sunnuntai 28. elokuuta 2016

SohvatuuriaNonnih! Nyt voin kyllä sanoa, että kävi tuuri kohdilleen! Meidän olohuoneen vanha ruskea sohva on ihan kaatopaikkakunnossa, ja uusi sohva on ollut pitkän, pitkän aikaa etsinnässä. Olen selaillut Torin ilmoituksia, bongaillut sohvaa Facebookin kirpparilta, käynyt kurkkimassa livekirppareiden tarjontaa ja säännöllisesti kahlannut läpi kaikki mahdolliset huonekaluliikkeiden vaihtoehdot. 


Käytettyjen sohvien ongelmana on se, ettei oikeanlaista hienoa tule vastaan; uusien sohvien ongelmana on meidän budjettiin turhan tyyris hinta. Kunnollisen oloinen sohva maksaa helposti pari tonnia, ja siinä on meille visukintuille ihan liikaa.


Yksi niistä sohvista, joita olen huonekaluliikkeiden sivuilla ihastellut, on tämä hieman kaareva Andrew-sohva Kruunukalusteesta (kuvat täältä). Miehelle tärkeintä on, että sohva on mukava. Minä arvostan kaunista ulkomuotoa ja lapselle sohvan olemassaolo on jokseenkin aivan sama. Sohvan alta pitää mahtua imuroimaan, rungon pitää olla tukeva ja laadukas, eivätkä kankaat saa olla sellaiset halvan oloiset, lyttyyn menevät. Sohva ei myöskään saa olla liian iso niin, että koko olohuone on yhtä sohvaa.


Muutamiakin hyviä vaihtoehtoja tuli vastaan, ja yksi niistä oli ehdottomasti tämä Andrew. Minusta tuo fuksia väri on melkoisen muikea, mutta mies ei sitä varmaan koskaan hyväksyisi.
Kuukausien epätoivoisen etsinnän jälkeen tähdet asettuivat kohdilleen ja käytettyjen sohvien oma kirpparihaltia ripotteli internettiini onnenpölyä.  Torista löytyi joko sama tai ainakin erittäin samantyylinen sohva 150 eurolla! Päälliset eivät ole ihan unelmieni tyyliä, mutta nepä ovatkin onneksi kissan raapimat, eli sohvan saa hyvällä omallatunnolla verhoilla uudelleen! Äiti vieläpä tarjoutui sohvan verhoilijaksi, eli ei paremmin voisi mennä!


(Kopioin myyjän sohvakuvan ilman lupaa. Anteeksi myyjä, anteeksi maailma.)

Nyt on niin onnekasta, että varmasti joku menee aivan mönkään. Ehkä en saakaan sohvaa? En uskalla ostaa kankaita ennen kuin sohva on ihan varmasti hyppysissäni, mutta värivaihtoehtojahan voisi jo tuumailla. Joku kiva pirtsakka väri ehdottomasti! Yksivärinen, ei kuviota. Pinkki on kiva, mutta sitä en varmaan saa ottaa. Miten olisi turkoosi? Tai 60-luvun tyylinen keltainen?

Pakahdun! En kestä! Nyt on sohva löydetty ja vieläpä melkoiseen sopuhintaan.


16 kommenttia:

 1. Upea löytö. Jos minä lähtisin päällystämään tuota sohvaa siitä tulisi sammaleen vihreä tai se turkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreänä näkee usein retrosohvia. Se on kyllä hyvä väri sohvalle, mutta ei ehkä kuitenkaan minun väri :)

   Tässä oli yksi sohva, jota ihastelin vihreänä: http://www.kruunukaluste.fi/tuote/smile-button-sohva/

   Poista
 2. Meille tulisi tumma oranssi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, oranssikin olisi oikein kiva, retro vaihtoehto! Paitsi oranssi rajautuu pois siksi, että mulla oli opiskelijana oranssi sohva, josta tulee vahvat mielleyhtymät 90-lukuun :P

   Poista
 3. Hieno löytö, sopii hyvin turkoosin väriseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi olisi tällä hetkellä ykkösvaihtoehto. Pitää mennä kangaskauppaan hypistelemään paikan päälle!

   Poista
 4. Tosi hyvä löytö, väriä en osaa hetkessä sanoa.
  Oikein hyvää sunnuntai iltaa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitää nähdä kangas kankaana ennen kuin osaa sanoa! Mielikuvissa voisin nähdä tämän reippaan turkoosina :) Pinkki olisi toinen, mutta mies änkyröi vastaan.

   Poista
 5. Muistathan sitten katsoa, että kangas on tosi laadukasta ja hankauksenkestävää.

