keittoa, kiva kun huomenna ei tartte taas laittaa ruokaa :)

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!