maanantai 1. elokuuta 2016

Sik sakNaamakuvalinjalle kun lähdettiin, niin näin sitä mennään! Pitkällisen pohdinnan ja jahkailun jälkeen päätin tehdä joka päivä samalta näyttävälle tukalle jotakin vähän jännää. Edellisen kerran olen ollut otsatukallinen seiskaluokalla, ja  niistä otsatukkamielikuvista kestikin sitten parikymmentä vuotta päästä yli. Pelkäsin pahinta, tarkistin pinnivaraston tilanteen ja valmistauduin ostamaan pipoja niin pitkäksi aikaa, että saksitut puoli metriä kasvaisivat takaisin ennalleen. Mutta hyvähän siitä tuli!


Koko päivä on mennyt uutta otsista hipsutellessa. Onpa mukava saada jotakin näin raikasta ja uutta! Huomennahan se tietenkin näyttää aivan peräreiältä, mutta vielä tänään on tukka hyvin.

Intouduin tukka-asioista niin, että kävin vihdoinkin ostamassa uuden suoristajan, josta kymmenkunta vuotta sitten muu maailma vouhkasi. Muutaman koevedon perusteella tämä ökykallis vempele vaikuttaa kyllä melkolailla muutaman kympin vanhaa rautaa näppärämmältä (kuumenee nopsaa + liukuu sulavasti + tekee sileää jälkeä yhdellä vedolla). Toivottavasti se kestääkin hyvänä oikein pitkään.

Ihanan raikas ja aivan erilainen olo yhden pienen muutoksen myötä! Ehkä tuota voisi käydä kampaajalla useamminkin kuin kerran neljässä vuodessa. 


10 kommenttia:

 1. Sopii sinulle tosi hyvin!!

  Otsahiusten huono maine johtuu lähinnä huonosti leikatuista otsahiuksista. Äidit lapsuudessamme tuppasivat leikkaamaan liian leveän otsiksen ja sitten se näyttää potalta eikä tuollaiselta kasvojen kehykseltä kuin sinulla. Näyttää ne liian leveät toki nykyäänkin rumilta, mutta noin näppituntumalta lasten hiustenleikkuut hoidetaan nykyään pääasiassa parturikampaamoissa eikä kotikeittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Katselin muuten vanhoja kuvia: mullahan olikin vielä kasiluokalla se järkyttävä törppöotsis, ei suinkaan seiskalla (siis oli seiskallakin mutta oli vielä kasillakin).

   Ei mulla ollut otsatukan leikkaamisesta muuta ajatusta kuin se, että siitä se suoraan saksitaan. Halusin suoran, vähän graafisen mallin, mutta kyllä tähänkin leikattiin muotoa: se on sivuilta vähän pidempi kuin keskeltä. Ja kampaaja kevensi sitä semmoisilla hapsukkasaksilla, ettei tullut epäluonnollinen ja tikkusuora jälki. Eli ei tosiaan semmoinen juttu, jota kannattaisi otsatukan kaipuussa itse ruveta saksimaan.

   Poista
 2. Hahaa- tätä on ilmeisesti liikkeellä. Mulla on torstaina kampaaja tavoitteella otsis ja hiuksien lyhennys. Alaselkään ulottuva, tumma tasatukka saakoon kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, jännää :) Multa leikattiin vain viisi senttiä pituutta sivuilta ja takaa, mutta kun on vähän kevennetty ja laitettu muotoa, näyttää ja tuntuu ihan eriltä. Kuivat latvat oli muutenkin jotenkin vaaleanruskeat, vaikka oikea väri on tumma.

   Se on niin kiva, kun kampaajan jälkeen on aivan uudenlainen tunne :) Joskus saa kyllä laittaa pipon päähän, mutta yleensä kyllä onnistuu.

   Poista
 3. Otsuri sopii sinulle hyvin. Kannatti vaihtaa tyyliä, vaikka joskus arveluttaakin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Sellainen nuorekas kampaaja on hyvä valinta :) Kyselin kampaajan mielipidettä ja luotin hänen arvioonsa.

   Poista
 4. Hehee kävin tänään Oulun Verkkokauppa.comissa ja pitelin käsissäni samanlaista suoristusrautaa jonka sinä olit valinnut, päädyin kuitenkin piheyksissäni puolta halvempaan versioon :D Minäkin leikkautin otsiksen joku aika sitten ja suoristusrautaa oon tarvinnut sen jälkeen päivittäin luonnonkiharan kuontalon vuoksi. Edellinen rauta alkoi nyt kesän aikana köhimään niin oli pakko hankkia ehompi. Otsis tuo kyllä uuden ilmeen kasvoille, itse olen ollut enempi kuin tyytyväinen nykytyyliini :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostin raudan Verkkokaupasta. Päätin jo kesän alussa, että tuon ostan. Hylly olikin Verkkokaupassa tyhjä, mutta myyjä ohjasi korien luo: siellä se sattui olemaan hyvässä alennuksessa (150 e -> 100 e). Alennusaika oli juuri mennyt ohi, mutta sain sen alennushinnalla, kerran hintakyltti oli vielä paikoillaan :) Oli ihan kiva ylläri, kun olin valmistautunut täyteen hintaan.

   Mulla on nyt kolmas rauta meneillään. Ensimmäiseen taisi tulla kosketushäiriö, se ei jaksanut lopulta enää pysyä päällä. Toinen on ihan toimiva, mutta se on semmoinen halvempi Babylissin malli, ihan eri luokkaa kuin tämä uusi.

   Mulla on toiveena, että tämä rauta kestäisi vaikka kymmenen vuotta hyvänä. Eihän se sitten enää ole kallis, jos ajattelee, että kestää monta kertaa kauemmin kuin halvempi malli. Ainakin joku kampaaja kertoi, että hänen GHD:nsä oli ikivanha ja yhä vain käytössä.

   Näistä on kyllä vaikea etukäteen sanoa. Sittenhän sen käytössä näkee, kannattiko käyttää kaikki rahat vai menikö ihan hukkaan!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!