  Minä päällystin joskus opiskelijana ilmaiseksi saadun sohvan itse ja eipä kestänyt käyttöä. Noh, onneksi tekeminen oli kivaa puuhastelua ja se oli lähinnä irtopäällishuppu + tyynynpäälliset, aikaa ei mennyt kovinkaan paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta: olisi tosi typerää kitsastella kankaan hinnasta ja nähdä iso työ verhoilussa. Monesta halvemmasta sohvasta kankaat nuhjaantuvat ensimmäiseksi, ja se onkin sitten iso juttu. Jos ostaa vaikka 500 eurolla uuden halvan sohvan, jonka kankaat menevät heti pilalle, uudelleenverhoilu maksaisi ainakin tuplat koko sohvan hintaan nähden. Kannattaako verhoilla halpaa sohvaa isolla rahalla?

   Jos verhoilee kerralla kunnolla laadukkaan rungon, sohvasta tulee sitten ihan uudenveroinen ja se kestää vuosikausia. Kyllä se kannattaa. Laskin, että kankaisiin saa varata 400 euroa, jolloin sohvan hinnaksi tulee 550 euroa: sillä rahalla voisi saada uutena jonkun rämpylän, joka hajoaa hetkessä.

   Katselin Eurokankaan sivuilta verhoilukankaiden hintoja, ja semmoiset omaa silmää miellyttävät näyttävät maksavan 26-35 euroa metri. Pikaisella googletuksella arvioisin, että sohvan verhoiluun menee ainakin kymmenen metriä kangasta. Sohvatyynytkin kannattaa kyllä verhoilla molemmin puolin, että niitä voi sitten käännellä.

   Itse verhoilin meidän makuuhuoneen pinkin nojatuolin jollakin Eurokankaan pinnoitetulla kankaalla, joka on kyllä ollut tosi hyvä. Jos siihen tulee tahroja, ne saa helposti märällä rätillä pyyhittyä pois. Tässä on se nojatuoli: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2016/02/elmon-tuoli.html

   Poista
 6. Sohva on kyllä hieno ja vielä kun suvusta löytyy verhoilutaitoa niin avot! Mun mieltä niin lämmittää kun ihmiset saa nämä sohva-asiat järjestykseen :) Me ollaan kaksi vuotta etsitty uutta sohvaa, elämäntoverille ei kelpaa mikään. Millon on vääränlaiset jalat ja millon väri, olen jo melkein luovuttanut. Pari viikkoa sitten löysin yhden helmen, mutta jostain syystä se hennon vaaleanpunainen väri ei mennyt läpi... Odotan innolla uudelleen verhoillun sohvan esittelyä blogissa sitten aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvan ostaminen on tosi, tosi vaikeaa. Uutena voisi melko halvalla saada sellaisia möhkylänmallisia divaanisohvia, mutta niistä en yhtään tykkää. Ja niissä on aina niin matalat jalat, ettei alle pääse imurilla.

   Sirot sohvat ovat minusta kauneimpia, mutta niissä tulee usein esteeksi se, etteivät ole miehen mielestä tarpeeksi mukavia. Retrotkin sohvat voivat olla tosi hienoja, mutta ne ovat usein kauhean kuluneita ja tunkkaisia. Ja sitten toki toivoisi, ettei sohva olisi leimallisesti hirveä huutomerkki niin, että siihen kyllästyisi kahdessa viikossa.

   Viimeksi kun ostin verhoilukangasta kangaskaupasta, piti tilata suoraan tehtaalta ja saapuminen kesti melko pitkään. Toivottavasti nyt löytyisi sellainen kangas jota löytyy valmiina. Sitten pitää saada sohva kuskattua ja odotella, mitä tuleman pitää :) Ehdottomasti sohvasta tulee sitten postausta! Toivottavasti kaikki nyt menee aivan nappiin!

   Niin ja tsemppiä sohvan etsintään! Jos ei ole budjetin kanssa niin tarkkaa, niin Hakolalta löytyy minusta kivoja sohvia: http://hakolahuonekalu.fi/tuote-osasto/sohvat/ Kruunukaluste on toinen, jossa oli minusta monta tosi kivaa sohvaa. Ja jos sattuu Oulun suunnilla asumaan ja tykkäämään sellaisesta 50-60-luvun tyylistä, saattaa Pikku-Liinusta tehdä löytöjä :)

   Poista
 7. Ennen kuin luin sun tekstin loppuun, mietin väriksi keltaista. Turkoosikin olisi herkullinen. Ihana muotoilu tuossa sohvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen olisi kyllä kiva. Ehkä arka koirien kanssa? Pitää katsoa kangaskaupassa, minkälaista on tarjonta! Keltaisen ajattelin myös varata keittiön seinälle :) Sellainen maltillinen, murrettu 60-luvun keltainen.

   Poista
 8. Jos olis mun sohva niin siitä tulisi syvä petroolinsininen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petrooli on myös vaihtoehto, jotain sen tyyppistä olen miettinytkin :) Joku pirtsakka ja kiva, ei liian arka koirille.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!