tiistai 30. elokuuta 2016

Pieni muutto eteiseenNyt kun tätä erinäisten asioiden rikkoutumislinjaa jatketaan, päätti modeemin wlan-nappulakin lakata toimimasta. Ihan vain yhtäkkiä, ei mistään syystä, ilman ennakkovaroitusta. Puolisen tuntia operaattorin opastajan kanssa ongelmaa puhelimitse puitiin, ja ratkaisuehdotuksena oli ostaa uusi modeemi. 90 euroa. Luulin että ne ovat ilmaisia.


Rahtasin tietokonepöydän pömpeleineen modeemin viereen, että olisin saanut yhdistettyä netin kaapelin avulla. No arvatkaapa missä se kaapeli on? Kuka muistaa, mitä tapahtui keväällä ullakolla säilötyille "näitä saattaa joskus tarvia" -johdoille. Minä en sano mitään. Aistin, että minua potkitaan päähän, mutta esitän niin kuin en huomaisikaan.


Uudessa asunnossa kaikki on paremmin ja nettikin kuuluu vuokran hintaan, joten viimeinen kuukausi kituutellaan puhelimen netillä. Onhan tässä oma tunnelmansa; aivan niin kuin ennen vanhaan silloin, kun modeemin piti nettiin yhdistäessä ottaa erikseen yhteys puhelinlinjojen kautta ja koko ajan oli pieni jännitys, eteneekö homma vai ei. Se sama jännitys on nyt käsillä. 


Ai niin! Noudatan elämässä uutta tarkanmarkan linjaa ja vaihdoin puhelimen liittymätyyppiä niin, että säästän kaksi euroa kuukaudessa. Se kaksi euroa kalliimpi liittymä olisi ollut joku supernopea nettiliittymä, mutta nytpä säästänkin kaksi euroa.
Rullaverhot ja parit korkealla katossa olevat ruuvailtavat asiat odottavat vielä ruuvailuaan, mutta muuten on vaivannäköä vaativat asiat irroteltu. Uuden kodin sisustuskin luonnistuu näin hyvissä ajoin etukäteen: kävimme valitsemassa ja tilaamassa uuden sängyn, joka ylellisesti toimitetaan kotiin saakka heti muuttopäivänä. Sänky on tietysti makuuhuoneen isoin asia, ja nyt kun se on valittu, saa ruveta miettimään muuta ympärille. Aitan ovi on liian kapea uudelle 160-senttiselle sängylle, mutta ovi päätynee lapsen huoneeseen. Ehkä metsästetään entistä suurempi aitan ovi, ehkä rupean nikkaroimaan uutta päätyä vanerista.


Huomenna on taas uusi päivä ja pakkelointi jatkuu! Siivoilen omat jälkeni ja isot ruuvinreiät ennalleen, mutta makuuhuoneen paikkailusta aion kyllä kieltäytyä. Kävi nimittäin niin, että joka ikinen seinälle kiinnitetty asia (verhotangon palkit, aitan oven kulmaraudat ja hylly pöydän yllä) repivät mukanaan seinämaalit. Muissa huoneissa ei ole ollut mitään ongelmaa, ja vähän mietinkin, onko makuuhuone jotenkin niin kostea, etteivät maalitkaan pysy paikoillaan. No huomenna on taas uusi tarkastuskäynti, koska olen taas kerran valittanut, ja pääsen taas kerran esittelemään uusia ongelmakohtia. Onneksi minä saan jo keskittyä miettimään uutta kotia.


2 kommenttia:

  1. Tuo operaattorin modeemin 90€ hinta on kyllä ihan ryöstöä! Parilla-kolmellakympillä saa muualta ja pitäisi kyllä toimia vaikkei olisikaan mikään "operaattorin oma".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä törkeä! En itse asiassa ajatellutkaan että sen voisi ostaa muualtakin: ajattelin, että jos se on 90 euroa niin sitten se on 90 euroa. Mutta meillä vaihtuu koko netti kun muutetaan, niin ei yhdeksi kuukaudeksi sitä modeemia osteta. Vai onkohan siellä uudessa paikassa modeemia?

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!