keskiviikko 28. syyskuuta 2016

AamutunnelmiaAamutuimaan, aivan pimeän aikaan repäisin olohuoneessa pienen järjestelysession: pukkasin kuivuneen mustan vitriinin syrjään, järjestelin pahimpia kulkuesteitä sivummalle ja silottelin enimmät sotkut. Sekasorron alta paljastui tyhjä pöytä, se jonka juuri maalasin. Aamupalapöytä! Pitkästä aikaa!

Heinäpää jää pian taakse. Viisi päivää jäljellä enää näissä maisemissa! Hollihaan puoli Heinäpäässä on puistoisaa aluetta, ja meidän kodissa onkin todella vihreät näkymät. Torille on matkaa kilometri, ja puistoisan rantareitin varrella on hienoja vanhoja taloja. Keittiön ikkunasta kurkkii uuden kauppakeskuksen logo. Olohuoneen ikkunasta näkyy paperitehdas. Kaikki eivät tykkää, mutta minusta tehtaassa on ihanaa 50-luvun tunnelmaa. Iltapimeällä sen valot loistavat kauniisti.


Aina joskus joku ihmettelee, elämmekö keskellä hajuhaittoja näin lähellä tehdasta. Ei suinkaan; tuuli pukkaa tuoksut Limingantulliin. Ihan tehtaan vieressä tuoksuu toisinaan vieno sahanpuru (parvekkeelta näkyy valtavat, valtavat purukasat), mutta itse sitä ei enää huomaa.


Tämä meidän talo on aikanaan toiminut tehtaan työntekijöiden asuintilana. Vieressä on pienempi talo, jossa on asunut johtajisto. Nyt täällä asuu sekalaisempaa sakkia, tuskin ketään tehtaalta. Rappukäytävä on muurattu tiilistä, ja talossa on aivan omanlaisensa tunnelma. Ihana talo ihanalla alueella kaipaisi kyllä isompaa remonttia.
 
No mutta se pöytä. Nyt se taas loistaa puhtaanvalkeana. Huomaahan kaikki eron? Ihan uudenlainen? Hyvä, etten valinnut sinistä väriksi, vaikka uusi väri olisikin maalatessa ollut mielekkäämpi vaihtoehto, kun olisi saanut näkyvää muutosta aikaiseksi.

 Tänään pitäisi saada aikaan se kertarykäys, josta eilen puhuin. Vaatekaappien myynti-ilmoitus on houkutellut puoleensa jos jonkinmoista kyselijää, mutta nyt näyttäisi, että se tullaan vihdoinkin illalla hakemaan. Kaappien poistuminen tuo jo melkoisesti tilaa ja järjestystä kotiin.


Olen laiska shoppailija, mutta eilen intouduin selailemaan nettikauppojen valikoimia, kun yritin suunnitella, minkälaisia tavaroita uuteen kotiin tulee. Ostoslista on aivan loputon: olohuoneeseen kiva matto, jalkalamppu sohvan taakse, suihkuverho, liinavaatteita, päiväpeittoa, ihan vaikka mitä! Päiväpeittoa meillä ei olekaan ollut aikoihin, ja nyt uuden koiraton sänky -suunnitelman ja elämänmuutoksen myötä intouduin siitäkin ajatuksesta. Nyt vain pitäisi osata päättää, mitä valita!


6 kommenttia:

 1. Muutto onkin jo lähellä...oottelen kuvia uudesta kodistanne..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odottelen uutta kotia :) Kiva päästä sitä laittamaan.

   Poista
 2. Teillä on ollut varmasti mukava asua tuossa talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tähän on asettauduttu vähän niin kuin kotona oltaisiin oltu. Juuri kävin tyhjentämässä puutavaravarastot. Kauhea kantaminen niissäkin :)

   Poista
 3. Luotan siihen, että onnistut projekti koirattomassa sängyssä. Meillä on nyt 2vko:a takana uutta, koiraton sohva, elämää. USKOMATONTA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kyllä sääliksi käy, ettei sitten enää nukuta koirien kanssa. Hennotaankohan ollenkaan?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!